reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
A powiedz mi czym szczyci się ta klinika w Czechach?
Szczęście słuchaj Lewego i wylecz tą nadżerkę a może będziesz mieć odpowiedź czemu nie ma implatacji. Zaszłam w ciąże w drugim cyklu po histeroskopii gdzie usunięto polipa który powodował plamienia czasami do 12dc. Późnuej Inga powuedziała że krew i stan zapalny tak zmienia ph że ciężko o implanttacje.może twoja kasa chorych pokryje koszty leczenia w pln, zapytaj a nóż się zgodzą.

A powiedz mi czym szczyci się ta klinika w Czechach?
To bylo ponad dwa lata temu. Ciocia z Krk rozmawiala z jakims lekarzem gin ze swoich stron i on podał nazwisko jakiegos profesora z Czech. Niby tylko tym ze zapladniaja wiecej niz 6 i podaja wiecej zarodkow niz 1 , jak chcesz to np 3.. (stad lepsza skutecznosc) ale to niebezpieczne przeciez.. Pamietam tylko ze usiedlismy z mezem wzielismy kartke i liczylismy koszta wyjazdow z domu tam , ew hotelu plus in vitro u nich kolo 2 tys euro , obowiazkowe badania u nich - wtedy nie uznawali tych ktore zrobilismy tutaj. No i wcale nie wyszło tak tanio , problemem by bylo zalatwic sobie urlop. No i jezyk tylko prof i ktos tam po polsku umial. W tym czasie mialam ost transfer tutaj i odpuscilam sobie na 1,5 roku.. Bo mialam wrazenie ze tak bardzo parlam na to wszystko ze zapomnialam o calym swiecie :-/

Szczęście słuchaj Lewego i wylecz tą nadżerkę a może będziesz mieć odpowiedź czemu nie ma implatacji. Zaszłam w ciąże w drugim cyklu po histeroskopii gdzie usunięto polipa który powodował plamienia czasami do 12dc. Późnuej Inga powuedziała że krew i stan zapalny tak zmienia ph że ciężko o implanttacje.może twoja kasa chorych pokryje koszty leczenia w pln, zapytaj a nóż się zgodzą.
Tez tak mysle, ze zamiast bujac sie po swiecie nalezaloby pewne rzeczy wyleczyc.Tym bardziej ze jest na to czas.Tak bym zrobila.

reklama
@Kurcia hmmm. No idzie wolo. Kochana...nie pozostało nic innego jak dalej czekać. Za tego leniuszka [emoji110]️niech pokaże w końcu swoją moc [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

@Szczescie1986 Gdybym nigdy nie była w Nov.um to napisałabym: super. Ale nie mam dobrych niestety z nią skojarzeń.
- totalnie bez sensu ściągać zarodek do PL..... moim zdaniem, skoro został ci jeden, to weź go tam gdzie jest.
- na co pobrano ci ten wymaz? Cytologię? Kolposkopie robi się jak m.in w wynikach cytologii wychodzą podejrzane komórki. Samo badanie nie jest bolesne... i wygląda podobnie do pobrania wymazu. Koszt: około 200zl
- jeśli chodzi o biopsje, pomysł wydaje się ok. Ale.....Uprzedzam jednak, że może nie przynieść oczekiwanego rezultatu. My przy ostaniej procedurze zdecydowaliśmy się również na wyciągnięcie plemników w ten sposób... i tylko jedna komórka się zapłodniła. To była najgorsza procedura.
Moj m mówi, że bolesność jąder utrzymywała się przez około 2 tygodnie. I to dopiero przy dotyku. Nie miał żadnego opuchnięcia ani nic, ale przez pierwsze dni przykładał woreczki z lodem w wiadomym miejscu [emoji85]
- co do twojego pytania o Nov.um.: moim zdaniem lepsze standardy mają w Czechach. I nie piszę tego dlatego, że mam bardzo złe doświadczenie z tą kliniką i z dr L... ale pisze to, bo znam przypadki par, które wyniosły się z tej kliniki po kilku nieudanych procedurach, głównie do Czech. Z sukcesem zresztą [emoji3590]Wybór oczywiście pozostawiam tobie. I rozumiem, że nie będzie łatwy....

@Olk@24 Kochana, nie gaś tego światła, tylko wymień żarówkę. Nie mówię żebyś zmienila klinikę i leciala do Nov.um od razu. (Daleka jestem od chwalenia tej kliniki [emoji51])Ale ... może warto to rozważyć. Jakie miałaś podawane zarodki? Napisz może więcej o procedurach które przeszłaś, jakie protokoły, ile komórek, jak rozwijały się zarodki... będzie nam łatwiej ci coś podpowiedzieć może.
A tymczasem leć na te upragnione wakacje, które pewnie nie raz odkładałaś.... i zbieraj siły na kolejną walkę. Jestem przekonana, że tu wrócisz [emoji8][emoji8][emoji8]

@Czarnula34 Długie to krwawienie miałaś. Ile dni brałaś już mensior? Jeśli to 10 dzien z tym lekiem to raczej lekarz pewnie przerwę stymualcję. Może twój organizm nie zareagował na mensior. Co na to twój dr?
A jakie masz amh lub FSH?
Niestety, każdy cykl jest inny. Sugeruje, w kolejnym zrobić usg w 2-3dc żeby się przekonać ile jest pęcherzyków antralnych.

@Dgd tule mocno. Nie wiem co ci napisać kochana, bo widzę że naprawdę sporo pracy włożyliście w przygotowania do stymulacji.
Jakie leki i na jakich protokołach szłaś? Mieliście ICSI czy IMSI? A może jakieś dodatki do procedury? Jak wyniki nasienia twojego m?

@JoannaRak jutro wasz wielki dzień. [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️

Przepraszam, że nie odniosłam się do wszystkich postów....ale trochę tego było [emoji15]
Za wszystkie trzymam tak samo mocno kciuki [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
Miałam kkrwawienier 9dni a AMH mam na poziomie 0,04 mam nadzieję że to mnie nie przekreśla doradzcie co mogę ja sama zrobić jeszcze żeby w następnym cyklu było lepiej???

Do góry