reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziekuke :)
A mogła bym jeszcze zapytać co to oznacza aktywujący i hamujący ?
Ola nie wiem jak ci wytlumaczyc zebys zrozumiala moje „ rozumienie „ tematu. Kiry sa i aktywujace i hamujace i pewno jeszcze z 10 innych rodzajow. Dla mnie im wiecej ich brakuje tym gorzej to wyglada. Kiry maja bardzo duzy wplyw na” jakosc” trofoblastu.Sa takie rodzaje Kirow ( dla mnie to wlasnie te aktywujace, tak to kumam) ktore chronia zarodek i dbaja o jego rozwoj.Jesli brakuje ich w twoim fenotypie , trofoblast nie rozwija sie tak jak powinien i nie dochodzi do zagniezdzenia, badz krotko po tym dochodzi do poronienia.
Ogolnie chodzi o brak implantacji.
Nie da sie tematu niestety ogarnac nie majac immunologi i reumatologii w jednym palcu.

reklama
Chcia
Cały dzień myślę o Tobie... Dlaczego tak się dzieje... ? To życie jest takie niesprawiedliwe. My tak bardzo chcemy dzidziusia. Samo in vitro nie jest łatwe, to jeszcze życie nam rzuca kolejne kłody, gdy wreszcie zobaczymy dwie kreski... :( już chociaż od tego momentu mogłoby iść z górki, to nie...
Kurna jego mać!

Oczywiście, że się nie poddajemy ale to boli...
Kiedy jedziesz po mrozaczki? Fajnie, że masz 3 pingwinki. Ja mam jednego.
Chciałabym jak najszybciej, ale dziewczyny mnie uświadomiły, że następny cykl zacznie się, kiedy beta spadnie do zera... a jeszcze muszę miesiąc brać leki immunosupresyjne, dopiero w następnym cyklu byłby transfer... ech.
We środę idę na USG, zeby lekarka zobaczyła co i jak, to miała być wizyta pęcherzykowa...
A jak u ciebie? Kiedy wracasz po mrozaka?

Dziewczyny prosze o pomoc. Szukamy dobrego psychologa dla naszej Asi od Damiego. Aski zwiazek sie rozpadl i calkiem sie posypala, ma glupie mysli. Cala sie zamartwiam, bo bliska memu sercu osoba powoesila sie w depresji. Zatem poszukiwany psychilog z Rybnika. Czekam na info od Was.

Dziewczyny prosze o pomoc. Szukamy dobrego psychologa dla naszej Asi od Damiego. Aski zwiazek sie rozpadl i calkiem sie posypala, ma glupie mysli. Cala sie zamartwiam, bo bliska memu sercu osoba powoesila sie w depresji. Zatem poszukiwany psychilog z Rybnika. Czekam na info od Was.
Oooo nie ... :(
Ja zupełnie nie z tych okolic więc nie pomogę ale myślami jesteś z Asia :(
Przeszła dziewczyna już tyle a teraz jeszcze zawód miłosny :/

@annemarie Ty nasza psycholoszko. Czy np. Na skype moglabys sprobowac pomoc Asi???

Listopadowego nie było i nie będzie, zobaczymy co z grudniowym :/

Potwierdzam, Neverka się nie oszczędzała, zaliczała wszelkie drzwi inne takie racząc się siniakami :D

Olcia nie wiem co ci doradzić - jak problem tkwi w komórkach to lepiej nie dokładać sterydu, ale może iść na żywioł jak @Never give up i podejść "na wariata" bez żadnych wspomagaczy jak będziesz mieć ładne zarodki? Jeśli zarodków by było mało to wtedy nie marnować i odroczyć transfer? hmmm
Jeśli nie będzie hiperki to będzie raczej świeży , ale mam być zastawiona raczej na hiprke , żeby było jak najwięcej , ładnych komórek no i chyba bedziemy się starać by móc zapłodnić wszystkie podane komorki , zobaczymy co się będzie dało zrobić :)

Witajcie. Pytałam się wcześniej o brak miesiączki. spowodowane chyba to było chorobą nowotworową może trochę za wcześnie się o to pytam bo powinnam zrobić badania i wtedy bym się czegoś dowiedziała teraz nic jeszcze nie wiem, ale nie mogę wytrzymać i musiałam chociaż spróbować się czegoś dowiedzieć o tej miesiączce bo to mnie martwi, słyszałam że nie zawsze brak okresu znaczy brak płodności, a wiem że są tu dziewczyny które się znają. stąd moje pytanie o miesiączkowanie czy ona koniecznie musi być regularna czy lekami można coś na to poradzić i jeszcze myślę żeby zrobić sobie samej narażę badanie AMH przed wizytą u ginekologa. moja choroba to rak jelita grubego miałam 20 naświetlań i operacje wycięcia 35 cm jelita grubego miałam miesiąc temu, więc wszystko jest świeże. A najśmieszniejsze jest to że dowiedziałam się o tym będąc u proktologa w sprawie hemoroidów bo podobno są okropne w ciąży i chciałam coś z nimi zrobić, przed planowaną ciążą

reklama
Do góry