Szczescie1986
Fanka BB :)
A powiedz mi czym szczyci się ta klinika w Czechach?w Czechach w klinikach mówią też po polsku Bo rozważałam , kukałam mają swoje www i tam masz na polski..
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
A powiedz mi czym szczyci się ta klinika w Czechach?w Czechach w klinikach mówią też po polsku Bo rozważałam , kukałam mają swoje www i tam masz na polski..
a skad jestes i gdzie sie leczysz/leczylas?Nie we wszystkich, w Pradze chyba w zadnej. W Brnie i Ostravie chyba.
Szczęście słuchaj Lewego i wylecz tą nadżerkę a może będziesz mieć odpowiedź czemu nie ma implatacji. Zaszłam w ciąże w drugim cyklu po histeroskopii gdzie usunięto polipa który powodował plamienia czasami do 12dc. Późnuej Inga powuedziała że krew i stan zapalny tak zmienia ph że ciężko o implanttacje.może twoja kasa chorych pokryje koszty leczenia w pln, zapytaj a nóż się zgodzą.A powiedz mi czym szczyci się ta klinika w Czechach?
To bylo ponad dwa lata temu. Ciocia z Krk rozmawiala z jakims lekarzem gin ze swoich stron i on podał nazwisko jakiegos profesora z Czech. Niby tylko tym ze zapladniaja wiecej niz 6 i podaja wiecej zarodkow niz 1 , jak chcesz to np 3.. (stad lepsza skutecznosc) ale to niebezpieczne przeciez.. Pamietam tylko ze usiedlismy z mezem wzielismy kartke i liczylismy koszta wyjazdow z domu tam , ew hotelu plus in vitro u nich kolo 2 tys euro , obowiazkowe badania u nich - wtedy nie uznawali tych ktore zrobilismy tutaj. No i wcale nie wyszło tak tanio , problemem by bylo zalatwic sobie urlop. No i jezyk tylko prof i ktos tam po polsku umial. W tym czasie mialam ost transfer tutaj i odpuscilam sobie na 1,5 roku.. Bo mialam wrazenie ze tak bardzo parlam na to wszystko ze zapomnialam o calym swiecie :-/A powiedz mi czym szczyci się ta klinika w Czechach?
Z De i jezdzimy do Pragi do PFCa skad jestes i gdzie sie leczysz/leczylas?
Opinie mają dobre.. ważne by trafic na dobrego lekarza. Kiedy startujesz?Z De i jezdzimy do Pragi do PFC
Eeee, jestem dzieki nim w 11 tyg z blizniakami w ciazyDla mnie sa genialni, 3 transfery i za kazdym razem ciaza, co prawda dwa poronienia po drodze, ale i tak niemozliwe stalo sie mozliweOpinie mają dobre.. ważne by trafic na dobrego lekarza. Kiedy startujesz?
Tez tak mysle, ze zamiast bujac sie po swiecie nalezaloby pewne rzeczy wyleczyc.Tym bardziej ze jest na to czas.Tak bym zrobila.Szczęście słuchaj Lewego i wylecz tą nadżerkę a może będziesz mieć odpowiedź czemu nie ma implatacji. Zaszłam w ciąże w drugim cyklu po histeroskopii gdzie usunięto polipa który powodował plamienia czasami do 12dc. Późnuej Inga powuedziała że krew i stan zapalny tak zmienia ph że ciężko o implanttacje.może twoja kasa chorych pokryje koszty leczenia w pln, zapytaj a nóż się zgodzą.
oo to superEeee, jestem dzieki nim w 11 tyg z blizniakami w ciazyDla mnie sa genialni, 3 transfery i za kazdym razem ciaza, co prawda dwa poronienia po drodze, ale i tak niemozliwe stalo sie mozliwe
Miałam kkrwawienier 9dni a AMH mam na poziomie 0,04 mam nadzieję że to mnie nie przekreśla doradzcie co mogę ja sama zrobić jeszcze żeby w następnym cyklu było lepiej???@Kurcia hmmm. No idzie wolo. Kochana...nie pozostało nic innego jak dalej czekać. Za tego leniuszka [emoji110]️niech pokaże w końcu swoją moc [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
@Szczescie1986 Gdybym nigdy nie była w Nov.um to napisałabym: super. Ale nie mam dobrych niestety z nią skojarzeń.
- totalnie bez sensu ściągać zarodek do PL..... moim zdaniem, skoro został ci jeden, to weź go tam gdzie jest.
- na co pobrano ci ten wymaz? Cytologię? Kolposkopie robi się jak m.in w wynikach cytologii wychodzą podejrzane komórki. Samo badanie nie jest bolesne... i wygląda podobnie do pobrania wymazu. Koszt: około 200zl
- jeśli chodzi o biopsje, pomysł wydaje się ok. Ale.....Uprzedzam jednak, że może nie przynieść oczekiwanego rezultatu. My przy ostaniej procedurze zdecydowaliśmy się również na wyciągnięcie plemników w ten sposób... i tylko jedna komórka się zapłodniła. To była najgorsza procedura.
Moj m mówi, że bolesność jąder utrzymywała się przez około 2 tygodnie. I to dopiero przy dotyku. Nie miał żadnego opuchnięcia ani nic, ale przez pierwsze dni przykładał woreczki z lodem w wiadomym miejscu [emoji85]
- co do twojego pytania o Nov.um.: moim zdaniem lepsze standardy mają w Czechach. I nie piszę tego dlatego, że mam bardzo złe doświadczenie z tą kliniką i z dr L... ale pisze to, bo znam przypadki par, które wyniosły się z tej kliniki po kilku nieudanych procedurach, głównie do Czech. Z sukcesem zresztą [emoji3590]Wybór oczywiście pozostawiam tobie. I rozumiem, że nie będzie łatwy....
@Olk@24 Kochana, nie gaś tego światła, tylko wymień żarówkę. Nie mówię żebyś zmienila klinikę i leciala do Nov.um od razu. (Daleka jestem od chwalenia tej kliniki [emoji51])Ale ... może warto to rozważyć. Jakie miałaś podawane zarodki? Napisz może więcej o procedurach które przeszłaś, jakie protokoły, ile komórek, jak rozwijały się zarodki... będzie nam łatwiej ci coś podpowiedzieć może.
A tymczasem leć na te upragnione wakacje, które pewnie nie raz odkładałaś.... i zbieraj siły na kolejną walkę. Jestem przekonana, że tu wrócisz [emoji8][emoji8][emoji8]
@Czarnula34 Długie to krwawienie miałaś. Ile dni brałaś już mensior? Jeśli to 10 dzien z tym lekiem to raczej lekarz pewnie przerwę stymualcję. Może twój organizm nie zareagował na mensior. Co na to twój dr?
A jakie masz amh lub FSH?
Niestety, każdy cykl jest inny. Sugeruje, w kolejnym zrobić usg w 2-3dc żeby się przekonać ile jest pęcherzyków antralnych.
@Dgd tule mocno. Nie wiem co ci napisać kochana, bo widzę że naprawdę sporo pracy włożyliście w przygotowania do stymulacji.
Jakie leki i na jakich protokołach szłaś? Mieliście ICSI czy IMSI? A może jakieś dodatki do procedury? Jak wyniki nasienia twojego m?
@JoannaRak jutro wasz wielki dzień. [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️
Przepraszam, że nie odniosłam się do wszystkich postów....ale trochę tego było [emoji15]
Za wszystkie trzymam tak samo mocno kciuki [emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️[emoji110]️