reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

To typowe, ze @ nie przychodzi akurat wtedy gdy na nia czekamy. Ja tez sie martwie, ze moja przyjdzie za pozno i nie zgra sie to z mozliwosciami kliniki. Dobrze, ze passa na forum przelamana. Trzymam za Was kciuki kobietki i malenstwa:) oby i nam ( te wytrwale probujace)sie juz niedlugo udalo, bo inaczej to chyba zwariuje.

reklama
Kochane moje, dziękuję Wam za miłe słowa :-)
Przebudziłam się z popołudniowego snu zimowego. Najważniejsze, że gorączka odpuściła.

A teraz igła w dłoń i ścieg przy ściegu, a do tego koraliki i kamyczki. Oj szyje się!

Aduś, a mówiłaś prof na wizycie, że czekasz na @, a ona jak na złość nie przychodzi?
Może faktycznie przepisze Ci jakieś tabletki. A tak sobie myślę, że może w poniedziałek powinnaś zrobić betę, co? Może tu jest powód, że @ nie ma. Ale byłoby fajnie:-D

Lawendowy to co dzis szydelkujemy :-)??? Jak bylam u prof to spozniala sie 3 dni, zaglądal do 'środka' i powiedzial ze cykl sie odbyl i śluzówka jak w drugiej częsci cyklu albo w ciązy a ja w smiech i mu móie ze przeciez jajowodó nie mam a on "no i co z tego?' i wtedy mi powiedzial o tej swojej pacjentce co w 2 ciąze nat.zaszla bez... inny gin w Gdanska tez mi mowil ze ma taka pacjentke.. ale nie wierze w to, to szansa jedna na milion chyba... ide we wtorek do dr St. wiec zobaczy co sie w srodku dzieje! zastanawiaja mnie bóle kregoslupa i...biodra... nie kumam skąd sie wzięły i mnie martwią :-(

Ela, Misia - super. Cieszę się, że mogłbyście już oglądnąć jak trzeba maluszki i że wszystko z nimi ok. Dbajcie o siebie teraz mocno.
Kiwisia super, że Ci się udało. Gratuluję :)))

A ja dzisiaj odstresowywałam się przed poniedziałkiem ( zakupowy dzień). A teraz siedzę i odpoczywam. Mega mnie boli głowa, jak myślicie czy tak można normalnie tabletkę na ból głowy łyknąć? ( mam dzisiaj wstrzyknąć sobie Ovitrelle)

A ja dziś miałam piękny sen....że byłam w ciąży...
Jak myślicie czy w kolejnym cyklu po transferze może nastąpić normalna owulacja?

Ja miałam cykl owulacyjny od razu po nieudanym in vitro. Po odstawieniu leków, po skończonej miesiączce byłam w klinice na kontroli, miałam robione usg. Był cykl owulacyjny. Doktorek mówił, żeby próbować naturalnie w tym cyklu, że nie umie tego wyjaśnić medycznie i nie mówi tego jako lekarz, bo nie chce dawać fałszywych nadziei, ale po stymulacji organizm jest bardziej przygotowany do ciąży i sam robił jednej swojej pacjentce HSG i stwierdził całkowitą niedrożność jajowodów, potem sam robił jej in vitro (nieudane i żadnych zrodków do mrożenia), a teraz synek tej kobiety (poczęty naturalnie w cyklu po invitro) ma 4 miesiące. Prowadził jej ciążę... Cuda się zdarzają. Mi się nie przytrafi bo mój mąż w trakcie moich dni połodnych musiał wyjechać w delegację na tydzień:-(

reklama
Adus moze idz niedlugo ma bete, ja tez mam znajoma ktora zaszla w ciaze nie majac jajowodu, wiec to sie czasem zdarza, przewaznie wtedy gdy o tym nie myslimy, podobno...

Do góry