reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ratuj sie kto moze[emoji23]pewno, do konca trzeba walczyc[emoji106]
A i jeszcze może mi się skończyć ważność biocenozy, a jej nie zrobię, bo może mi nie wyjść, przeczekam do środy. Najwyżej w środę mi zrobią, dadzą radę. Jutro u siebie też nie zrobię, bo nie zdarze się napchać probiotykami wystarczająco.....

reklama
Dziewczyny czy która z Was miała tak dziwną stymulacje albo słyszała o takiej?o_O Zwariowałam.
Długi protokół.
Od 1 dc do 21 plan owulastan.
od 15 dc gonapeptyl.
18 dc byłam na wizycie aby skontrolować czy nie mam torbieli(biorę DHEA Eljot i podobno przy gonapeptylu robią się czasem torbiele.
Czysto a lekarz zobaczył ,że są już komórki antralne 5 sztuk i równe(u mnie cudów z ilością nie ma-
przy pierwszej stymulacji 3 komórki a przy drugiej 6.a z każdej stymulacji tylko jeden zarodek :sad:)zdecydował,że skróci protokół.
20 dc nie wzięłam już ostatniej tabletki owulastan tylko dostałam Elonva(lekarz mi podał tak ,że aż mi krew poleciała-mam nadzieje ze to wpływu nie ma na wchłonięcie leku i działanie itd.
A dziś 22 dc i jade menopur 300 ml plus gonapeptyl.
W czwartek mam kontrolę.
A gdzie okres?Nie pojawi sie i punkcję będę mieć niby zaraz po planowanym okresie?
Pogubiłam się.
Lekarz nazwał to sztywnym protokołem.

@annemarie @Kurcia @Never give up @sssurykatka @chlopkers @Olk@24 i inne dziewczyny spotkałyście się z czymś takim?
Skrócenie mi protokołu długiego spowodowało zamieszanie z intralipydem.
Nie mam jeszcze recepty ani skierowania na podanie,nie mam intralipidu choć juz czeka w aptece(Panie z Ziko są bardzo pomocne!)i nie mam jeszcze nikogo na 100% do podania:baffled:
@dżoasia zaproponowała aby podać go tydzień przed transferem,dzień przed i (edit) 2 tygodnie po (transfer pod znakiem zapytania bo po pierwsze czy bedzie jakas komórka,po drugie czy endo bedzie sie nadawało).Co sądzicie dziewczyny które bierzecie lub brałyście intralipid?
Dodatkowo mąż rozlał dziś menopur.....Chyba będę potrzebowała leki na uspokojenie.
Co proponujecie?;)

Tak :)Bywają już skurcze to znaczy,że zarodek się zagnieżdza. Trzymam kciuki!

Cytrynka to piękna ilość! powiedz robiliście immunologię?Co mówi lekarz?Jaki dalszy plan?
@Justin87 wielkie serducho dla Was!!!
@Dzoannna i @Małgoś86 trzymamy kciuki za zarodeczki!!
Ja niestety sama się plątam w długich protokołach ale sama miałam jeden ultradługi, kiedy od razu po dipherelinie wjechała stymulacja z pominięciem gonapeptylu i @. Akurat przy długim protokole nikt nie liczy dni tak jakby to szło w naturalnym cyklu.
Ja punkcje miałam zawsze jakoś późno, więc jakby to liczyć na normalny cykl to pewnie byłby to 25dc, a gdzie jeszcze transfer. HoHo. Ale skoro lekarz tak karze to musi wiedzieć co robi :) kłójta się jak kazał i wszystko będzie dobrze!

@tina35 nie pomogę niestety, pierwszy raz o tym słyszę, ale ja się nie znam na długich protokołach, szłam 2 razy krótkim i z jajami nie miałam problemu, u nas męski czynnik.
@Mieciu85, teraz to już będzie tylko lepiej :)

przy kolejnym postaram się podejść na naturalnym cyklu. Nie wiem dlaczego dał mi sztuczny, bo to chyba mi nie służy
Kochana oby nastepny nie był Ci potrzebny[emoji110] [emoji4]
A Ty miałaś problem kiedyś ze słabym endo czy tylko teraz?
Bo ja to różnie raz słyszę ze wszystko ładnie a innym że cienkie.

Kochana oby nastepny nie był Ci potrzebny[emoji110] [emoji4]
A Ty miałaś problem kiedyś ze słabym endo czy tylko teraz?
Bo ja to różnie raz słyszę ze wszystko ładnie a innym że cienkie.
Nie wiem do końca. Bo ja dopiero zaczynam moja przygodę z in vitro. Jak robiłam badanie endometrium u mojego ginekologa przy okazji normalnej wizyty to miało zawsze jakoś 8-9 mm około 10-11 dzień cyklu, dlatego tutaj nie spodziewałam się problemów-tym bardziej na sztucznym, niby bardziej kontrolowanym....a tu jest problem. Ale może to nie mój cylk i tak się złożyło. Ja już raz byłam w ciąży, więc chyba tak źle z nim nie było, chyba, że sprawa posypała się po jednym łyżeczkowaniu. Nie wiem. Ja chyba zmienię lekarza, dając mi estrofem nic mi nie wyjaśnił co to, po co, tylko żeby na USG przyjechać 10/11 dc, nic nie powiedział, że to cykl sztuczny, nic a nic..... dopiero od Was się dowiedziałam, że to podejście na cylku sztucznym i za waszą radą zwiększam dawki tabletek. Nie mam siły na to, żeby samodzielnie dawkować sobie leki, pilnować badań....ale nie mam wyjścia, dobrze, że mam Was!!!!!!
Ktoś tu kiedyś twierdził, że @dżoasia zachowuje się jak lekarz, ale ona doradziła mi coś co inny lekarz nie mógł trafić, i teraz chyba dzięki @annemarie i Wam zdecydowałam się wziąć więcej tabletek i jest i chyba tylko dzięki temu coś podrosło. Także dziękuję Dziewczyny i nie uciekajcie stąd nawet po porodzie!!!!!!

reklama
Dobrze,że plan jest :)Ile masz jeszcze mrozaczków?
Zaczełam menopur wiec wizyty kontrolne mnie czekają i za ok 10 dni punkcja.
Też mam ogromna nadzieje.

Jak samopoczucie?

Na Bratysławskiej mają wszystko na miejscu i ostatnio konkurencyjne miejsce to Ziko na Krowoderskich zuchów-ja tam kupuje bo kobiety bardzo pomocne ,jedyny minus brak parkingu ;)

Cytrynka bardzo mi przykro :(
Która to Twoja procedura,transfer?Masz jeszcze mrozaczki?

Koniecznie zróbcie akcje!To powinien być standard informacja w 1,3 i 5 dobę.

A które te leki wyciszające?Gonapeptyl?
@dżoasia cudne te dzieciaczki Twoje!!Takie kruszyneczki!!Ogromnie się cieszę,że jesteś na tym etapie.Już niebawem będziesz kupować ciuszki!Dzieciaczki apetyt mają jak widać ;)
@jolancik trzymamy kciuki !
Wszystko przed Tobą ale dzięki forum będziesz wiele kroków do przodu z badaniami :)Jaki u Was powód podejscia do invitro?
@Dzoannna trzymamy kciuki za zarodeczki!

Elessi któa to mutacja przy którym dziecko umiera?Aż się przeraziłam.

Mnie nie,z reguły każą brać kilka dni przed punkcją ale dopytam swojego na czwartkowej wizycie.
@Marzycielka @Laurka2019 @Kurcia lecimy w tym samym czasie! @Olk@24 chwile przed nami!

Krótki protokół to jeden cykl,leki a punkcja ok 12-14 dc w zależnosci od jajeczek ,pozniej moze transfer świeżaczka albo mrożą i dopiero w innym terminie transfer.

Z jakiego powodu zapładniali wszystkie komórki?
Jeszcze dwa mrozaczki, ale jestem w razie niepowodzenia gotowa i na 3 stymulacje. Mam nadzieję bardziej udaną i bede chciala trzymac zarodki do 5 doby.

A Ty jak już zaczelas menopur to teraz szubciutko wszystko poleci. Tylko widze ze u Ciebie jakies to wszystko bardziej pokomplikowane. Ja bylam na dlugim protokole ale u mnie wszystko szlo prostym schematem. Trzymam kciuki[emoji110]

Do góry