reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ogólnie z tym transferem to wolę poczekać i mieć te badania zrobione tylko czy oni mi zrobią w tej klinice.Musze teraz zapytać jak będę.Nasienie było sprawdzane tylko pobieżnie i genetyki ani immunologii nic nie było badane.Tylko podstawową morfologia i mocz.

Czyli mowiac krotko przez 6 lat nic nie zrobiono zeby przjrzec sie tobie blizej.W klinice na pewno ci za duzo nie zrobia, tutaj niestety musisz sie wykazac wlasna inicjatywa, androloga poszukac, zadzwonic do drPasnika do Lodzi i robic termin( na wlasna reke nie rob nic bo badania sa zbyt drogie i sa ich dziesiatki, dopiero po konsultacji bedziesz wiedziala co) Panel tarczycowy mozesz zrobic sama , dopiero potem jak wyniki wyjda zawyzone robila bym termin u endokrynologa, odnosnie histeroskopii pytala ginekologa, zaleznie od waszego wieku ( od 35 wzwyz) szukala genetyka inaczej zostawila to na szary koniec. Cukier mozesz tez sama sprawdzic, wyjdzie zle to wtedy do diabetologa.Przykro mi to mowic , ale klinika was zaniedbala i nastawila sie na kasowanie.Jakie jest twoje AMH ( mozesz juz zaczac brac suplementy zeby podreperowac komorki, potrzeba na to czasu)

Tyle moge ci niestety z wlasnego doswiadczenia poradzic, reszta zalezy od was[emoji4]

reklama
Jej super wynik!! Czekamy z niecierpliwoscia na transfer[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
Cos czuje ze moj tez moze byc w tej okolicy przy pomyslnych wiatrach...
A Tobie beda podawac jeden zarodek?
Endo tez piekne! Ty jestes w ktorym dc dzisiaj?

Dziękuję za kciuki![emoji8]
U mnie szalenstwo!
22 jajeczka od 18 mm, chyba ze 4 duze na 16-17 i kilka po 14-15 mm. No i mniejsze.

Zadziwiajace endometrium bo az 12 mm - nigdy chyba takiego nie mialam. Czy to dobrze jak na 10 dc?
Pobrana krew na estradiol dzis i kolejna wizyta usg i estradiol + progesteron w poniedzialek.
Na srode planowana punkcja jesli nie bedzie hiperstymulacji...

Jak rozumiem to bedzie wiadomo po punkcji dopiero?

Ewentualny transfer bedzie 1 zarodka bo nie ma wskazan do wiekszej ilosci.

Trzymajcie kciuki plizzz - oby cos z tego bylo!!
Idziesz jak burza kochana[emoji6] Super Ci rosną jajeczka i piekne endo (ja o takim mogę tylko pomarzyć).

Jeśli chodzi o ryzyko hiperki to u mnie juz dwa dni przed punkcja dr mi powiedziala ze za wysoki estradiol i ze transferu nie będzie.

Trzymamy kciki kochana zeby do końca tak pieknie i pozytywnie[emoji110] [emoji110]

To dobrze. Jak przyjmuje leki lepiej odczekać ze 3 miesiące aż wyniki się poprawią. My odczekaliśmy pół roku. Trzymam kciuki.
Dziękuję za odpowiedź :) tak 3 mce będą w marcu.
A czy twój mąż miał badania krwi? Oprócz wirusologii potrzebnej do ivf mój nie miał nic.. Chcielibyśmy zbadac krew ale nie wiem jakie konkretnie badania wykonać.

Jej super wynik!! Czekamy z niecierpliwoscia na transfer[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
Cos czuje ze moj tez moze byc w tej okolicy przy pomyslnych wiatrach...
A Tobie beda podawac jeden zarodek?
Endo tez piekne! Ty jestes w ktorym dc dzisiaj?

Dziękuję za kciuki![emoji8]
U mnie szalenstwo!
22 jajeczka od 18 mm, chyba ze 4 duze na 16-17 i kilka po 14-15 mm. No i mniejsze.

Zadziwiajace endometrium bo az 12 mm - nigdy chyba takiego nie mialam. Czy to dobrze jak na 10 dc?
Pobrana krew na estradiol dzis i kolejna wizyta usg i estradiol + progesteron w poniedzialek.
Na srode planowana punkcja jesli nie bedzie hiperstymulacji...

Jak rozumiem to bedzie wiadomo po punkcji dopiero?

Ewentualny transfer bedzie 1 zarodka bo nie ma wskazan do wiekszej ilosci.

Trzymajcie kciuki plizzz - oby cos z tego bylo!!
Imponująca ilość! Super wynik! Na pewno będą z tego piękne zarodeczki. ;) I endo też masz ładne. Ja 2 dni przed punkcją w 14dc miałam 13 mm i lekarz mówił że dobre. Trzymam kciuki ✊ za punkcję.
U mnie dziś 19dc, cykl naturalny, dlatego tak wszystko się wlecze. Po całej procedurze wszystko mi się poprzestawiało, ale mówią że tak bywa.

Jak endometrium jest zbyt grube, czyli krotko przed zluszczeniem, jest wtedy nie receptywne czyli nie zdolne do implantacji. Moja byla klinika robila mi na takim transfery za kazdym razem mowiac ze jest super ( czyli pomiedzy 16-20 mm) efekt koncowy byl taki ze nigdy nie zdazylam zrobic testu bo za kazdym razem 6-8 dni po transferze dostawalam juz okres.

Ok - rozumiem... dzięki...
widzisz to moze nie do konca dobrze ze ono takie duze juz:(
Przez stymulacje tak moglo urosnac?

Punkcje bedziesz miala tak czy siak, przy takim jajcobraniu masz duze szanse na hiperstymulacje, czy dojdzie do trasferu okaze sie po badaniu estradiolu( na 1 kom jajowa przypada 200-300 jednostek estradiolu) jesli faktycznie bedzie tyle dojzalych, estradiol pojdzie w tysiace, do tego obejrza przy punkcji jajniki i podejma decyzje. Wiec musisz odczekac.Wynik komorek jajowych jest powalajacy, zeby jeszcze wszystkie sie ladnie zaplodnily.
Trzymam kciuki[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Mam juz wynik estradiolu - 2488
To bedzie ok?
Bo chyba ok 10 z nich jest w takim rozmiarze do punkcji w srode, reszta bedzie za mala...

Imponująca ilość! Super wynik! Na pewno będą z tego piękne zarodeczki. ;) I endo też masz ładne. Ja 2 dni przed punkcją w 14dc miałam 13 mm i lekarz mówił że dobre. Trzymam kciuki [emoji110] za punkcję.
U mnie dziś 19dc, cykl naturalny, dlatego tak wszystko się wlecze. Po całej procedurze wszystko mi się poprzestawiało, ale mówią że tak bywa.

Dziewczyny piszą ze na naturalnym cyklu lepiej robic transfer, wiec zaciskam kciuki mocno za Twoj transfer[emoji1307][emoji1307][emoji1307]

Idziesz jak burza kochana[emoji6] Super Ci rosną jajeczka i piekne endo (ja o takim mogę tylko pomarzyć).

Jeśli chodzi o ryzyko hiperki to u mnie juz dwa dni przed punkcja dr mi powiedziala ze za wysoki estradiol i ze transferu nie będzie.

Trzymamy kciki kochana zeby do końca tak pieknie i pozytywnie[emoji110] [emoji110]

Jeej dziekuje bardzo[emoji8][emoji8][emoji8]
Mam juz estradiol i jest dzis 2488
A Ty pamietasz jaki mialas?
Zmartwilam sie troche ze to endo moze za grube... moje endo nigdy samo tak ladnie nie roslo wiec zdziwilam sie troche podobnie jak lekarz. Ale mowi ze „ok”
No nic - zobaczymy...

reklama
Do góry