reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

kobietki, że mnie ta fotka bardzo rozweseliła to i Wam dam się pośmiać :-D

63881_386759251402476_924758365_n.jpg

reklama
Magdalena, mój małż ma problem z SCD, natomiast morfologię ma bardzo dobrą. I w Invikcie nikt nie kazał robić fragmentacji, bo każdy zachwycał się badaniami ogólnymi. Dopiero, jak zmieniliśmy klinikę i chcieliśmy przystąpić do programu, zlecono mu zrobić SCD.
A teraz po nieudanym in vitro postanowiliśmy skonsultować badania z andrologiem, dr Niemoczyńskim.
Kiedyś Niemoczyński był w Invimedzie i robił mi dwie inseminacje z marnym skutkiem :-(. Bardzo kulturalny mężczyzna

Nie, prof zlecił tylko badania ogólne. I piał z zachwytu, że mój małż ma wyniki jak u drwala.

mój M również ma super wyniki i dr sie zachwycał, jednak to te drugie pokazują całą prawdę i wtedy często okazuje się,że coś jest nie tak ... dla mego M jest nienajlepiej, a wpływ na to może mieć wielogodzinna i częsta jazda samochodem, szczególnie w tych nowych są podgrzewane siedzenia, a to tym bardziej szkodzi, drugi ważny powód - stresująca praca ... a kolejne niestety nieznane ... ma brać witaminki :-) ... w Invimed było zero mowy o tym co może być powodem jak również o tym jak można pomóc, aby wyniki były lepsze, dlatego uważam,że w tej klinice nie zależy im na tym, aby procedura zakończyła się sukcesem, przynajmniej jeśli o nas chodzi

Adus ja mam miec crio w nastepnym cyklu jezeli wszystko bedzie dobrze z endometrium, czekam na @ ale jezeli przyjdzie za pozno to transfer by wypadal jakos na swieta, a wtedy kilinika zamknieta wiec pewnie do stycznia bede musiala czekac.

Gotadora, ja mam takie samo odczucie jak Ty, tylko związane z Invictą.
Jak byliśmy na wizycie u dr K, to od razu powiedzieliśmy, że mamy wizytę u androloga i nie pytaliśmy się w jaki sposób można poprawić wyniki. A on sam z siebie też nie mówił.

Magdalena, powiedz mi, czy on jest dobrym specjalistą? Jak Ty go odczytujesz?
Szczerze mówiąc nie zlecił mi tak dużej ilości badań jak teraz. Nie robiłam nic z genetyki, tylko hormony. Niestety patrzę na niego przez pryzmat nieudanych zabiegów a może i samej przychodni która do końca mi nie odpowiadała. Sama nie wiem. Byłam wtedy na etapie w którym potrzebowałam wiedzy merytorycznej i tłumaczenia tego co się dzieje a on nie był zbyt wylewny w słowach.

reklama
Hej - coś mi się wydaje, że nic dobrego dziś mnie nie czeka. Temperatura 36,2. Krew pobrana. Czekam na wynik i usg - ale temp. spadła od czwartku z 37.00.
Pozdrawiam

Do góry