reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jeśli umówiłaś się z nim na kontakt (w sensie, że spodziewa się maila od ciebie) to ci odpisze. Gdyby jednak nie, to może zadzwoń jutro do APC... tam gdzie przyjmuje.
Ty wiesz ze juz odpisal??? Morfologia zgodnie z oczekiwaniami, kolejny zastrzyk w piatek. [emoji4][emoji4][emoji4][emoji4][emoji4]

reklama
36
Bo kurde jakaś rozbita jestem w takim sensie ze z jednej strony chce odpoczac z drugiej strony goni mnie wiek, z trzeciej strony powinnam schudnąć ale mam te zarodki w zamrażalce i człowiek by chciał już je zgarnąć i sama nie wiem co mam robić. Do tego każda procedura kończy się u mnie szpitalem i nie mam chyba siły na to znowu. Bije się z myślami i sama nie wiem czy czekać czy rozmrażać. ;)

Biedroneczko, nie przesadzaj. Ja za poltora miesiaca 38, tez mam takie chwile ale mijaja mi szybko bo wiem do czego daze, nie wiem na ile sil starczy ale ja poki co dalam sobie 40 jako granice, ale obawiam sie ze sie akonczy na tym ze wykorzystam wszystko czyli jeszcze 4 zardoki i jednak podziekuje! ale mam ogromna nadzieje ze juz w grudniu to sie skonczy i bedzie szczesliwa ciaza :)

Tez myslalam o Teplizach a pozniej jednak piszlismy do Pragi. Na poczatku Kult tez byl ok ale po 2 nieudanym transferze beta 0 a on ze tak to bywa Pani jest zdrowa i mloda .... i co teraz niemam juz po co wracac. Wracajac do era test jezeli cykle mam 27-28 dni to wystarczy tylko raz zrobic to badanie??? Czy musze soe do niego specjalnie przygotowywac tzn jakimis tabletkami zastrzyki itp?
Czasami mysle czy nie sprobowac jeszcze inseminacji w niemczech moze kk cos dołoży i wziąść intralipid co sadzisz? Hope2018 miala rację jestes lepsza od lekarzy... dobrze wiedziec ze mieszkasz w De moze bedziesz mi mogla cos poradzic z kk ale to nie dzisiaj dbaj o swoje serduszka trzymam mocno kciuki
Nazbieralam doswiadczenia nie na wlasne zyczenie niestety, jesli to komus moze troche pomoc , to dlaczego mam sie nim nie dzielic?
Co do ery, przygotowujesz sie do niego jak do kryo transferu tylko bez transferu... zaczynasz z estradiolem , pod koniec dodajesz progesteron ktory ma otworzyc okno implantacyjne i pobierana jest probka do badania.
Jesli juz tyle transferow zakonczylo sie niczym to ja bym sie w inseminacje nie bawiła. Tylko szukala kliniki z mozliwosciami.Ale to oczywiscie wasza decyzja.
Intralipid ci w niczym nie zaszkodzi , tylko musisz znalezc kogos kto ci to poda. Z tym mialy dziewczyny zawsze problem.

Asiu dzięki za odpowiedź. Wyniki będę konsultować z docentem. Wyslalam mu maila i zamierzam grzecznie czekać na wiadomość od niego. Masz rację, dużo nas tu jest, plus jego pacjentki, to naprawdę ma facet co robić. Jeśli chodzi o wynik kir to przeczesalam Internet i rzuciłam okiem na prace naukowe które wrzucała ostatnio annemarie i na mój chłopski wnioskuję że wynik jest rzeczywiście słaby. Mam nadzieję że wujek coś na to pomoże.
Ja mam genotyp AB i tez mam przerabane, ale jak widzisz da sie ,wiec nie trac nadzieji❤️

Naprawdę tak wcześnie?
Kazali najwcześniej 10 dpt...

Heh no to tak "na wariata" :D Niektórym te sikulce już od 5dt wychodziły to i beta mogłaby... :D Zaraz mnie tu zlinczują za to wczesne betowanie huehue ;P

No ja polecialam 7dpt i sikalam zawsze wczas i teraz juz nie wiem co lepsze... wiedziec i sie denerwowac czy nie wiedziec zyc nadzieja i sie denerwowac.

@Dgd @Kurcia baaaardzo wielkie kciuki za Was :) czekam na wyniki razem z wami. Ja też na l4 tzn. Nie tak jak wy kobiety pracujące. Moi rodzice w tym roku w sanatorium więc ja wzięłam na swoje barki rodzinny obiad w święto na 19 osób :) mam dwóch starszych braci każdy po dwójce pięknych dzieciaków tylko my jak co roku bez dzieci :( będziemy rozpieszczac cudze... @Dgd wiem że już dużo masz za sobą ale proszę nie mogę czytać jak piszesz ze to ostatni raz tzn tego właśnie Ci serdecznie życzę oby z pozytywna beta ale mi zawsze pomagało mieć jakiś plan na przyszłość w razie w.... Twu Twu naprawdę uważam że będzie dobrze mam taka intuicję która średnio zawodzi i tego się trzymajmy. @Kurcia w ciebie też bardzo wierzę chciałabym żebyś pokazała że niska beta niczego nie przesadza. Chciałabym żeby się udało że względu na to że ja zawsze z niską beta wymieklam a teraz kochana pokażesz i dasz mi wiarę na przyszłość.

Dziękuję!!!

@dżoasia dzięki wielkie. Właśnie tam kupułam,ale chciałam się upewnić jeszcze po tym,jak ostatnio na lutka w Ciechocinku wydałam niepotrzebnie tyle kasy. Potem to już tylko na Bratysławskiej brałam. Wczoraj mi G. ustalił termin transferu,ale jakaś średnia ta wizyta była. Zobaczymy co z tego wyniknie tym razem. Ty też się dziołcha zbieraj z tą @ i do bojuuuuuu :D

Ale KIEDY???????

jezu dziewczyny nie straszcie z docentem i trzema tygodniami. Kazal mi pisać jak sie uda bo mam dosc wczesnie (kolo 5tyg) odstawiac encorton... a niby teraz z tą moją marną betą jestem w 4+1 "ciązy" czy cokolwiek to jest... wiec jak dalej bedzie rosla to muszę do niego napisac.

36
Bo kurde jakaś rozbita jestem w takim sensie ze z jednej strony chce odpoczac z drugiej strony goni mnie wiek, z trzeciej strony powinnam schudnąć ale mam te zarodki w zamrażalce i człowiek by chciał już je zgarnąć i sama nie wiem co mam robić. Do tego każda procedura kończy się u mnie szpitalem i nie mam chyba siły na to znowu. Bije się z myślami i sama nie wiem czy czekać czy rozmrażać. ;)
Myślę że dobrze wiesz co masz robić ;)

No ja polecialam 7dpt i sikalam zawsze wczas i teraz juz nie wiem co lepsze... wiedziec i sie denerwowac czy nie wiedziec zyc nadzieja i sie denerwowac.

Dziękuję!!!

Ale KIEDY???????

jezu dziewczyny nie straszcie z docentem i trzema tygodniami. Kazal mi pisać jak sie uda bo mam dosc wczesnie (kolo 5tyg) odstawiac encorton... a niby teraz z tą moją marną betą jestem w 4+1 "ciązy" czy cokolwiek to jest... wiec jak dalej bedzie rosla to muszę do niego napisac.

jak piszecie do niego to napiszcie cos waznego w tytule, on odpisuje najpierw te wazne maile ktore musi odpowiedziec bo jestesmy w czasie zabiegow. Mi tez dzisiaj odpisal.

No wlasnie co do moich lekow to napisal ze acard mozna brac ale nie jest pewny jaki cel podawania plaquenilu. Bede konsultowac w piatek przy transferze.

reklama
Do góry