reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Zakaz mrożenia?
Ja nie miałam ani jednego świezego transferu. Zawsze było ryzyko hiper. I co wtedy? Zniszczyć zarodki?
Debile nie mają pojęcia o tym jak wygląda cała procedura, głoszą czcze hasła pod katolską publiczkę, merytorycznie zero.
Spokojnie laski, to nie ma prawa przejść.

Oby tak było, bo ja mam co prawda tylko jednego mrozaczka ale to i tak moje dziecko i oni nie mają prawa do decydowania. Poza tym całe południe Polski przeniesie się do Czech, wschód do Lwowa i będzie wielki krzyk że nasze kliniki nie zarabiają...

reklama
Jestem ciekawa co zrobi taki jeden z drugim debilem, jak w rodzinie był by problem. Nie życzę nikomu , ale k**wa mac przestaną oni w końcu ludziom w dupy zaglądać. Chyba to za ich pieniądze, aby tylko ludziom życie uprzykrzyć. Nerw mnie szarpnął.
jak będzie problem w ich rodzinie - to się załatwi przecie po znajomości. ehhh

Motylku, tylko ja nie napisalam ze tych 6 komorek to zle rozwiazanie.. lecz ze ilosc jest juz w jakis sposob ograniczana i przy odrobinie zlej woli mozna to zapewne ograniczyc jeszcze bardziej.
Druga sprawa, ja za wszystko placilam z wlasnej kieszeni i mi do niczego nie dolozyl pis. Wiem natomiast ile przez nich stracilam, przez odebranie refundacji na cala procedure. A o refundacji na leki zwyczajnie zapomnieli
emoji6.png
po tym co pokazuja nie podejrzewam ich o wspanialomyslnosc i refundowanie lekow do stymulki invitrowcom cichaczem. Po prostu osoby decydujace o takich sprawach nie maja zielonego pojecia jak procedura wyglada i co sie na nia sklada. Zabrali doplate za calosc bo nie mieli pojecia o sytuacji z lekami
Lista leków refundowanych jest zmienna i ukazuje się raz na pół roku. Początkowo była panika że te leki znikną ale ku zdziwieniu wszystkich zostały. Aktualnie trzeba się spieszyć bo nikt nie zna dnia ani godziny kiedy wykreślą te leki bo ktoś tak postanowi. Myślę że jakaś przyczyna pozostawienia tych leków na liście jest, może rządzący nie chcieli zabierać wszystkiego tak jednocześnie.

Akurat zapłodnienie 6 komórek u młodych par to bardzo dobre rozwiązanie. Jeśli po pierwszej próbie nie ma zarodków lub jest jeden to przy drugiej są wskazania do zapłodnienia wszystkich. Przed 2015 wg mojej oceny zapładniano zbyt dużo komórek a potem pary nie wiedziały co począć z zarodkami. Sama jak szczęśliwie urodzę jestem w takiej sytuacji. Z całej tej procedury to najgorszy dylemat moralny. Poczytałam sobie co dziewczyny piszą i wcale nie jest tak że chcą kolejnych dzieci. Wręcz czują ulgę że kolejny transfer się nie udał. Mało z nich pisze szczerze bo większość wie że spotka się z potępieniem, podobnie jak po aborcji chorego dziecka.
Aktualny projekt w takim kształcie nie przejdzie na pewno. Zresztą PiS po cichu nam i tak pomaga bo leki do in vitro refunduje, ja płaciłam grosze. Jak policzyłam to jednak dołożyli mi prawie 3 tys.
Kochana ale za czasów po byl rzadowy program leczenia nieplodnosci i leki pod koniec tez byly refundowane

Zakaz mrożenia?
Ja nie miałam ani jednego świezego transferu. Zawsze było ryzyko hiper. I co wtedy? Zniszczyć zarodki?
Debile nie mają pojęcia o tym jak wygląda cała procedura, głoszą czcze hasła pod katolską publiczkę, merytorycznie zero.
Spokojnie laski, to nie ma prawa przejść.
To nie przejdzie a jaj juz cos to w tedy by nie bylo stymulacji hormonalnej.moim zdaniem

reklama
Dziekuje Dzoewczyny za kciuki. Krew oddana, dzisiejszy poranny test jednak pokazal kedna kreske wiec cud chyba nie trwa...
Wraz z beta badam glukoze i insulinoodpprnosc i witamine d.
Napiszcie mi prosze co jeszcze zbadac oprocz immunologii ktora juz zbadana zebym nie stracila ostatniego zarodka. Lewy od roku nie kaze nic dodatkowo badac...wiec biore sie za to sama przed ostatnim podejsciem.

Do góry