reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny help! Wybieram się dziś do lekarza rodzinnego bo mam okropny kaszel i chrypę - tak samo mąż - co jeśli skończy się antybiotykiem, a za 2 tygodnie zaczynamy procedurę. Czy antybiotyk może negatywnie wpłynąć np. plemniki osłabić?

reklama
Dziewczyny help! Wybieram się dziś do lekarza rodzinnego bo mam okropny kaszel i chrypę - tak samo mąż - co jeśli skończy się antybiotykiem, a za 2 tygodnie zaczynamy procedurę. Czy antybiotyk może negatywnie wpłynąć np. plemniki osłabić?

Jolus ja probowalabym unikac antybiotyku, jesli sie tylko da, bo napewno noc dobrego w w tym kierunku nie wniesie. Powiedzcie lekarzowi o procedurze na pewno wezmie to pod uwage. Ja zawsze staram leczyc sie domowymi sposobami cebula, czosnek, cutryna, moze tak najpierw sie uda.

@anett96 oby spełniło się Twoje marzenie, trzymam kciuki za pozytywny wynik.
Chyba jeszcze któraś dziś betuje ale nie pamiętam nicku - również trzymam kciuki :)

Jolus ja probowalabym unikac antybiotyku, jesli sie tylko da, bo napewno noc dobrego w w tym kierunku nie wniesie. Powiedzcie lekarzowi o procedurze na pewno wezmie to pod uwage. Ja zawsze staram leczyc sie domowymi sposobami cebula, czosnek, cutryna, moze tak najpierw sie uda.
Mam nadzieję, że antybiotyk nie będzie potrzebny. Raczej zależy mi żeby nas osłuchał czy oskrzela czyste. Wydaje mi się że narazie to krtań i tchawica :/ Od soboty domowe sposoby stosuje, ale już kupiłam syrop Flegamine na kaszel, tabletki do ssania, sól emska do picia. Tylko wczoraj już spać nie mogłam bo mnie kaszel męczył, więc może lekarz przepisze coś ziołowego na uspokojenie tego kaszlu bym mogła spać.

@anett96 [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
Mocne trzymam.

Generalnie, antybiotyki maja ogromny wpływ na plemniki, negatywny. Jeżeli jest możliwość to unikałabym teraz takich środków. Na kaszel i chrypę można podać mniej mocne leki.
Jeżeli wystąpi wysoka gorączka w tym czasie, to tez bym nie podchodziła.
Także może L4 i kilka dni w domu, żeby bardziej się nie nie rozchorować.
Trzymam kciuki by po przeziębieniu nie było znaku [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Za was wszystkie [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️ betki, usg, wizyty [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
Miłego dnia wszystkim [emoji3526]

Dziewczynki, jak nie encorton to może macie metypred... przyjmę wszystko [emoji85] [emoji6]

Mam nadzieję, że antybiotyk nie będzie potrzebny. Raczej zależy mi żeby nas osłuchał czy oskrzela czyste. Wydaje mi się że narazie to krtań i tchawica :/ Od soboty domowe sposoby stosuje, ale już kupiłam syrop Flegamine na kaszel, tabletki do ssania, sól emska do picia. Tylko wczoraj już spać nie mogłam bo mnie kaszel męczył, więc może lekarz przepisze coś ziołowego na uspokojenie tego kaszlu bym mogła spać.

Trzymam kciuki kochana, pij mleko z miodem i czosnkiem, jedz kanapki z czosnkiem i ja do tego zawsze pije sok z 2 lub 3 cytryn. Ostatnio ktos mi polecil keszcze bulion z cebuli, gotujesz cebule 1 lub 2 az zmiekna i mozesz to doprawic, pije to jak najcieplejsze sie da i pod koldre, na drugi dzien zazwyczaj jest juz duzo lepiej po tej miksturze. [emoji173]️

Ktory jest tym drugim? [emoji6]
Jeden Zeromski, drugi na Kronikarza Galla :) ja jezdze na Galla. Taki mily pan tam pobiera krew :D
Kurcia wracam ja sobie po pracy zmeczona i mowie no musze zobqczyc co tu u Ciebie slychac i co widze....szok jak pieknie urosla:) wkrecilam sie w ten serial;) jeszcze bedziesz robic bete czy juz sobie darujesz? Juz teraz to musi byc dobrze! Powiem Ci ze jak zobaczylam poczatek tej niskiej bety to mysle cholera u mnie bylo podobnie wiem co czuje ile niepewnosci itd ale ju, chyba odsapnelas z ulga? Czy w tym podejsciu mialas jakies dodatkowe leki niz w poprzednich? Pozdrawiam i niech Kurci serial dalej trwa;););)
Dziekuje kochana.
Bete juz daruje chyba. Mowilam sobie ze jak dobije do 1000 to odpuszczam betowanie. Klulam sie 6 czy 7 razy co 2 dni. Teraz co ma byc to bedzie i tylko usg powie prawdę a nie beta. Tak przynajmniej sobie to tłumaczę.

@anett96 myslami z Toba od rana!! Mam nadzieje ze jednak nie sikalas i pognalas prosto na bete!

Załączniki

• IMG_20181107_073913.jpg
    IMG_20181107_073913.jpg
    1,4 MB · Wyświetleń: 105
reklama
Do góry