reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziekuke :)
A mogła bym jeszcze zapytać co to oznacza aktywujący i hamujący ?
Ola nie wiem jak ci wytlumaczyc zebys zrozumiala moje „ rozumienie „ tematu. Kiry sa i aktywujace i hamujace i pewno jeszcze z 10 innych rodzajow. Dla mnie im wiecej ich brakuje tym gorzej to wyglada. Kiry maja bardzo duzy wplyw na” jakosc” trofoblastu.Sa takie rodzaje Kirow ( dla mnie to wlasnie te aktywujace, tak to kumam) ktore chronia zarodek i dbaja o jego rozwoj.Jesli brakuje ich w twoim fenotypie , trofoblast nie rozwija sie tak jak powinien i nie dochodzi do zagniezdzenia, badz krotko po tym dochodzi do poronienia.
Ogolnie chodzi o brak implantacji.
Nie da sie tematu niestety ogarnac nie majac immunologi i reumatologii w jednym palcu.

reklama
Chcia
Cały dzień myślę o Tobie... Dlaczego tak się dzieje... ? To życie jest takie niesprawiedliwe. My tak bardzo chcemy dzidziusia. Samo in vitro nie jest łatwe, to jeszcze życie nam rzuca kolejne kłody, gdy wreszcie zobaczymy dwie kreski... :( już chociaż od tego momentu mogłoby iść z górki, to nie...
Kurna jego mać!

Oczywiście, że się nie poddajemy ale to boli...
Kiedy jedziesz po mrozaczki? Fajnie, że masz 3 pingwinki. Ja mam jednego.
Chciałabym jak najszybciej, ale dziewczyny mnie uświadomiły, że następny cykl zacznie się, kiedy beta spadnie do zera... a jeszcze muszę miesiąc brać leki immunosupresyjne, dopiero w następnym cyklu byłby transfer... ech.
We środę idę na USG, zeby lekarka zobaczyła co i jak, to miała być wizyta pęcherzykowa...
A jak u ciebie? Kiedy wracasz po mrozaka?

Dziewczyny prosze o pomoc. Szukamy dobrego psychologa dla naszej Asi od Damiego. Aski zwiazek sie rozpadl i calkiem sie posypala, ma glupie mysli. Cala sie zamartwiam, bo bliska memu sercu osoba powoesila sie w depresji. Zatem poszukiwany psychilog z Rybnika. Czekam na info od Was.

Dziewczyny prosze o pomoc. Szukamy dobrego psychologa dla naszej Asi od Damiego. Aski zwiazek sie rozpadl i calkiem sie posypala, ma glupie mysli. Cala sie zamartwiam, bo bliska memu sercu osoba powoesila sie w depresji. Zatem poszukiwany psychilog z Rybnika. Czekam na info od Was.
Oooo nie ... :(
Ja zupełnie nie z tych okolic więc nie pomogę ale myślami jesteś z Asia :(
Przeszła dziewczyna już tyle a teraz jeszcze zawód miłosny :/

@annemarie Ty nasza psycholoszko. Czy np. Na skype moglabys sprobowac pomoc Asi???

Listopadowego nie było i nie będzie, zobaczymy co z grudniowym :/

Potwierdzam, Neverka się nie oszczędzała, zaliczała wszelkie drzwi inne takie racząc się siniakami :D

Olcia nie wiem co ci doradzić - jak problem tkwi w komórkach to lepiej nie dokładać sterydu, ale może iść na żywioł jak @Never give up i podejść "na wariata" bez żadnych wspomagaczy jak będziesz mieć ładne zarodki? Jeśli zarodków by było mało to wtedy nie marnować i odroczyć transfer? hmmm
Jeśli nie będzie hiperki to będzie raczej świeży , ale mam być zastawiona raczej na hiprke , żeby było jak najwięcej , ładnych komórek no i chyba bedziemy się starać by móc zapłodnić wszystkie podane komorki , zobaczymy co się będzie dało zrobić :)

Witajcie. Pytałam się wcześniej o brak miesiączki. spowodowane chyba to było chorobą nowotworową może trochę za wcześnie się o to pytam bo powinnam zrobić badania i wtedy bym się czegoś dowiedziała teraz nic jeszcze nie wiem, ale nie mogę wytrzymać i musiałam chociaż spróbować się czegoś dowiedzieć o tej miesiączce bo to mnie martwi, słyszałam że nie zawsze brak okresu znaczy brak płodności, a wiem że są tu dziewczyny które się znają. stąd moje pytanie o miesiączkowanie czy ona koniecznie musi być regularna czy lekami można coś na to poradzić i jeszcze myślę żeby zrobić sobie samej narażę badanie AMH przed wizytą u ginekologa. moja choroba to rak jelita grubego miałam 20 naświetlań i operacje wycięcia 35 cm jelita grubego miałam miesiąc temu, więc wszystko jest świeże. A najśmieszniejsze jest to że dowiedziałam się o tym będąc u proktologa w sprawie hemoroidów bo podobno są okropne w ciąży i chciałam coś z nimi zrobić, przed planowaną ciążą

reklama
Do góry