ale po 6 dniach od transferu?Sili86. Ja bym poczekają jeszcze chociaż z 2-3 dni. U mnie pozytywną beta wyszła po 6 dniach.
reklama
Margit2018
Fanka BB :)
Tak bo wcześniej niepotdzebnie będziesz się denerwować.ale po 6 dniach od transferu?
sssurykatka
Dzień transferu liczysz jako dzień zero. Następny to 1 dzień po transferze (dpt). Czyli jeśli transfer był 30.01, to jutro jest 5 dpt. Moim zdaniem na test sikany za wcześnie, nawet jak na blastocystę. Jeśli już nie możesz sie powstrzymać, to raczej test z krwi.
sssurykatka
Cześć dziewczyny ja podobnie jak Butelka123 nie mam zbyt dużej wiedzy na temat in vitro, Te forum poleciła mi znajoma, ponieważ jest tu dużo fajnych osóbek , które dobrze znają całą tą procedurę, aby mogło począć się upragnione dziecko U nas sprawa wygląda tak ,że mąż ma słabe plemniki i robił 3 razy sprawdzenie nasienia i niestety dalej słabe. Byliśmy w Gdańsku u lekarza androloga Rogozy i bardzo krótko powiedział nam jak wygląda procedura in vitro. Ja nie do końca uzyskałam wyczerpujące informację na ten temat... Powiedzcie mi czy polecacie tego lekarza i kliniki, z którymi współpracuje? Powiem jeszcze, że mąż robił badanie na TSH, TESTOSTERON, PROLAKTYNĘ, ESTRADIOL, LUTEOTROPINĘ (LH), FOLIKULOTROPINĘ (FSH) i wszystkie jego wyniki wyszły w normie. Ten lekarz widział te wyniki i powiedział, żeby mąż brał jakieś tabletki na ogólnie "jajeczkowanie" i jeśli wyniki spermy się poprawią to jest szansa, że będzie można naturalnie zajść w ciąże. Jednak po tym leczeniu nie przyniosło to żadnej poprawy i ten 3 test nasienia dalej wyszedł zły. Ja natomiast wiele razy się badałam ( podstawowo ) u swojego ginekologa pod kątem czy z moim organizmem jest wszystko ok jeśli chodzi o sprawy rozrodcze ( usg, cytologia, ogólny wywiad itp. ) i zawsze lekarz mówił, że jest ok. Dodatkowo zrobiłam badania za poleceniem Rogozy, które z racji tego, że mam darmową opiekę lekarską w pracy, aby nieco "przyśpieszyć" to wszystko przed in vitro zrobiłam FT4, FSH, LH, ESTRADIOL, PROLAKTYNĘ no i TSH ( mam od wielu lat niedoczyność tarczycy- wyniki uregulowane) . FT4, FSH, LH, ESTRADIOL w normie a PROLAKTYNA lekko podwyższona.
Moje pytanie jest takie : które kliniki polecacie w województwie zachodniopomorskim, pomorskim, wielkopolskim i ostatecznie w kujawsko-pomorskim? co jeszcze warto wiedzieć na temat in vitro ? jak wogle przygotować się mentalnie i jeśli chodzi o wiedzę jak warto mieć przed spotkaniami w klinice żeby lekarze nie próbowali nas "naciągnąć " ? Bardzo serdecznie dziękuje za jakiekolwiek podpowiedzi , rady, sugestie Trochę się stresuję jak to wszystko będzie wyglądać . Pozdrawiam serdecznie wszystkie pary starające się o potomstwo .
Cześć. Niestety nie znam się na klinikach w tej części Polski. Raczej o żadnej polecanej nie słyszalam. Ja jeżdżę do Warszawy do N.ovum, polecano mi jeszcze Bociana w Białymstoku, a dziewczyny tu bardzo chwalą Gynecentrum w Katowicach.
Jeśli chodzi o wyniki męża, to jak bardzo słabe były, że dopuszczano możliwośc naturalnego zajścia w ciążę? Jaka koncentracja? Ruch?
U Ciebie sprawdzano, czy jest owulacja? Czy pęcherzyk rośnie i co ważne, pęka? Poza tym istotne jest AMH I FSH w 2-3 dniu cyklu, poza tym co masz zrobione zrobiłabym jeszcze test tolerancji glukozy z testem insulinowym - ostatnio mamy tu wysyp problemów z gospodarką węglowodanową. Jeśli mąż ma słabe nasiebie, zrobiłabym też genetykę - choćby mutację w genie CFTR (odpowiedzialny za mukwiscydozę).- ma to 4 % populacji, dość często wtedy nasienie jest słabe, więc jeśli to ma, trzeba zbadać też Ciebie, bo jeśli macie oboje (mimo, że to mało prawdopodobne), to jest 25% szans na dziecko z mukowiscydozą, a to straszna choroba. Poza tym zrobiłabym też kariotypy Was obojga, ale na ten temat zdania są podzielone, czy koniecznie trzeba. Ja uważam, że warto.
No i trzeba się przygotować na naukę cierpliwości. IVF bywa czasem długą i wyboistą drogą, ale wygrywają ci, co się nie poddają
Jak masz jakieś konkretne pytania to pytaj, dziewczyny na pewno pomogą
Laurka2019
Dziewczyny sorki za zaśmiecanie ale ponawiam pytanie,czy ktos sie orientuje od jakiego poziomu NK można stosować intralipid?
annemarie
Dziewczyny sorki za zaśmiecanie ale ponawiam pytanie,czy ktos sie orientuje od jakiego poziomu NK można stosować intralipid?
Zalezy jaka jest granica w twoim labo , w moim bylo od 14,6% mialam 15 i juz dostalam. Branie tego w momencie jesli NK sa na normalnym dobrym poziomie nie ma wiekszego sensu, bo narazasz sie tylko na lapanie wszystkich mozliwych infekcji.
Laurka2019
Dzięki @annemarieZalezy jaka jest granica w twoim labo , w moim bylo od 14,6% mialam 15 i juz dostalam. Branie tego w momencie jesli NK sa na normalnym dobrym poziomie nie ma wiekszego sensu, bo narazasz sie tylko na lapanie wszystkich mozliwych infekcji.
A
Alduś
Gość
A widzisz ja uciekłam z Trójmiasta z Gamety i Invimedu. A w Artemidzie udany 1 transfer... i o co biega?
reklama
A
Alduś
Gość
A mogę wiedzieć do jakiego lekarza chodziłas?I jakie badania były robione?
Podziel się: