reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziękuję za informację. Ja mam poczucie, że u mnie cukrzyca jest słabo zdiagnozowana i trochę drążę temat sama. Moje objawy kliniczne nie pasują ani do cukrzycy typu 1 ani 2. Raczej mi to wygląda na typ LADA. Jestem na insulinie a i tak mam duże skoki glukozy. Słabo to mi się wyrównuje. Nic mi diabetolog nie mówił o badaniu HBA 1c, a myślę, że powinnam to skontrolować. Dobrze sobie porównać zalecenia:)

Ja miałam mieszaną metforminę (długo i krótko działającą) w sumie 1250. Ty masz krótko działającą w sporej dawce. Ale do transferu niedaleko, więc czasu też mało. Widocznie poprzednio to nie był "ten" zarodeczek. Wierzę, że teraz zaskoczy. Zrobiłaś już wszystko, więc musi się udać:) A przypomnij jeszcze jak u Ciebie TSH i prolaktyna?
Ja od dzis dopiero badam sobie cukier na czczo i po sniadaniu 2 godziny rano bylo 70 a po sniadaniu po dwoch godzinach 84. Nie wiem jak bedzie dalej sama nie wiem ja mam tylko te wyrzuty insuliny cukier po obciazeniu raczej byl w normie

reklama
Dziewczyny a trapi mnie jedna myśl punkcja w środę , 5 doba w niedziele a ja mam zaplanowany transfer na poniedziałek a to będzie już 6 doba ! Invicta nie pracuje w niedziele , jak to wtedy jest przecież zarodki mogą nie przeżyć 5 do 6 doby. Troche sie tym martwię .Mialyscie taki przypadek ?

Nie Malgosiu, do zaplodnienia dochodzi okolo 22 godzin po polaczeniu plemnika z komorka jajowa. Wiec liczysz od czwartku poniedzialek jest 5 a nie 6 dniem.Invicta moze i nie pracuje , natomiast labolatorium pracuje za zamknietymi drzwiami.Gdyby cos sie dzialo beda cie na pewno informowac.Spokojnie[emoji120]

Ja od dzis dopiero badam sobie cukier na czczo i po sniadaniu 2 godziny rano bylo 70 a po sniadaniu po dwoch godzinach 84. Nie wiem jak bedzie dalej sama nie wiem ja mam tylko te wyrzuty insuliny cukier po obciazeniu raczej byl w normie

I super wyniki, marzenie kazdej z nas[emoji106]

Hahaha , ja odpowiadam na post ;) ale nie ma pewnie takiej która czekała 14 dni , ja zrobiłabym szybciej ale mąż kazał czekać ;) i wytrzymałam do 9 dnia

Wiem wiem[emoji23], mi sie wydaje ze jesli wogole to tylko raz, potem sie wprawy nabiera i zaczyna testowac szybciej niz ustawa przewiduje[emoji23]

I super wyniki, marzenie kazdej z nas[emoji106]
Kochane ale ja nie jestem w ciazy. Moze w ciazy bardziej cukier skacze. Ja ta insuline tylko mam jakas dziwna strasznie zoe wyszlo. A cukier mierze zeby tak sprawdzic z ciekawosci o byl ok wg Pani dr. Na insuline dostatalam metformax 500 o dlugim dzialaniu. Ale zaczne brac jak zrobie badania z krwi bo moze zaburza wyniki nie wiem wiec czekam z tym.

reklama
Kochane ale ja nie jestem w ciazy. Moze w ciazy bardziej cukier skacze. Ja ta insuline tylko mam jakas dziwna strasznie zoe wyszlo. A cukier mierze zeby tak sprawdzic z ciekawosci o byl ok wg Pani dr. Na insuline dostatalam metformax 500 o dlugim dzialaniu. Ale zaczne brac jak zrobie badania z krwi bo moze zaburza wyniki nie wiem wiec czekam z tym.

Wynik masz i tak super jak nawet nie ciazowy. W ciazy skakac zaczyna od 24-25 tydz. Ta twoja insulina faktycznie jest dziwna.

Do góry