ilmenau
Fanka BB :)
będzie dobrze - oddychaj spokojnie - bo mała czuje, że się denerwujesz!
Próbuję się zająć czym się da, żeby tylko nie myśleć ale i tak gdzieś ten stres jest...
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
będzie dobrze - oddychaj spokojnie - bo mała czuje, że się denerwujesz!
Kochana będzie dobrze. Wszystko wygląda książkowo. Wiem, że łatwo się mówi. Sama dopiero czekałam na USG i uspokoiłam się na kilka dni. Teraz znowu mam schizy czy jest ok. No ale trzeba czekać, nic nie poradzimy. A powiedz czy zastrzyki z heparyny robisz wieczorem ze względu na zalecenie lekarza czy tak wyszło? Bo ja robię rano i nie wiem czy dobrze. W sumie nie dopytałam o porę i nie kojarzę, żeby coś o tym mówił. Trzymam kciuki za jutro!Witam Was kochane w Nowym Roku.
Nic się nie odzywalam, bo miałam doła przez święta i sylwestra. Kilka osób zadalo mi pytanie wprost czy jestem w ciąży, odpowoedzialam , że nie .. ze po prostu mi sie przytylo. Och człowiek w stresie czy wszystko w porządku a tu takie pytania i udawanie w święta przed wszystkimi , że jest wszystko jak należy.
Dziewczęta 27 go grudnia zgodnie z zaleceniami lekarza zrobiłam ponownie progesteron i Bete.
Progesteron 150,50 ( tym razem inna jednostka: ng/ml ) dalej wysoki-powinien max wynosic 44,3
Beta: 18 892,00
Badanie wykonane w 27 dpt. Wyniki skonsultowalam z doktorem. Powiedział , że jest bardzo dobrze i stopniowo obnizamy leki ze sztucznym progesteronem.
Obecnie biorę juz tylko jeden zastrzyk Prolutexu
1,5 tabletki lutinusu
No u oczywiście 4 razy dziennie Nospe, 3 razy dziennie po 2 tabletki Rutinoskorbinu, kwas foliowy, Prenatal Uno i zzastrzyk przed snem NEOPARIN.
Jutro mam badanie Usg. Będzie to 36 dpt, 8 tydzień ciąży . Strasznie się boję tego badania. Lekarz będzie sprawdzać czy jest serduszko. Och tyle nerwów ...chyba musi być dobrze.
Dziewczyny,
ostatnio wypadłam z forum, bo miałam reset od in vitro. Osoby, które przechodziły immunosupresje przypomnijcie mi proszę waszą historię, czy udało się po tym leczeniu?Czy w przypadku nieudanej próby w pierwszym cyklu po immuno,przy kolejnej próbie coś jeszcze miałyście dokładane z leków immunosupresyjnych?
Gratuluję [emoji4] ja mialam sonohsg jedno. Teraz planuje drugie. Ale nie spodziewam sie cudu [emoji20]Nowalijka a ile razy po diagnozie miałaś robione hsg albo sonohsg? Też miałam diagnozę niedrożne ale któreś hsg pomogło i dziś 31tc naturalnej
U mnie się udało dopiero po immunopresji ale poronilam w 8tyg
Z całego serca ci życzę cudu jeżeli to jedyny problem to jest duża szansaGratuluję [emoji4] ja mialam sonohsg jedno. Teraz planuje drugie. Ale nie spodziewam sie cudu [emoji20]
Mi w klinice rozpisali heparynę ns wieczór i do tej pory tak biorę.Kochana będzie dobrze. Wszystko wygląda książkowo. Wiem, że łatwo się mówi. Sama dopiero czekałam na USG i uspokoiłam się na kilka dni. Teraz znowu mam schizy czy jest ok. No ale trzeba czekać, nic nie poradzimy. A powiedz czy zastrzyki z heparyny robisz wieczorem ze względu na zalecenie lekarza czy tak wyszło? Bo ja robię rano i nie wiem czy dobrze. W sumie nie dopytałam o porę i nie kojarzę, żeby coś o tym mówił. Trzymam kciuki za jutro!