reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Motylek pls help;) Moja beta 14 dpt 552,9. Dzwoniłam do kliniki i szołmen na urlopie. Rozmawiał ze mna dr P. Kazał powoli odstawić leki. Jak to u Ciebie bylo? Bo jakoś nie jestem przekonana co do tego. Progesteron caly czas mam brac. Neoparin tylko do końca opakowania i odstawić a Estrofem jeszcze przez tydzień i koniec. Zapomnialam spytać o Encortolon:eek: mam się zjawic w klinice za 2 tygodnie. Nie znam dr P i jakoś boje się odstawić leki...

Cozza, estrofem odstawiamy zaraz po serduszku, zmniejszając co kilka dni o jedną tabletkę. Jak mi lekarz tłumaczył on może coś namieszać hormonalnie w przypadku płci męskiej. Progesteron mi mój lekarz odstawial stopniowo ale po badaniach. W ok 14 tyg zaczęłam schodzić z duphastonu a w 16 z luteiny. Też bym ci zalecana zbadac najpierw poziom progesteronu we krwi, wielu lekarzy przepisuje progesteron profilaktycznie na cały I trymestr.
Jeśli chodzi o neoparin to mi wyszła trombofilia i muszę go brać do końca ciąży i potem jeszcze przez 4 tygodnie. Nie wiem jakie miałaś zalecenia.
Encorton odstawialam po 7 tygodniu znnieszylam dawkę o polowe (z 10 mg na 5 mg) a w 8 tyg zeszłam do 2.5 mg. Po tygodniu odstawilam zupelnie. Z encortonu schodzi się stopniowo, więc nie odstawial od razu.
Gratuluję ładnej bety!

Dziewczyny u nas porażka. Beta praktycznie nie przyrasta. Krótka radość z ciąży się skończyła :(

Wiec cudu nie ma. Dalej brak zarodka.
Takze dostalam skierowanie do szpitala na zabieg lub tabletki.

Dziewczyny bardzo mi przykro :( :( :(
Trzymałam kciuki za dobre wieści od was.
Ważne że coś się zadziało, może nie ten zarodek a następny zostanie z wami przez 8 miesięcy. Mocno wirtualnie ściskam was!

reklama
Biedroneczka rośnie i goni motyleczka, żeby sobie mała biedroneczka z małym motylkiem mogły hasać po laczkach w przyszłym roku.
[emoji221][emoji221][emoji221]

A poważnie nie wiem czy czytałaś ale cichaczem postanowiłam wziąć jeden zarodek bo wierze, ze na implementacje potrzebny jest dobry dzień, a jakbym wzięła dwa nic by mi nie zostało.
Mialam od razu ładna betę jakieś 200 8dp i już więcej nie robiłam. W niedziele zaczelam krwawić, myślałam ze to poronienie i juz koniec znowu imprezy, ale na IP stwierdzili ze mam ładne jajko z żółtkiem, a krwawienia sie zdarzają. No to sobie krwawię.....
Na razie chłodno podchodzę do tematu bo niestety przy PcO poronienia to standard i już mam takie za soba. Zaczęłam uważać na dietę i tyle, żeby tego cukru jakoś strasznie nie podwyższać.
Tyle mojej historii..... za tydzień usg.

A Twoja historia jest magiczna jak historia Paulinki - dlatego zawsze powtarzam ze każdy organizm jest inny i nie dostosowywać innych historii do swoich w 100%.
Buziaki [emoji221][emoji221][emoji221]
Kochana ja to czasem jeszcze w to nie wierze ze jeszcze chwila i córeczka będzie z nami ale ona mi przypomina ze to prawda jak mnie zaczyna ładnie kopać ;)

Biedroneczka rośnie i goni motyleczka, żeby sobie mała biedroneczka z małym motylkiem mogły hasać po laczkach w przyszłym roku.
[emoji221][emoji221][emoji221]

A poważnie nie wiem czy czytałaś ale cichaczem postanowiłam wziąć jeden zarodek bo wierze, ze na implementacje potrzebny jest dobry dzień, a jakbym wzięła dwa nic by mi nie zostało.
Mialam od razu ładna betę jakieś 200 8dp i już więcej nie robiłam. W niedziele zaczelam krwawić, myślałam ze to poronienie i juz koniec znowu imprezy, ale na IP stwierdzili ze mam ładne jajko z żółtkiem, a krwawienia sie zdarzają. No to sobie krwawię.....
Na razie chłodno podchodzę do tematu bo niestety przy PcO poronienia to standard i już mam takie za soba. Zaczęłam uważać na dietę i tyle, żeby tego cukru jakoś strasznie nie podwyższać.
Tyle mojej historii..... za tydzień usg.

A Twoja historia jest magiczna jak historia Paulinki - dlatego zawsze powtarzam ze każdy organizm jest inny i nie dostosowywać innych historii do swoich w 100%.
Buziaki [emoji221][emoji221][emoji221]
Odpoczywaj, ja przy brązowych plamieniach ładowałem się grzecznie do łóżeczka. Czy to coś pomogło ? Prawdą jest taka, że ma być co będzie. Zresztą dobrze o tym wiesz:) Trzymam kciuki.

dziewczynki a ten estrofem zaraz po serduszku to mówicie o cyklach naturalnych/po punkcji czy o sztucznych też?

Ja po sztucznym odstawialam ale też mi gin kazał najpierw badania zrobić zanim zdecydował o odstawieniu, potem tydzień-dwa po odstawieniu. Więc w sumie mi wyszło, że bralam do 9 tyg.
Mojej koleżanki bratowa brała praktycznie do końca I trymestru (też na sztucznym) i ma zdrowego synka, więc pewnie różnie jest z tymi zaleceniami...

Nadzieja kochana:) ja to dopiero ciężki przypadek jestem! 38 lat, endometrioza 3/4 stopień, mięśniak i AMH 0.5. A jednak coś się zadziało. Trzeba walczyć. Fakt że przed 2 podejście strzeliłam sobie mezoterapie jajników i może to pomogło?

To ja również amh około 0,5 i endometrioza nie wiem jakiego stopnia :) Za mną 3 transfer,wyniku jeszcze nie znam ale teraz podchodzę na cyklach naturalnych bo na stymulację reaguje tak,ze nie ma sensu.

Cozza, estrofem odstawiamy zaraz po serduszku, zmniejszając co kilka dni o jedną tabletkę. Jak mi lekarz tłumaczył on może coś namieszać hormonalnie w przypadku płci męskiej. Progesteron mi mój lekarz odstawial stopniowo ale po badaniach. W ok 14 tyg zaczęłam schodzić z duphastonu a w 16 z luteiny. Też bym ci zalecana zbadac najpierw poziom progesteronu we krwi, wielu lekarzy przepisuje progesteron profilaktycznie na cały I trymestr.
Jeśli chodzi o neoparin to mi wyszła trombofilia i muszę go brać do końca ciąży i potem jeszcze przez 4 tygodnie. Nie wiem jakie miałaś zalecenia.
Encorton odstawialam po 7 tygodniu znnieszylam dawkę o polowe (z 10 mg na 5 mg) a w 8 tyg zeszłam do 2.5 mg. Po tygodniu odstawilam zupelnie. Z encortonu schodzi się stopniowo, więc nie odstawial od razu.
Gratuluję ładnej bety!

E2 jest tak samo wazny jak prg odzywia dziecko i jest odpowiedzialny za ukrwienie macicy, odstawianie go juz w 8 tyg to troche taki taniec na linie , ciagnac go w nieskonczonosc oczywiscie tez nie mozna. Do przerostu narzadow plciowych dochodzi w monencie brania go przez dlugi czas w cyklu naturalnym kiedy jest on rowniez przez organizm produkowany i jest go po prostu za duzo. Kazda klinika ma swoje wytyczne odnosnie lekow , pozostaje sluchac lekarza.

reklama
prog to wiedziałam, że można dłużej albo nawet całą ciążę kobietki biorą. Ale właśnie nie wiedziałam jak z estrofemem. Widze, że to tez indywidualnie :)
Asia tak jak tutaj wszystko. Mysle ze chodzi o wyprowadzenie takiej ciazy na prosta . Moj ginekolog pokazywal mi w 10 tyg lozysko i po glowie sie klepal po co ja to wszystko biore jesli juz organizm dziala i produkuje sam hormony. Jak sie ma do tego teoria ze dopiero od 16 tyg? No wladnie, nijak;). Moja klinika każde odstawiac 5 tyg pozniej zeby nie bylo niespodzianki . Wez tu nie zglupiej;)ale biore do konca tak jak mi kazali, bo podobnie mialam brac w 4 innych klinikach wiec tak totalnie bez sensu to tez nie moze byc

Do góry