reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Misia - dobrze ze zdrówko ok - wiesz już kiedy Cię wypuszczą ze szpitala?
Ja plamienia nie mam (tfu tfu) ale bóle tak...mam nadzieje że to macica się rozciąga i jajniki dochodzą do siebie.

Co do kościoła - mamy z mężem takie podejście - że niech sobie gadają - moim zdaniem to polityka. Do kościoła chodzimy - nie uważamy żebyśmy mieli coś na sumieniu po tych dwóch zabiegach ivf. Wszystkie zarodki które powstały zostały nam podane, nic nie było zniszczone - nie mam sobie nic do zarzucenia. Mrożenie też nie jest moim zdaniem niczym złym. A rozliczana będę Tam Na Górze - nie przez księży...niech oni zajmą się pedofilą, przekupstwem, hazardem i trzymaniem celibatu w swoich szeregach - a nie czepiają się do ludzi, którzy z całego serca pragną mieć dzieci!

reklama
Cześć kobietki troszkę mnie nie było może mało jestem aktywna na forum ale ciągle podczytuje co u was słychać i komu się udało. Tak więc po krótce w sobotę punkcja uzyskano 11 komórek, 10 zapłodniono, jeszcze wczoraj było 8 zarodeczków które chciały sie rozwijać a dziś czekam na tel z kliniki jak się maja nasze malństwa bo jutro transfer!!!!!!! Oby tylko nasze kruszynki przezyły kolejną dobę. Ostatnim razem też mieliśmy 11 komórek a w ostateczności zostały 2 zarodeczki które podano niestety:no:.Boże spraw by tym razem były to łzy szczęścia! Kochane trzymajcie się cieplutko może w końcu zaświeci słońce dla każdej z nas.

Co do kościoła - mamy z mężem takie podejście - że niech sobie gadają - moim zdaniem to polityka. Do kościoła chodzimy - nie uważamy żebyśmy mieli coś na sumieniu po tych dwóch zabiegach ivf. Wszystkie zarodki które powstały zostały nam podane, nic nie było zniszczone - nie mam sobie nic do zarzucenia. Mrożenie też nie jest moim zdaniem niczym złym. A rozliczana będę Tam Na Górze - nie przez księży...niech oni zajmą się pedofilą, przekupstwem, hazardem i trzymaniem celibatu w swoich szeregach - a nie czepiają się do ludzi, którzy z całego serca pragną mieć dzieci!

Rozyczka, mam dokladnie takie samo zdanie jak Ty. Postawa kosciola wobec in vitro jest dla mnie niezrozumiala. Przeciez my pragniemy miec dzieicatko z calego serca. Bedziemy je kochac ponad wszystko!!! Od kiedy milosc jest czym zlym ?!!! A zarodki??? Ile to zarodkow przy naturalnych ciazach jest niwelowanych przez organizm??? Te kobiety nawet nie sa swiadome tego,ze byly w ciazy!! I co ?? one tez sa wyklete przez kosciol? Poza tym, jak morale moze mi parwic ktos, kto ma swoje za uszami i wszytko pod dywan zamiata!!!! Dla mnie pedofilia i inne ich przekrety sa ogromnym grzechem a nie chec posiadania dziecka !!!

witam serdecznie kochane, mam do odsprzedania leki do in vitro ponieważ mi są już nie potrzebne mogą się komuś przydać. Gonal450IE\075ml
Gonal 900IE\1,5ml
Synarel 200mcg
Pregnyl 5000 dwa opakowania
utrogestan 100mg kapsułki
wiecej informacji mogę przesłać na maila. Pozdrawiam serdecznie

Domi123, trzymam kciuki, aby tym razem bylo lepiej niz ostatnio. Jak tylko bedizesz cos wiedziec odnosnie Twoich malenstw daj znac:tak:

Domi - trzymam kciuki za zarodeczki - niech będzie ich jak najwięcej i niech się dzielą na potęgę :-)

Agapl - właśnie ta obłuda księży mnie do szału doprowadza - sami siebie wybielają a z kobiet pragnących mieć dzieci robią polowanie na czarownice. Myślę że za jakieś kilkadziesiąt lat nie będzie tego tematu - i tak jak transfuzja krwi czy przeszczepy - będzie to normalna procedura medyczna. I oby jak najszybciej!

Jak dla mnie kościół ma swoje za i przeciw i musi się tego trzymać.Każdy kto negatywnie wypowiada się na ten temat tak naprawdę nie wie nic bo go ten temat nie dotyczy nie wie ile bolu,obaw,strachu a zarazem nadzieji przeżywa każda z nas.To chyba normalne że invitro to nie kaprys tylko ostateczność, szansa na upragnione dzieciątko, a to że się to komuś nie podoba to ten co ma dzieci poczęte w sposób naturalny i niech dziękuje Bogu że im się udało i nie atakuje innych.Ja osobiście nie spotkałam się z krytyką a więdzą tylko najbliżsi z rodziny wszyscy bardzo nas wspierają nikt nie potępiają tej metody bo wiedzą ile nas to kosztuje.Ostatnio moja 4letnia chrześnica zapytała mojej siostry dlaczego ciocia nie ma dzidziusia ona na to że będzie miała doczeka się napewno.Jak mi to powiedziała że maleńka Ola modliła się za nas to tak sie popłakałam jak bóbr.Wsparcie najbliższych jest bardzo wazne wiem że wszyscy co wiedza są pełni wiary że tym razem się uda.

reklama
Dzięki dziewczyny jak bede coś wiedziała to dam znac o ile mój komp nie odmówi bo ten bezpłatny internet to chodzi jak chce napewno się odezwę. Mam nie małą nerwówkę co dalej ale muszę być dobrej myśli jesteście kochane że taki odzew i wsparcie buziaki dla każdej z was.

Do góry