Hehe , i tak trzymać, jak da radę to nawet i na sufitBędziemy zaciskać jak tylko się da a jak będzie trzeba to nawet o sufit zadrzemy[emoji16]
reklama
ilmenau
Fanka BB :)
Dziewczynki, przeklejam info z Cieżaróweczek po in vitro - jest zbiórka na pomagam.pl dla Gosi i Oliwki.
Dla tych co nie znają Gosi i Oliwki - Gosia dużo udzielała się na naszym forum, dzieliła się z nami swoją wiedzą, pomagała zlokalizować odpowiednie miejsca na brzuchu na zastrzyki itp. Jej córeczka o którą tak długo walczyła postanowiła wyjść z brzucha mamy w 25 tygodniu, jest skrajnym wcześniakiem.
Link do: Kliknij tutaj i wesprzyj Pomoc małej wojowniczce | Gosia Aazz na Pomagam.pl
Dla tych co nie znają Gosi i Oliwki - Gosia dużo udzielała się na naszym forum, dzieliła się z nami swoją wiedzą, pomagała zlokalizować odpowiednie miejsca na brzuchu na zastrzyki itp. Jej córeczka o którą tak długo walczyła postanowiła wyjść z brzucha mamy w 25 tygodniu, jest skrajnym wcześniakiem.
Link do: Kliknij tutaj i wesprzyj Pomoc małej wojowniczce | Gosia Aazz na Pomagam.pl
Forget-me-not...
Kciukaski i ode mnie[emoji110] [emoji110] [emoji110]Poniedziałek zaczynamy intensywnie!
[emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] za nasze betujące dziewczynki - @Cytrynka122 i @Marghi88 mocne kciuki za betę do nieba!
@Majaaa pięknych widoków na badaniach prenatalnych [emoji173]️, czekamy na wieści i zdjęcia
@jolancik - czekamy na wieści kiedy transfer!
@Dzoannna - naprodukowałaś tych jajek
@Justin87 - a co u ciebie? Jak tam, chłopaki bardzo rozrabiają w brzuchu mamy?
Miłego dnia!!!
Samych dobrych wiadomości dziewczynki. I miłego dnia wszystkim[emoji6]
Forget-me-not...
Dziewczyny czy któraś z Was wie czy tydzień po odstawieniu encortonu 5mg moge już zrobić krzywą insulinowo-glukozowa, ANA, przeciwciala anty kardiolipinowe? Czy może mieć to jeszcze wpływ na wynik i czy jeszcze dłużej odczekać? A może w ogóle nie ma znaczenia?
Lal szalenstwo po jakim protokole tle ???Dziewczynki!!
W srode punkcja - gotowych mam chyba z 17 jaj takich na realna komorke dojrzala...
Pobralam krew na estradiol, progesteron, TSH i Prolaktyne. Wyniki beda dzis. Wieczorem dzis Ovitrelle.
Endo nadal 12 mm wiec ok
lekarz mowi ze maja gorna granice endo do transferu, ale moje wyglada na idealne.
Bozeeeee to juz!
Nic mnie nie boli wiec ostatecznie po wyniku estradiolu i punkcji decyzja bedzie czy odraczamy transfer czy nie...
Trzymajcie kciuki![emoji1307][emoji1307][emoji1307]
@jolancik a jak u Ciebie?
Rowniez mocne kciuki za pozytywne wiadomosci[emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Milego dnia dla Was! [emoji295]️[emoji295]️[emoji295]️
Lal szalenstwo po jakim protokole tle ???
Krotki - tzn stymulacja bez wczesniejszej antykoncepcji - o ile dobrze to rozumiem[emoji51]
Mialam 2 zastrzyki - gonapeptyl i ovaleap
Plus ostatnie 2 dni mensinorm i dzis juz koniec lekow
Gość gość ANNA
Kochana, ja tu jestem szaraczek, dziewczyny mają o wiele większą wiedzę. @dżoasia albo @annemarie to akurat ekspertki . O tym co Ci napisalam, pisałam z własnego doswiadczenia - mąż też ma słabe nasienie, tylko wynik dostaliśmy do ręki i tak też powinno być u Was. U nas 0.5 mln/ml - powinno być co najmniej 15mln/ml - przy takim nasieniu nie ma szans na naturalną ciążę. No i winna jest mutacja CFTR - u mnie w klinice robią to rutynowo przy słabym nasieniu i stąd o tym wiem. W wielu klinikach tego nie robią, bo bad kosztuje ok 300 zł, a to zniechęca, ale ja wolę być "obadana" na wszystkie strony, by zmininalizować niepotrzebne ryzyko.
Sprawdzić, czy jest owulacja, możesz sama. Ja chodziłam na monitoring cyklu - usg owulacyjne, koszt jednego ok 50 zł, zrobibto każdy lekarz ginekolog. Idziesz np 11 dnia cyklu i potem jak pęcherzyk ma ok 19-20 mm, to chodzisz codziennie, aż.pęknie. Jak jednego dnia jest np 22 mm, a drugiego już nie ma, tzn że była owulacja.
Jeśli masz problemy z tarczycą, warto miec też przeciwciała antyTPO i antyTG - miałaś kiedyś?
Dobrze, że masz swojwgo ginekologa zaufanego, ale jeśli nie siedzi w kwestii niepłodnosci, to trzeba do kliniki niepłodności. Natomiast większość mniejszych klinik olewa takie badania i zastanawiać się zaczynają po 5 nieudanych próbach... dlatego trzeba wybrać dobrą klinikę lub samemu się.dodatkowo przygotować.
Tzn my dostaliśmy na maila męża wyniki ale jak pokazaliśmy je andrologowi w Gdańsku to z początku nie mógł się odczytać z nich... a co dopiero my. O ten monitoring cyklu zapytam ginekologa swojego ,a słyszałam też o testach owulacujnych... czy to jest miarodajne? Słyszałam też o termometrze owulacyjnym czy coś takiego ? Jeśli chodzi o moją tarczyce to raczej od wielu lat mam ustabilizowaną . Wydaje mi się , że nie robiłam ale w pracy mam za darmo to na pewno zrobię. Dlatego szukamy dobrej kliniki , która fachowo podejdzie do nas i całego zabiegu in vitro no i wiadomo uczę się od Was m.in na czym się skupić.
Jeśli była byś tak uprzejma i podpowiedziała mi od jakich badań zacząć jeszcze nawet przed wizytą w klinice ( jeśli chodzi o mnie i o męża) była bym baaardzo wdzięczna . Rozumiem , że tak jak pisałaś zrobić sobie ANTY TPO I ANTY TG, monitoring cyklu , lekarz mówił żebym zrobiła też sobie AMH i wit D i czy coś jeszcze ? A jeśli chodzi o męża jakieś jeszcze wyniki zrobić ?
Dziękuje
Gość gość ANNA
Hej zachodniopomorskie to klinika Vitrolive Szczecin , u nas udane za pierwszym podejściem , mąż bardzo słaba morfologia,i dużo uszkodzonych i nieruchomych plemników , reszta wyników dobra , po braniu 3 miesiącach tabletek "Profertil" wyniki nasienia takie same czyli do dupki .Powodzenia kochana
GRATULACJE !!!! Ciesze się bardzo, że się udało i to za pierwszym razem !!!! Super a powiesz mi coś więcej o Waszych staraniach? Jak długo naturalnie się staraliście? Jak u Ciebie z wynikami? Od czego zaczeliście zanim zgłosiliście się do kliniki? Jak długo trwało od pierwszej wizyty w klinice do pomyślnego zajścia w ciąże
Gość gość ANNA
Dziewczynki, przeklejam info z Cieżaróweczek po in vitro - jest zbiórka na pomagam.pl dla Gosi i Oliwki.
A czy jeden procent podatku też można oddać ? Chętnie oddam
reklama
Podziel się: