reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@ilmenau @dżoasia niestety nie mam dobrych wieści. Beta spadła do 1, mam zlecenie na badanie komórek Nk endometrium czy coś takiego, muszę się trochę zagłębić w ten temat jeszcze go nie ogarniam. Dodatkowo na poniedziałek mam wizytę u endokrynologa bo Tsh czasami skakało. Mam nadzieję, że do trzech razy sztuka.

Cytrynko[emoji20][emoji20][emoji20]smutno ze tak wyszlo. To co ci proponuja to biopsja endometrium i zbadanie ile sie w nim znajduje komorek NK, jesli jest ich za duzo i sa zbyt agresywne potraktowaly zarodek jako wroga i sie go pozbyly,mowiac brzydko. Mozliwe ze masz NK rownie wysokie we krwi i trzeba bedzie najpierw to przystopowac( encorton, intralipid) zeby podejs do nast transferu. Inna opcja ze zarodek byl genetycznie slaby i przestal sie rozwijac.

reklama
Cały czas się wacham bo oni wczoraj mówili że konsultacja godzinę przed transferem i ze oni już nie dzwonią itd. Chyba ze klapa totalna. Ja ostatnio podchodzilam 2 lata temu od tamtej pory podobno zasady się zmieniły
Kochana widze ze piszesz o invikcie... Ja mialam punkcje ostatnia we wrzesniu i wtedy jeszcze dzwonili i mowili wszystko. Jesli z tego zrezygnowali to slabo...jednak bylo to wielkie uspokojenie.

Adunia, piękna historia z cudownym finałem -serce rośnie :) Teraz przejżałam swoje wyniki i na początku beta szalała, 1. przyrost aż o 1900%, 2. przystost o 293% a ostatnio przyrost o 101%. Tak sobie myślę że na początku zostały ze mną dwa zarodeczki, ale potem już chyba tylko jeden.... A pamiętacie czy Wam przez całą ciąże z biliźniakami beta tak szalała czy potem już wychamowała?
Ja robiłam betę tylko 2 razy w 9 dpt i 13dpt

@ilmenau @dżoasia niestety nie mam dobrych wieści. Beta spadła do 1, mam zlecenie na badanie komórek Nk endometrium czy coś takiego, muszę się trochę zagłębić w ten temat jeszcze go nie ogarniam. Dodatkowo na poniedziałek mam wizytę u endokrynologa bo Tsh czasami skakało. Mam nadzieję, że do trzech razy sztuka.
Przykro mi bardzo[emoji20] Trzeba jednak przeboleć i walczyć dalej.

Hej dziewczyna czy ktoras miala crio na sztucznym cyklu? Bo ja bede miala zebym nie musiala dojezdzac na kontrole. Wiem ze do transferu bede musiala brac leki ale jak dlugo trzeba bedzie je brac po transferze? Czy to dobre dla dziecka? Czy lepiej na naturalnym?
Ja też bylam na sztucznym. Skuteczność cyklu sztucznego i naturalnego jest porównywalna. Sztuczny pewnie bardziej wygodny. Estrofem i progesteron po pozytywnym teście bierze się do okolo 12 tyg wg wskazań lekarza.
Bedziemy trzymaly kciuki[emoji6]

Kochana widze ze piszesz o invikcie... Ja mialam punkcje ostatnia we wrzesniu i wtedy jeszcze dzwonili i mowili wszystko. Jesli z tego zrezygnowali to slabo...jednak bylo to wielkie uspokojenie.

No oczywiście, widzę że dużo sie zmieniło od ostatniego razu, inne leki itd .Szczerze to myślałam że jednak w jakiś sposób się dowiem jak tam się mają zarodki - no cóż. ..

Jeszcze chwila Kochana. Mnie czas leciał jak krew z nosa dwa lata temu. Zaraz będziesz miała zastrzyki, punkcję i transfer, a w nagrodę Bozia w dzieciach wynagrodzi :) :yes:

Kochana, oczywiście że jest. Ja dzwoniłam na infolinie i mnie przełączali. Dzwoniłam po 24h w 3 dobie i w 5.
Kiedyś jak mi ktoś mówił "niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi" to protestowałam i mówiłam "broń Boże" a teraz jak mi ktoś tak mówi to odpowiadam "daj Boże cała gromadkę" ;) wszystko się zmienia na przestrzeni czasu. kochana a jak u Ciebie?

Jej przykro mi;(
Na pewno trzeci bedzie udany!!![emoji1307][emoji1307][emoji1307]

reklama
Tak ja miałam.co chcesz wiedzieć? :)

Pomagamy!Niech Skarbek nabiera sił!

Marghi88 wiem jak Ci ciężko :( ale nie strzelaj sobie,działaj jeszcze i najwyżej poczekaj na mnie ;) U mnie trzecia stymulacja ,w poprzednich miałam tylko po jednym zarodku i żaden ze mną nnnie został.Pamiętaj,że nam też się uda,no musi!Wiem jakie to cholernie trudne i niesprawiedliwe ale tutaj w kupie raźniej i dziewczyny są nieocenionym wsparciem.
To był czwarty transfer z pierwszej stymulacji?
Robiłaś immunologię?
@Dzoannna @Małgoś86 ależ jajco branie!!To teraz trzymamy kciuki za seksik ;) Oby zostało z Wami jak najwięcej i pięknej.

@annemarie @dżoasia dziękuje za wszystkie rady.
@Forget-me-not... @Akatombo jak się dziewczyny czujecie?Mam nadzieje,że zbieracie siły do dalszej walki(wielkie serducho)

Dziewczyny z Krakowa i okolic gdzie miałyście podany intralipyd w naszym mieście?
Mam nie lada problem z tym!!!
Czy któraś ma do sprzedania INTRALIPYD 20%??
Dzięki kochana że pytasz[emoji8]
Jakoś się trzymam. Nie mam wyjścia[emoji6]
Zapisałam się do Pasnika i pobadam trochę tą immunologie, ale wizyta dopiero pod koniec marca. Korci mnie troche żeby podejsc jeszcze do jednego transferu w marcu jeszcze przed zbadaniem immunologii, bo myślę że u nas to przyczyną mógł tez byc po prostu słaby zarodek a nie były trzymane do blastki.

A Ty na jakim etapie jesteś? Zaczelas juz stymulację? Mam nadzieję że trzecia i ostatnia i że tym razem się uda. Bedziemy ściskaly kciuki[emoji4]

Do góry