reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

To ja juz nie kapuję. Tez mam Bx i mi tego nie dal...
\
Kurcia ja też już nie rozumiem dlatego wezmę ten accofil dla świętego spokoju choć Pasikonik mówił że brałam już dwa razy to za dużo nie dobrze.No i bądź tu mądra.
Doczytałam,że luty/marzec transfer to jak u mnie stymulka i endo będzie dobre to będziemy mięc w tym samym czasie :)ja pierwszy tydzień marca.

Dziękuję za pamięć, kochana ależ zrobiłaś podsumowanie, super!
U mnie Endo zwykle kiepskie, w tym miesiącu ładne, szamalam orzechy, głównie laskowe i popijalam czerwonym winkiem , może to pomogło.
Na jakość komórek podobno koenzym Q10, ale tu nie pomogę, bo u mnie jajniki i komórki ok, przynajmniej tak wyglądają, ale na razie z trzech transferów jedną ciąża bc.
Trzymam za twoją stymulacje!
Zazdroszczę z tymi orzechami bo przy moje insulinooporoności mam z nim rezygnować ponoć.Trzymam kciuki aby tym razem się udało!!

To moze napisz do niego o ten accofil , ja pisałam o intralipid i mi odpisał że przy accofilu w moim przypadku to nie potrzebne , ale też w niczym nie przeszkadza więc biorę , może spróbuj też ze swoją dok pogadać , ja mam mieć zarówno przed jak i po transferze, jak chcesz to mogę Ci wysłać na priv moje kiry i rozpiskę od docenta dla porównania
Ola czy mogłabym prosić o taką rozpiskę i Twoj kir na priv dla porównania?Bo mam tą samą sytucaje co Kurcia.
@Majaaa w Twoim wieku jak widać jaja masz naprawdę niezle! :)Czekamy na prenatalne!Kiedy to zleciało?!:)
@Margit2018 Tobie się udało na Górnym Śląsku?Dobrze kojarze?Tam gdzie dżoasia ?
Juz chyba będzie nas czwórka
emoji847.png
Elessi, Laurka, nadziejaxxx i ja
Chyba ze jeszcze kogos pominęłam
emoji13.png
Ja tuż za Wami marzec :)
@Vinszka to lecimy razem na marzec :)Doczytałam ,ze to Twoje pierwsze podejście także powodzenia!!
@Kamaaa mój gin powiedział ,że 80% ma to Pai -1 więc chyba bym sie zbytnio nie przejmowała.
Ja też mam to samo nieprawidłowe i wiele innych .będziemy działać na ile to możliwe.Doczytałam,że masz mrozaczki więc nawet nie wiesz jaką jesteś szczęsciara!:)
@nadzieja xxx ja już kolejna procedura i też za każdym razem brak mrozaczka.Musimy walczyć.
Jakie masz AMH bo Elessi napisała,,że miałaś dużo rzeczy przy niskim AMh.Edit doczytałam ze masz 0,8 to masz niezlą ilosć!ja mam 1,70 obecnie (skacze nie wiedzac czemu) mam 3,max 5.
@Laurka2019 ja na świeżaku jak będzie dobre endo początek marca tak wypadnie.więc będę ciut za Wami :)
@Forget-me-not... @Akatombo trzymam kciuki!!
@lama70 a robiłaś wszystkie wymazy?
Hej, jestem tutaj nowa. Zdecydowalam się na in vitro gdyz u męża slabe nasienie, u mnie wg badań wszystko gra. 3.01 podane dwie blastocysty i nie udało się:-( dziewczyny co mogło byc powodem skoro u mnie ok, zarodki rozwinęły sie do blastocysty, strasznie mnie to męczy i zastanawiam się bo moze jednak u mnie jest cos nie tak? Do tego po odstawieniu lekow nadal nie mam okresu, po jakim czasie Wy mialyscie po nieudanym transferze?
Cześć.Bardzo mi przykro ,ze się nie udało. ja też miałam blastki i nic z tego.Miałaś robioną immunologię?Jaki miałaś protokół?Kariotypy?W jakiej klinice się leczysz?Jakie leki po transferze?Jest wiele zależności i trzeba różnych kombinacji.Masz jeszcze jakieś mrozaki?In vitro to skomplikowany proces i trzeba mieć naprawdę szczęście.będziemy walczyć dalej.

Ostatnia edycja:
reklama
\
Kurcia ja też już nie rozumiem dlatego wezmę ten accofil dla świętego spokoju choć Pasikonik mówił że brałam już dwa razy to za dużo nie dobrze.No i bądź tu mądra.
Doczytałam,że luty/marzec transfer to jak u mnie stymulka i endo będzie dobre to będziemy mięc w tym samym czasie :)ja pierwszy tydzień marca.

Zazdroszczę z tymi orzechami bo przy moje insulinooporoności mam z nim rezygnować ponoć.Trzymam kciuki aby tym razem się udało!!

Ola czy mogłabym prosić o taką rozpiskę i Twoj kir na priv dla porównania?Bo mam tą samą sytucaje co Kurcia.
@Majaaa w Twoim wieku jak widać jaja masz naprawdę niezle! :)Czekamy na prenatalne!Kiedy to zleciało?!:)

@Vinszka to lecimy razem na marzec :)Doczytałam ,ze to Twoje pierwsze podejście także powodzenia!!
@Kamaaa mój gin powiedział ,że 80% ma to Pai -1 więc chyba bym sie zbytnio nie przejmowała.
Ja też mam to samo nieprawidłowe i wiele innych .będziemy działać na ile to możliwe.Doczytałam,że masz mrozaczki więc nawet nie wiesz jaką jesteś szczęsciara!:)
@nadzieja xxx ja już kolejna procedura i też za każdym razem brak mrozaczka.Musimy walczyć.
Jakie masz AMH bo Elessi napisała,,że miałaś dużo rzeczy przy niskim AMh.Edit doczytałam ze masz 0,8 to masz niezlą ilosć!ja mam 1,70 obecnie (skacze nie wiedzac czemu) mam 3,max 5.
@Agonia777 w marcu masz transfer?
@Laurka2019 ja na świeżaku jak będzie dobre endo początek marca tak wypadnie.więc będę ciut za Wami :)

Cześć.Bardzo mi przykro ,ze się nie udało. ja też miałam blastki i nic z tego.Miałaś robioną immunologię?Jaki miałaś protokół?Kariotypy?W jakiej klinice się leczysz?Jakie leki po transferze?Jest wiele zależności i trzeba różnych kombinacji.Masz jeszcze jakieś mrozaki?In vitro to skomplikowany proces i trzeba mieć naprawdę szczęście.będziemy walczyć dalej.
Denerwuje sie wlasnie tym ze te wyniki tak zle wychodza. Ciekawe co mi wyjdzie w KIR jeszcze sie okaze.

\

@Agonia777 w marcu masz transfer?

Poszło na priv :)

Kochane dziękuję za słowa pocieszenia. u mnie nie wchodzi w grę kd ani nd, za duże obiązenie dla mnie. Mówili że poprostu się nie zapłodniły, sześc komórek pobrali - mieliśmy FAMSI, AH, EmbryoGlue i separację nasienia i nic to nie dało, mówili że trzy kumulusy były dojrzałe i ładne.....nie wiem popostu biologia (choc ja nigdy nie miałam problemu z zajściem w ciązę). Moja walka o dzieci zaczeła się w 2008 roku, gdzie prze kolejna lata przeszłam trzy poronienia.... w czwartej w 2012 roku ciązy stałą się cud i na heparynie urodziła się nasza córcia. Po roku zaczęliśmy starania o rodzeństwo, niestety dwie kolejne ciąże zakończyły się poronieniem ... w 2016 po kolejnym poronieniu zaczęłam przygodę z immunologią u doc. Paśnika przeszłam sczepienia sterydy, immunosupresje jednak od 2017 nie mogliśmy zaciążyć, zdecydowaliśmy się na jedną próbę in vitro, a by na marne nie poszło to całe leczenie immuno, NIE UDAŁO SIĘ. Moja walka doszła do finiszu zrobiłam wszystko, jestem załamana i trudno się pogodzić z faktami, ale widocznie tak musi być , mam swój cud 6 letni w domu i trzeba się tym cieszyć. A rodzinę wielodzietną będę mieć w życiu po życiu - mama 6 Aniołków.
Trzymam za Was kciuki aby każda która nie ma jeszcze dzieci doświdczyła tego pięknego uczucia.

Kochane dziękuję za słowa pocieszenia. u mnie nie wchodzi w grę kd ani nd, za duże obiązenie dla mnie. Mówili że poprostu się nie zapłodniły, sześc komórek pobrali - mieliśmy FAMSI, AH, EmbryoGlue i separację nasienia i nic to nie dało, mówili że trzy kumulusy były dojrzałe i ładne.....nie wiem popostu biologia (choc ja nigdy nie miałam problemu z zajściem w ciązę). Moja walka o dzieci zaczeła się w 2008 roku, gdzie prze kolejna lata przeszłam trzy poronienia.... w czwartej w 2012 roku ciązy stałą się cud i na heparynie urodziła się nasza córcia. Po roku zaczęliśmy starania o rodzeństwo, niestety dwie kolejne ciąże zakończyły się poronieniem ... w 2016 po kolejnym poronieniu zaczęłam przygodę z immunologią u doc. Paśnika przeszłam sczepienia sterydy, immunosupresje jednak od 2017 nie mogliśmy zaciążyć, zdecydowaliśmy się na jedną próbę in vitro, a by na marne nie poszło to całe leczenie immuno, NIE UDAŁO SIĘ. Moja walka doszła do finiszu zrobiłam wszystko, jestem załamana i trudno się pogodzić z faktami, ale widocznie tak musi być , mam swój cud 6 letni w domu i trzeba się tym cieszyć. A rodzinę wielodzietną będę mieć w życiu po życiu - mama 6 Aniołków.
Trzymam za Was kciuki aby każda która nie ma jeszcze dzieci doświdczyła tego pięknego uczucia.
Kochana czasem myślimy ze cos nas spotyka złego, jakies nieszczęście a pozniej sie okazuje ze wcale nie było zadnej tragedi. Masz córeczkę i tym powinnaś sie cieszyć a czas płynie tak szybko ze zanim sie spostrzeżesz bedziesz babcia i kto wie moze okaze sie ze to wnuki zapełnia wasz dom :-) i jeszcze bedziesz sie cieszyć ze masz tylko jedno dziecko ;-) tez mam corke juz nastolatkę i ona sie ciagle śmieje ze po co mi kolejne dziecko ze mam teraz odpoczywać i korzystać z zycia bo za pare lat bede wychowywać jej :-)

Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.
✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ ✊ nie puszczamy za wgryzanie się kropków w nowe 9 miesięczne domki mamuś :* [emoji173]
STYCZEŃ to miesiąc miłości i pełen magii, życzymy każdej z Was małej- wielkiej miłości pod sercem .
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):*
Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo

Link do kalendarza:
Link do: Kalendarz

2019-01-21Mieciu85wizyta u gin prowadzącego ciążę
2019-01-21Koniczyna82termin porodu
2019-01-22Beata 4wizyta u gin prowadzącego ciążę
2019-01-25jolancikwizyta przed transferem
2019-01-25Ela86wizyta u gin prowadzącego ciążę
2019-01-25Bayleebeta!!!!
2019-01-25Pyśka9971beta!!!!
2019-01-27Solpodglądanie maluszka ❤️
2019-01-28Kingulwizyta u gin prowadzącego ciążę
2019-02-05mariakowalska89badanie prenatalne
2019-02-06redferraritermin porodu
2019-02-14Solpodglądanie maluszka ❤️
2019-02-15ilmenaupodglądanie maluszka ❤️
2019-02-22Justin87termin porodu
2019-02-28adansoniatermin porodu
2019-03-04/08chlopkerstermin porodu
2019-03-04/09sunriseatermin porodu
2019-04-08ilmenautermin porodu
2019-04-15Mieciu85termin porodu
2019-04-16lafantynkatermin porodu
2019-05-28Megi1985termin porodu
2019-05-28Ela86termin porodu
2019-05-31annemarietermin porodu
2019-06-11Never give uptermin porodu
2019-07-14sssurykatkatermin porodu

Masz problem z dopisaniem się do kalendarza?
Pod Link do: Kalendarz - jak obsługiwać i gdzie go szukać znajdziesz instrukcję :)

reklama
Slyszalam z kolei ze irygacje niekoniecznie sa zdrowe... przy staraniach, ale nie znam medycznego uzasadnienia.
Za to dodatkowo polecam do momentu uzyskania ciazy schowanie stringow, w miejsce bawelnianych majtoch ;) tez pomaga:)
Kwaszone ogorki - lacznie ze szklaneczka soku po nich dobrze dzialaja.
Ja jade na lact.ovaginalu dopochwowo
Ale wlasnie nie wiem jak to jest w okolicach i po transferze...

A czy bralyscie przed transferem i po moze dodatkowo:
Tran
Suplement dla kobiet w ciazy
Wit D3
?
Przy naturalnych staraniach irygacje moze i nie sa wskazane. W kazdym razie ja tantum rosa polecam z czystym sumieniem - tak z 3-4 razy spokojnie mozna :) wiadomo, ze jak wychodza jakies liczne i grozne bakterie czy grzyby to trzeba uzyc grubszego kalibru lekow.
A z supli to biore femibion 1, wit d3 2000j i magnez :)[/QUOTE]
Ja brałam femibion Natal 1,magnez 3x2 przez pierwszy trymestr albo i dłużej, potem po 3 tabletki a od 30 gdzieś tc znów 3x2 no i jeszcze kwas foliowy

Do góry