reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Gosia weź po transferze L4 lub wolne i jedź gdzieś z mężem i pozwól sobie na normalny tryb życia i pełen relaks... :*
Ja na accofilu się w ogóle nie znam, ale wydaje mi się że nie powinien on zaszkodzić :/
Jakiej klasy został Ci ostatni rodzynek?
Został klasy 4.2.2 czy tak w sam raz.

@Kurcia chodzi mi raczej o konsultację z innym lekarzem od in vitro ale czy to ma sens .

reklama
Problem z nasieniem. No długo, ale liczy się efekt koncowy :)

Tak jak @Sol pisze. Ja z pierwszej stymulacji miałam tylko 2 zarodki, jeden obumarł orzy rozmrożeniu i tylko 1 transfer nieudany. W 2 stymulacji aż 7 zarodków, zaplaciłam za procedurę, a potem placiłam za kriotransfery tylko z każdą kolejną próbą.

Jejeje!!!! :)

Ja na razie przeżywam okres buntu, bo nagle wszyscy qrwa są właścicielami mojej macicy. Ja wiem, że mąż czy mama mogą mi powiedzieć, żebym się nie przesilała, ale jak koleżanka z pracy, która wiem, że za mną nie przepada i to z wzajemnością, mówi mi, że dziwi mi się, że ja w ogole tu przychodzę i czy na pewno wiem co robię i takie teksty to mnie zalewa. Jestem w ciąży, nie ubezwłasnowolniona.
Dzięki za informacje :)

Hej dziewczyny wracam do was po roku przerwy :-) w koncu sie zdecydowaliśmy z mężem na in vitro w poniedziałek ide na wizytę zeby ustalić wszystko i w grudniu ruszamy musimy tylko odświeżyć badania ale lekarz powiedział ze do @ zdążymy chyba ze wyjdzie jakaś infekcja to bedzie trzeba przełożyć ale mam nadzieje ze wszystko bedzie ok... wracam do was i zaczynam walkę razem z wami... przypomnę ze u mnie to juz ponad 4 lata, maz ma żylaki obustronne wiec jego nasienie jest bardzo kiepskie a nie chce sie zdecydować na zabieg bo sie boi ze cos uszkodzą a te żylaki w niczym mu nie przeszkadzają tylko zabijają plemniki wiec stwierdził ze woli nie miec dziecka niz zeby mu cos zmajstrowali :-) taki to juz moj kogucik przyrodzenie jest mu najcenniejsze heheh
Ajj Ci mężczyźni... moj maz tez mial opory co do in vitro ale ze wzgledu na kase i rowniez uwazal ze jesli nie mozemy miec dzieci to trudno, opcja adopcji to na razie temat tabu. Ale udalo sie zgodzil sie nabin vitro i tez zaczynamy... trzymam kciuki... powiedzenia

Ajj Ci mężczyźni... moj maz tez mial opory co do in vitro ale ze wzgledu na kase i rowniez uwazal ze jesli nie mozemy miec dzieci to trudno, opcja adopcji to na razie temat tabu. Ale udalo sie zgodzil sie nabin vitro i tez zaczynamy... trzymam kciuki... powiedzenia
To u mnie również mąż bał się ze względu na kasę. Ale przeszło rok temu zmienił pracę i mogliśmy zacząć odkładać, trwało to ok. roku a między czasie lekarz po 2 laparoskopii dawał szansę na naturalną ciążę ale nie wychodziło... No i w ten sposób u mnie dziś 9 dzień stymulacji

Kochane moje właśnie zmarła mi babcia moja kochana :( jestem 9t3d ciąży czy mogę coś na uspokojenie boje sie zeby nerwy i nix nie zaszkodziło dla moich dzieci ...

Kochane moje właśnie zmarła mi babcia moja kochana :( jestem 9t3d ciąży czy mogę coś na uspokojenie boje sie zeby nerwy i nix nie zaszkodziło dla moich dzieci ...
Bardzo mi przykro. :(
Melise wypij. Nic innego raczej nie jest dozwolone. Tzn jakbys byla w wielkich nerwach to pewnie lekarz by na relanium zezwolil.
Ale na razie sprobuj melisy. Powinna Cie wyciszyc.

reklama
Bardzo mi przykro :(
Ale chyba nic nie możesz wziąć niestety. Melisa jeśli Cię poratuje.
Trzymaj się.
Takie to życie, że smutne wiadomości się przeplatają z radosnymi.
Buziaki

Do góry