Cytrynka122
Fanka BB :)
@tina35 dostałam skierowanie na badanie receptywność endometrium dzisiaj mam mieć telefon w sprawie ustalenia terminu, tylko się zastanawiam czy robić to w tym cyklu czy następnym. Lekarz dał mi też skierowanie na badanie subpopulacji limfocytów ale tego mam naradzie nie robić.Dziewczyny czy która z Was miała tak dziwną stymulacje albo słyszała o takiej? Zwariowałam.
Długi protokół.
Od 1 dc do 21 plan owulastan.
od 15 dc gonapeptyl.
18 dc byłam na wizycie aby skontrolować czy nie mam torbieli(biorę DHEA Eljot i podobno przy gonapeptylu robią się czasem torbiele.
Czysto a lekarz zobaczył ,że są już komórki antralne 5 sztuk i równe(u mnie cudów z ilością nie ma-
przy pierwszej stymulacji 3 komórki a przy drugiej 6.a z każdej stymulacji tylko jeden zarodek )zdecydował,że skróci protokół.
20 dc nie wzięłam już ostatniej tabletki owulastan tylko dostałam Elonva(lekarz mi podał tak ,że aż mi krew poleciała-mam nadzieje ze to wpływu nie ma na wchłonięcie leku i działanie itd.
A dziś 22 dc i jade menopur 300 ml plus gonapeptyl.
W czwartek mam kontrolę.
A gdzie okres?Nie pojawi sie i punkcję będę mieć niby zaraz po planowanym okresie?
Pogubiłam się.
Lekarz nazwał to sztywnym protokołem.
@annemarie @Kurcia @Never give up @sssurykatka @chlopkers @Olk@24 i inne dziewczyny spotkałyście się z czymś takim?
Skrócenie mi protokołu długiego spowodowało zamieszanie z intralipydem.
Nie mam jeszcze recepty ani skierowania na podanie,nie mam intralipidu choć juz czeka w aptece(Panie z Ziko są bardzo pomocne!)i nie mam jeszcze nikogo na 100% do podania
@dżoasia zaproponowała aby podać go tydzień przed transferem,dzień przed i po (transfer pod znakiem zapytania bo po pierwsze czy bedzie jakas komórka,po drugie czy endo bedzie sie nadawało).Co sądzicie dziewczyny które bierzecie lub brałyście intralipid?
Dodatkowo mąż rozlał dziś menopur.....Chyba będę potrzebowała leki na uspokojenie.
Co proponujecie?
Tak Bywają już skurcze to znaczy,że zarodek się zagnieżdza. Trzymam kciuki!
Cytrynka to piękna ilość! powiedz robiliście immunologię?Co mówi lekarz?Jaki dalszy plan?
@Justin87 wielkie serducho dla Was!!!
@Dzoannna i @Małgoś86 trzymamy kciuki za zarodeczki!!
Dzisiaj mam też wizytę u endokrynologa, ostatnio Tsh trochę skakało.
Myślę też o zbadaniu selenu i krzywej cukrowej.