ilmenau
Fanka BB :)
Motylek pls help Moja beta 14 dpt 552,9. Dzwoniłam do kliniki i szołmen na urlopie. Rozmawiał ze mna dr P. Kazał powoli odstawić leki. Jak to u Ciebie bylo? Bo jakoś nie jestem przekonana co do tego. Progesteron caly czas mam brac. Neoparin tylko do końca opakowania i odstawić a Estrofem jeszcze przez tydzień i koniec. Zapomnialam spytać o Encortolon mam się zjawic w klinice za 2 tygodnie. Nie znam dr P i jakoś boje się odstawić leki...
Cozza, estrofem odstawiamy zaraz po serduszku, zmniejszając co kilka dni o jedną tabletkę. Jak mi lekarz tłumaczył on może coś namieszać hormonalnie w przypadku płci męskiej. Progesteron mi mój lekarz odstawial stopniowo ale po badaniach. W ok 14 tyg zaczęłam schodzić z duphastonu a w 16 z luteiny. Też bym ci zalecana zbadac najpierw poziom progesteronu we krwi, wielu lekarzy przepisuje progesteron profilaktycznie na cały I trymestr.
Jeśli chodzi o neoparin to mi wyszła trombofilia i muszę go brać do końca ciąży i potem jeszcze przez 4 tygodnie. Nie wiem jakie miałaś zalecenia.
Encorton odstawialam po 7 tygodniu znnieszylam dawkę o polowe (z 10 mg na 5 mg) a w 8 tyg zeszłam do 2.5 mg. Po tygodniu odstawilam zupelnie. Z encortonu schodzi się stopniowo, więc nie odstawial od razu.
Gratuluję ładnej bety!
Dziewczyny u nas porażka. Beta praktycznie nie przyrasta. Krótka radość z ciąży się skończyła
Wiec cudu nie ma. Dalej brak zarodka.
Takze dostalam skierowanie do szpitala na zabieg lub tabletki.
Dziewczyny bardzo mi przykro
Trzymałam kciuki za dobre wieści od was.
Ważne że coś się zadziało, może nie ten zarodek a następny zostanie z wami przez 8 miesięcy. Mocno wirtualnie ściskam was!