reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mam pytanie: czy do punkcji konieczne jest zdjecie lakieru hybrydowego z paznokci u rąk??
Cos jeszcze poza tym ze trzeba byc na czczo?
Ja do punkcji zawsze mialam naturalne paznokcie , raz jak miałam łyżeczkowanie macicy zapomniałam zdjąć, wszytsko szybko się działo i po prostu o tym nie myślałam, to mi się tak dostało od Pani anestezjolog , że mało brakowało a bym je sobie sama zrywała na siłę... Względy bezpieczeństwa najważniejsze ,
A odbiegając trochę od tematu to kiedyś kobita na fb szukała inspiracji na paznokcie do CC... Ja rozumiem że wygląd też ważny ale żeby myśleć w takich chwilach o paznokciach a nie o dziecku i bezpieczeństwie to dla mnie trochę przesada...

reklama
No ba. Każda chyba przez to przechodziła :)
Znam i takie hardkorki, co w 4 dpt test sikany robiły... ;) ;) ;) (puszczam oczko ;))
Życzę pozytywnej bety i dawaj znać.
Hihi ja w 4dpt blastocyst robiłam betę i była zero a sikańce oszukańce w 6 i 7dpt były negatywne. Dobrze że mnie dziewczyny ochrzaniły (DZIĘKUJĘ!!!!) bo stres niepotrzebny był.

Dzieczyny to jest lista badan które dostalam od lekarza i pewnie powoli bedzie mi je zlecal. Mam pytanie ile wazne sa te badania przed transferem? Kiedy sie je wykonuje? Tzn które przed stymulacja, które przed punkcja itp. Bede wdzieczna.
20190204_204053.jpg

Ja do punkcji zawsze mialam naturalne paznokcie , raz jak miałam łyżeczkowanie macicy zapomniałam zdjąć, wszytsko szybko się działo i po prostu o tym nie myślałam, to mi się tak dostało od Pani anestezjolog , że mało brakowało a bym je sobie sama zrywała na siłę... Względy bezpieczeństwa najważniejsze ,
A odbiegając trochę od tematu to kiedyś kobita na fb szukała inspiracji na paznokcie do CC... Ja rozumiem że wygląd też ważny ale żeby myśleć w takich chwilach o paznokciach a nie o dziecku i bezpieczeństwie to dla mnie trochę przesada...

Jesus...
No coz, ile ludzi tyle pomyslow...

Dzieki za odpowiedzi, jutro bedzie zdejmowanie w takim razie[emoji3]

Dzieczyny to jest lista badan które dostalam od lekarza i pewnie powoli bedzie mi je zlecal. Mam pytanie ile wazne sa te badania przed transferem? Kiedy sie je wykonuje? Tzn które przed stymulacja, które przed punkcja itp. Bede wdzieczna.
Zobacz załącznik 939943
Ja dostałam taka rozpiskę :)

Załączniki

• Screenshot_20190204-213451.png
    Screenshot_20190204-213451.png
    123,8 KB · Wyświetleń: 65
Kurczę, szkoda, że nie robią. Ja kupiłam Accofil i lekarz po punkcji mi podał. W sumie, to byłam dogadana z lekarzem i nie miał z tym problemu. Ale nie była to invicta i nie W-wa. Później były już tylko zastrzyki.

Gratuluję kochana ☺ A który Ty masz tydzień ciąży? Ja na prenatalnych miałam 12t+1d i dzidzia miała 5,5 cm. Wydawało mi się, że u Ciebie ciąża późniejsza.
Wg OM 12t +5, wg USG 13+1. Dzidzia trochę duża, ale może to cukrzyca albo może po tatusiu :)

reklama
Powiedzcie mi czy wy jak robicie badania w labie w klinice np wasi mężowie badanie nasinia to musicie je odebrac osobiscir czy wysylaja na maila? Bo u nas napisane jest ze osobiscie lub osoba upowazniona. A nigdy nie pytalam czy na maila moga wyslac

Do góry