reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Mam kilka pytań do Was- mozei pomożecie bo wy przecież wiecie wszystko
1. Brałam przez 5 dni Orgametril od 19-23dc( na wchłonięcie torbieli), okres powinnam dostać dziś, czyli 3dni od ostatniej tabletki, ale ani wody ani słuchu, nawet piersi mnie przestaly boleć. Czy któraś z Was to brała?? Czy to bardzo opóźnia okres?
2. Biorę od tygodnia Parlodel na zbicie progesteronu, raptem 1/4 tabletki na noc, tylko że czuje się jakby senna, zmęczona całymi dniami...ja już nie wiem, czy to możliwe że po tak małej dawce tak mam? Czy mi coś innego jest ? Ktoś brał??
3. Dziewczyny z NOVUM, powiedzcie mi..czy oni mrożą blastka czy 2-3 dniowyi? Czy po rozmrożeniu podają odrazu czy czekaja kilka dni? W którym dniu podawane są zazwyczaj świeżaki?
4.czy któraś z Was miała podawana tylko i wyłącznie luteinę pod język i w zastrzykach..?? Ja niestety ze względu na te częste infekcje pęcherza, nie mogę luteiny dowcipnej bo zaraz mam zapalenie:(...
Będę wdzięczna za każdą wasza odpowiedź :) miłego dzionka kochane!!!

reklama
Ale stowke za transfer skasowal [emoji23] #zenada
Bo remont ronda się szykuje :) :) :)
Poza tym puhlease, zaden z niego profesor. A kasy musi mieć w ciul, bo N.ovum jako jedna z pierwszych klinik w Polsce miało własną wypasioną siedzibę z własnym labo, większość zaczynała w piwnicach domów jednorodzinnych... trochę to kosztować musiało. To po tylu latach przypuszczam, że musiało się zwrócić z dobrą nawiązką ;)

@Akatombo gdzie wynik ja się pytam? ;)

Jestem kurna przeziębiona. Gardło mnie napieprza i trochę kaszlę i boję się, że wykaszlę kropka :( Mówiłam, ze siedzenie w domu mi nie służy.

Kochne dzięki za kciuki, ale jakiś wkradł się błąd, bo mi do bety to jeszcze hohoho. Dzisiaj mam wizytę czy wogóle zacznę stymulacje
@dzoasia a tak btw to właśnie dzwonili z GC, że Cz pyta czy mogę wcześniej być,

@jagodaaga w No.vum na świeżo podają z zasady 2-dniowe, takie też mrożą i z krio podają 3-dniowe (czyli czekają 1 dzień po rozmrożeniu czy ruszy).
Ale jeśli są wskazania to hodują też do blastki.

1. Brałam przez 5 dni Orgametril od 19-23dc( na wchłonięcie torbieli), okres powinnam dostać dziś, czyli 3dni od ostatniej tabletki, ale ani wody ani słuchu, nawet piersi mnie przestaly boleć. Czy któraś z Was to brała?? Czy to bardzo opóźnia okres?
2. Biorę od tygodnia Parlodel na zbicie progesteronu, raptem 1/4 tabletki na noc, tylko że czuje się jakby senna, zmęczona całymi dniami...ja już nie wiem, czy to możliwe że po tak małej dawce tak mam? Czy mi coś innego jest ? Ktoś brał??
3. Dziewczyny z NOVUM, powiedzcie mi..czy oni mrożą blastka czy 2-3 dniowyi? Czy po rozmrożeniu podają odrazu czy czekaja kilka dni? W którym dniu podawane są zazwyczaj świeżaki?
4.czy któraś z Was miała podawana tylko i wyłącznie luteinę pod język i w zastrzykach..?? Ja niestety ze względu na te częste infekcje pęcherza, nie mogę luteiny dowcipnej bo zaraz mam zapalenie:(...
Mi w novum zawsze podawali 2 dniowe.

Bo remont ronda się szykuje :) :) :)
Poza tym puhlease, zaden z niego profesor. A kasy musi mieć w ciul, bo N.ovum jako jedna z pierwszych klinik w Polsce miało własną wypasioną siedzibę z własnym labo, większość zaczynała w piwnicach domów jednorodzinnych... trochę to kosztować musiało. To po tylu latach przypuszczam, że musiało się zwrócić z dobrą nawiązką ;)

@Akatombo gdzie wynik ja się pytam? ;)

Jestem kurna przeziębiona. Gardło mnie napieprza i trochę kaszlę i boję się, że wykaszlę kropka :( Mówiłam, ze siedzenie w domu mi nie służy.
Ani on profesor ani nawet habilitacji nie ma

Ja ci moge odpowiedziec na pkt. 4 od poczatku do teraz biore duphaston i Prolutex i funkcjonuje rewelacyjnie, raz na 3 dni robie jeszcze zastrzyk z Agolutinu( tez prg) uwazam te wersje o niebo lepsza niz z tymi dowcipnymi. W moim przypadku sie sprawdzilo b. dobrze

Dziewczyny z Gyncentrum Katowice!
Zaczyna mnie to wszystko już strasznie wqrwiać - chodzi mi o działanie całej kliniki. Każda wizyta ostatnio u kogoś innego, moja doktorka stwierdziła, że już nie będzie prowadzić konsultacji, zaczęłam wizytować u O-W po czym okazuje się że i ona odwołuje terminy w których miała przyjmować. Codziennie jest jakiś inny lekarz, o co kaman? Czy oni teraz tam mają wyznaczone dyżury i tylko po jednym przyjmuje w danym dniu? Rozumiem, że na zabiegi typu punkcja/transfer mają dyżury, chociaż to też jest trochę dziwne, bo prawie wszędzie jest możliwość ustalenia punkcji lub transferu u lekarza prowadzącego, pod warunkiem, że on w danym dniu jest w klinice ale to co się tu dzieje to jakieś jaja. Otwierają druga placówkę w Katowicach i kolejną w Krakowie ale to chyba nie powód do tego, żeby pacjent miał cierpieć. Na każdej wizycie muszę od początku wszystko tłumaczyć, opowiadać swoją historię, przypominać o zaleceniach Paśnika. Dzisiaj chcieli mnie wcisnąć do jakiejś Wajdy - jej na stronie nawet nie ma w zakładce "leczenie niepłodności", tylko jest wpisana w "ginekologia". Qwa czy ja mam za duże wymagania? Jakaś patologia się z tego robi. Jak tak można???
Asienko zrób znowu raban jak po stymulacji nie udanej. Powiedz że nie życzysz sobie takiego traktowania i po to masz lekarza prowadzącego aby on Cię prowadził...
Ja sobie nie wyobrażam że miałabym być na każdej wizycie u kogoś innego i od początku tłumaczyć swoją historię... No utluklabym [emoji35] [emoji35] [emoji35]
Wierzę w Ciebie !!!! [emoji173] [emoji110]

Pocieszę Cię w invicta mam to samo ! Nigdy nie ma mojej lekarki i ciagle mnie zapisują do jakiegoś innego jeśli muszę być w danym dc, wiem jak to wqrwia . Mi to często gęsto zamiast lekarki , położna robiła usg .. wszyscy tacy młodzi wyglada jakby się dopiero uczyli. Dramat
Ja przez cały czas mojego leczenia w Białymstoku w Bocianie nigdy nie miałam wizyty u innego gina niż prowadzącego...
Chociaż tyle dobrego... ;-)

reklama
@Mieciu85 Wiesz moje amh jest bliskie zeru wiec pewnie dlatego nie ma rewelacyjnych rezultatów może na kuzynkę zadziała lepiej . Czytałam na innym forum ze dziewczyna z amh 0.01 po mezo zaszła w naturalna ciąże ,Także widzisz organizm organizmowi nie równy .
Co do kliniki to chyba wrócę do invimedu , maja pakiet z gwarancja 3 zarodków . Nie wiem czy ro dobra opcja ale aż tak nie zagłębiam się jeszcze w temat bo chce trochę od tego odpocząć .

Do góry