Eee tam, pośpię dluzej[emoji6]Czyli morfo jutro robisz dla mnie [emoji848][emoji6]
reklama
Biedroneczka83
Fanka BB :)
Witajcie Dziewczynki!!!!
Dzisiaj cały narod sercem z Kurcia i DdG!!!!! Trzymamy kciuki!!!!! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Anetko, surykatku, dzoasiki przez Dz i raczku, Megi sąsiadeczko, ozis, motylku, limenau i inne - niech Was.... za te ksywki.... )) a poważnie bardzo dziękuje za rady. Ja jestem już cukrzykiem i dieta to jedyna rzecz której nie umiem w zyciu ogarnac ;((( sport praca wszystko się układa ale dieta nie. Jestem świetnym teoretykiem a nie praktykiem.... [emoji6]
Ja wlasnie jestem w gorącej wodzie kąpana i już bym chciała i chyba jak się pojawi fontanna do Trevi między nogami to działam. Mama jeszcze w zamrażalce na dwa tansfery to co tam. [emoji6]
A z tymi szpitalami to a. Wcale nie jest tam tak cudownie mimo ze cudowni ludzie tam pracuja w większości i b. Chodzi o prace - nigdy w zyciu tyle na zwolnieniach nie bylam.
Addunia90 - piekne te Twoje dzieciaczki i jakie są do Ciebie podobne. Dajesz nadzieje z tymi blaszkami bo mi organizm AA odrzucił i mam gorsze w zamrażalce.
Anna Maria, Zabeczko - ale macie cudownie!!! Kochan Czechy często tam podróżuje - kocham Czechów i kulturę i jedzenie - dla mnie to najlepszy kraj po Polsce!!
Dziwie się ze takie drogie jest u Was invitro. Postdzegam Czechy jako fajny świecki postępowy kraj - nie macie tam refundacji.
Jeszcze raz mega kciuki za dzisiejsze dobre wiadomości!!![emoji257][emoji254][emoji257][emoji254][emoji257][emoji254][emoji253][emoji253][emoji253]
Ps.anett - znowu nie mogłam spać tak u mnie to Twoje zagnieżdżanie dwójki słychać!! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
Dzisiaj cały narod sercem z Kurcia i DdG!!!!! Trzymamy kciuki!!!!! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji110]
Anetko, surykatku, dzoasiki przez Dz i raczku, Megi sąsiadeczko, ozis, motylku, limenau i inne - niech Was.... za te ksywki.... )) a poważnie bardzo dziękuje za rady. Ja jestem już cukrzykiem i dieta to jedyna rzecz której nie umiem w zyciu ogarnac ;((( sport praca wszystko się układa ale dieta nie. Jestem świetnym teoretykiem a nie praktykiem.... [emoji6]
Ja wlasnie jestem w gorącej wodzie kąpana i już bym chciała i chyba jak się pojawi fontanna do Trevi między nogami to działam. Mama jeszcze w zamrażalce na dwa tansfery to co tam. [emoji6]
A z tymi szpitalami to a. Wcale nie jest tam tak cudownie mimo ze cudowni ludzie tam pracuja w większości i b. Chodzi o prace - nigdy w zyciu tyle na zwolnieniach nie bylam.
Addunia90 - piekne te Twoje dzieciaczki i jakie są do Ciebie podobne. Dajesz nadzieje z tymi blaszkami bo mi organizm AA odrzucił i mam gorsze w zamrażalce.
Anna Maria, Zabeczko - ale macie cudownie!!! Kochan Czechy często tam podróżuje - kocham Czechów i kulturę i jedzenie - dla mnie to najlepszy kraj po Polsce!!
Dziwie się ze takie drogie jest u Was invitro. Postdzegam Czechy jako fajny świecki postępowy kraj - nie macie tam refundacji.
Jeszcze raz mega kciuki za dzisiejsze dobre wiadomości!!![emoji257][emoji254][emoji257][emoji254][emoji257][emoji254][emoji253][emoji253][emoji253]
Ps.anett - znowu nie mogłam spać tak u mnie to Twoje zagnieżdżanie dwójki słychać!! [emoji7][emoji7][emoji7][emoji7][emoji7]
@Kurcia i @Dgd mocne kciuki za Wasze bety!!W sobotę, 9dpt. Nie wiem, czy doczekam... Dziękuję bardzo, takie śliczne słodziutkie kciuczki to musi się udać
@Dgd @Kurcia rozwalcie dzisiaj system betami! Pięknych liczb Wam życzę i dawajcie znać!!!
@Szczescie1986 jak odpoczniesz to napisz ze 2 słowa
Ja się od wczoraj (5 dpt) czuję ciążowo. Mdli mnie od zapachu jedzenia strasznie. Wiem, że to niemożliwe, ale jeszcze trochę się połudzę
@sssurykatka ja dzis 4dpt. Kiedy betujesz, testujezz?[emoji4]
No tak jakby
Anno Mario nie było mnie tu trochę na forum oj nie było i jak czytam Twoje wypowiedzi to stwierdzam że jesteś taka wikipedia Pasnikiem i Lewandowskim w pigułce - jesteś niemożliwa poglaskaj bliźniaki
Biedroneczka83
A wiec dziewczyny streszcze wam moja wizytę w novium
4,5h badania, spisywania i wizyta z lewym i załapaliśmy się tez na wolskiego
Pierwsze co to mam wielka nadrzerke gdzie w Belgii się nie rusza,a tutaj zakazano mi od 6 lat dotykać bo samo zniknie przy ciazy oczywiście jest paskudna i to może być powód pierwszy brakiem ciazy
Drugi plan ściągnąć zarodka z Belgii do novium ale koszt nie z tej ziemi wiec zabiorę go tam tym bardziej ze jest tylko jeden ,ale najpierw posiew i jeśli jest dodatni to robimy kolkoskopie chyba nie dobrze zanotowałam nazwę
Co bardzo dziwiło lewego ze podchodząc tyle razy do in vitro nie mamy kariotypow które wczoraj zrobiliśmy
Dziś mam zrobi usg piersi czego nigdy nie robiłam i oczywiście wymaz z HPV jakoś tak
I teraz wolski hmm No nasienie słabe nawet bardzo i będzie starać się polepszyć choć może to się nie udac bo nikomu się nie udaje zrobić ze złego na dobre nasienie i teraz co mnie zaszokowało to ich metoda w klinice jest tak ze jeśli nie wychodzi in vitro przez 2 razy oni pobierają plemniki przez biopsje czyli przez jądra bo te które sam odda moga być uszkodzone i nie wystarczają do zapłodnienia dlatego ich metoda to metoda zabiegowa bolącą,ale skuteczna
Mój siedział taki blady ze myślałam ze skona ale z drugiej strony niech patrzy co my kobiety przechodzimy i tez niech pocierpi i niech zobaczy ze to nie jest tak łatwo bo czasem myślałam, ze jestem z tym sama ,a jego zadaniem to oddać nasienie to teraz dopiero zaczynał się schody i ciężka droga z jego strony tez( niby z jądra ściągane są młodsze i zdrowsze bo te co oddaje się od razu żyją do 3-4 h i obumierają)
Aaa dziewczyny Lewandowski słyszał o tym naszym słynnym forum może podczytuje ,ale mysle ze czyta same dobre komentarze
Wogole Novium jest najlepsza klinika w rankingu sam przyznał ze kiedyś był Białystok lecz teraz oni
Tyle ludzi było wczoraj jak na rynku drzwi się nie zamykały i wiecie co czułam ze nie jesteśmy sami z tym ,ze nie tylko my mamy problem i ze kazdy szuka tej pomocy ....
Wczoraj rano byłam w Krakowie wiec od 6-22 w aucie i w szpitalach i klinikach
W Krakowie zrobiłam kir i jeszcze raz ANA choć moga się zmienić nim wezmę tego zarodka bo przecież podlecze najpierw ta nadrzerke a to potrwa
Czy któraś miała z was ta kolkoskopie? Jak to wyglada? Jest bol ? Jaki to koszt?
Wczoraj zapłaciliśmy duza kasę ,a miała być tylko wizyta ,a wyszły badania
Ceny są kolosalne przyznam,ze byłam w szoku przy płaceniu
Ogólnie Lewandowski to madra głowa i powiedział ze widzi młodych ludzi chcących ale dla niego dziwne ze tyle razy i dalej nic i nic nie robią nic nie zmieniają żadnych badan dodatkowych jedynie to ze mam ta biopsje i jest dobra to już dobrze, mam jajniki piękne tylko paskudna nadrzerke
Dziś nie dałam rady zasnąć tyle myśli jak to poukładać
W Belgii mamy 2 refundacje
Tutaj zwolnienia z pracy, loty, hotele, i ta kasa gruba a tam jest refundacja ale może dla tych lekkich pacjentów dla których się powodzi mmam teraz wizytę u siebie z jednym z najlepszych lekarzy niby najlepszych w Belgii czekałam na ta wizytę 2 mc czy warto tam iść? Czy zacząć w novium? Wiem ze te pytanie powinnam zadać dla siebie bo wy za mnie nie możecie podjąć decyzji , ale może jakieś myśli podrzućcie ? Mam metlik
Ale z drugiej strony iść i może jeszcze dowiem się metody u naszego cudotwórcy w Belgii zapytać o ta nadrzerke i jeśli ten powiem nie ruszać to odpuścić leczenie w Belgii i nie tracić czasu i zacząć w novium?
Ale wam napisałam chyba mój najdłuższy Post jaki tutaj wstawiłam
Wczoraj nie odpisałam bo byłam
Padnięta i telefon tez był na wykończeniu
Kochana,
Powiem Ci jak ja to widzę. Invitro jest ogromnym obciążeniem finansowym wiec jak masz refundację ja bym najpierw tam spróbowała. To takie moje myślenie pragmatyczne. Do tego ja jestem bardzo wygodna - mam to szczęście mieszkać w Warszawie i mieć kilka klinik pod nosem - podziwiam Was dziewczyny podróżujące bo to jest mega obciążenie psychiczne i czasowe. Wiec ja bym zaczęła tam gdzie mam refundację i pod nosem.
Z drugiej strony wiem jak dziewczyny chwała sobie to novum, wiec może od razu tutaj się przemęczyć skoro specjaliści w novum lepsi niż w Belgii jak mowicie. Ja osobiście nie miałam do czynienia z novum ale znam ludzi którzy dzieci maja z tej kliniki, znam tez którzy się przenieśli...... według mnie invitro to trochę loteria, jak w zyciu i czasem jest po prostu ten dzień.
Ale to moje zdanie - musicie sobie z mężem przegadać i ustalić.
Nie wiem czy jak mi te dwa transfery nie wyjdą to czy tez nie zacznę kombinować ze zmiana lekarza, kliniki itd....
Ściskam i mam nadzieje ze trochę odpoczelas po maratonie wczorajszym.
B[emoji272][emoji272][emoji272][emoji221][emoji221][emoji221][emoji221]
Haha wariacie Ty[emoji7]Witajcie Dziewczynki!!!!
Skoro decyzja juz podjeta to dzialaj Laska dzialaj!
A przyszlo mi cos do glowy, moze dieta pudelkowa?? Wtedy nie musisz nic ogarniać.Co myslisz?
@szczescie ja zrobilabym tak samo. Najpoerw w Belgii a potem novum.Kochana,
Powiem Ci jak ja to widzę. Invitro jest ogromnym obciążeniem finansowym wiec jak masz refundację ja bym najpierw tam spróbowała. To takie moje myślenie pragmatyczne. Do tego ja jestem bardzo wygodna - mam to szczęście mieszkać w Warszawie i mieć kilka klinik pod nosem - podziwiam Was dziewczyny podróżujące bo to jest mega obciążenie psychiczne i czasowe. Wiec ja bym zaczęła tam gdzie mam refundację i pod nosem.
Z drugiej strony wiem jak dziewczyny chwała sobie to novum, wiec może od razu tutaj się przemęczyć skoro specjaliści w novum lepsi niż w Belgii jak mowicie. Ja osobiście nie miałam do czynienia z novum ale znam ludzi którzy dzieci maja z tej kliniki, znam tez którzy się przenieśli...... według mnie invitro to trochę loteria, jak w zyciu i czasem jest po prostu ten dzień.
Ale to moje zdanie - musicie sobie z mężem przegadać i ustalić.
Nie wiem czy jak mi te dwa transfery nie wyjdą to czy tez nie zacznę kombinować ze zmiana lekarza, kliniki itd....
Ściskam i mam nadzieje ze trochę odpoczelas po maratonie wczorajszym.
B[emoji272][emoji272][emoji272][emoji221][emoji221][emoji221][emoji221]
reklama
Biedroneczka83
@szczescie ja zrobilabym tak samo. Najpoerw w Belgii a potem novum.
Właśnie - wiecie jak to jest - darowanemu koniowi....
Załączniki
Podziel się: