reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny tak piszecie o sexie po transferze. Mi lekarz powiedzial, ze przez co najmniej 2 tyg absolutnie zakaz. Potem sie balam, no I u nas celibat od maja :szok: :-) Nie ryzykuje, bo za duzo mialabym do stracenia. Caluje was mocno I Trzymam dalej kciuki, zeby ta dobra passa znowu zawitala na forum :)

reklama
Lawendowy i Aduś ja jestem pacjętką Invicty w wawie - zdecydowaliśmy się bo mają "promocję" na invitro. Po zakwalifikowaniu się do procesu ( czyli badania genetyczne trzeba zrobić na własny koszt) reszta jest zryczałtowana za 13 tys. jest cały cykl przygotowawczy z lekami, wizyty kontrolne pick up, transfer i rok mrożenia zarodków. Na razie dochodze do siebie i nie wiem co z kolejnymi transferami snieżynek - ale jak znam świat za to trzeba płacić osobno.
Ale widzę że gotadora znalazła tańsza ofertę

Magdalena, badania genetyczne mam już zrobione. W maju udało się nam zrobić je w ramach NFZ.
Nam bardziej zależy na konsultacji z andrologiem, dlatego ta Warszawa. W Trójmieście ciężko o lekarza tej specjalizacji.
A u kogo się leczysz?

Magdalena, badania genetyczne mam już zrobione. W maju udało się nam zrobić je w ramach NFZ.
Nam bardziej zależy na konsultacji z andrologiem, dlatego ta Warszawa. W Trójmieście ciężko o lekarza tej specjalizacji.
A u kogo się leczysz?
U doktora Pałaszewskiego. Co do androloga nie mogę nic podpowiedzieć, badania mojego M są co prawda bardzo nierówne od bardzo kiepskich do bardzo dobrych...ale zadanen z lekarzy nie skierowal go na dodatkowe badania

Magdalena , oczywiscie ze moze, a nawet powinna :tak: Mi prof Ł. mówił nawet że bez jajowodó tez mozna w ciąze zajsc tylko ze b. zadko sie to zdarza.. on mial pacjentke ktora dwa razy tak zaszla i urodzila potem .. iskierka nadzei dla mnie bo ja stracilam oba po pierwszym ivf :-( jednak ja czekam nadal na @ zeby zaczac juz wyciszanie. A ty kiedy do crio sie szykujesz ?

reklama
Dokrot powiedział ze możemy już w kolejnym cyklu ale wyliczyl że to byłyby święta więc odpada bo przychodnia nie funkcjonuje...wiec zaczynamy w styczniu.

Do góry