reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wszystko dobrze nie przejmuj się :) nawet przez chwilę nie pomyślałam że zaciazylam... Od czego zależy którego dnia crio? Od grubości endometrium?
Tak,sprawdzają endo i jeszcze liczy się wiek zarodka,czyli np. jak mi podawali blastki,to musiałam 5 dni przed brać progesteron.

W sumie to nie wiem - ja za każdym razem
Miałam ładne endomondo. Oni jakoś dodają jeszcze wiek zarodka do czekania chyba.

Standardowo dodaja 3 dni przy 3 dniowych lub 5 przy blastce od momentu stwierdzenia, ze endo ladne do transferu, wtedy tez zaczynamy zrec progesteron ;), przynajmniej przy cyklu sztucznym z crio tak jest

Dzieki Ilmenau i @lafantynka no to ja sie jakos slimacze, bo ja raz wyraznie w zeszlym tygodniu poczulam, a teraz takie piate przez dziesiate czasami, ze sie zastanawiam czy to to czy nie to. Mam nadizeje, ze sie kluseczka dobrze rozwija, bo tez myslalam, ze juz bede czula bardziej regularne ruchy, ale na usg niecale 2 tyg temu bylo wszytsko ok i polozna jak sluchala ostatnio serducha to powiedziala, ze bardzo aktywne jest wiec niech se jaj nie robi tylko niech zaczyna kopac ;)

Poczekaj jeszcze tydzień ;) u mnie też na ostatnim usg lekarz się dziwił że nic nie czuję skoro Bąbelek taki aktywny. Ja poczułam kilka dni temu takie bardzo delikatne ruchy a jestem chyba tydzień przed tobą, więc jak teraz czujesz delikatnie to za tydzień dalej będzie delikatnie tylko bardziej regularnie :)

Dzieki kochana, juz sie niecierpliwoe i mam tez nadzieje, ze wszystko jest ok. A u Ciebie kiedy zazely sie ruchy? Moze zjem duzy obiad, dopkuke jedzeniem mieciatko bedzie mialo sile kopac ;)
Ja od 16 tygodnia czułam muśnięcia od 18 kopniaki porządne... może masz łożysko na przedniej ścianie i dlatego nie czuć? Po słodkim powinna szaleć - serek waniliowy albo banan :)
Bądź cierpliwa! Później będzie Ci się wstyd przyznać, że chciałabyś chwilę bez kopniaczków, żeby zasnąć :) Ja tam codziennie godzinkę małą głaszczę do snu po brzuszku, bo szaleje najbardziej jak ja się kładę spać :) - trenuje już mamusie w opiece nocnej :)

reklama
Do góry