Ja też jestem wierzaca ale wierzę też w to skoro Bóg dał komuś widzę mądrość medycyne aby ratować życie i dawać je to trzeba z tego kożystać jestem codziennie w kościele i modlę się o dzidziusia i stało się ... wiara czyni cuda ❤❤❤
reklama
lafantynka
Fanka BB :)
No to super Bardzo się cieszę ze córeczka rośnie i ze wszystko dobrze! Mój synuś tez kwietniowy będzie. W czwartek podgladanko. Usg prenatalne i test harmony wyszły bez zarzutu. Czekam jeszcze na wyniki papa. Ale liczę ze to tylko formalność. U mnie jeszcze brzuszka nie ma właśnie. A czekam z niecierpliwością. Pochwał się po wizycie co u córuni dbaj o Was!Hej kochana u mnie dziisaj 16+3 tc wszystko dobrze rośnie księżniczka ma już 183 gr termin mamy na 4 kwietnia a tak to dobrze brzuszek już taki ładny ciążowy a u Ciebie słychać ??
Mamma!Mia!
Ok. Encorton 20 mg a metypred ile bo nie napisałaś? Ja biorę 16 mg dziennie, wcześniej po nieudanych transferach odstawialam od razu i nie odczułam skutków ubocznych (być może mała dawkę przyjmuje). Teraz 8 tydzień ciąży się zaczyna i znalazłam informację że przyjmowanie go w ciąży może powodować rozszczep podniebienia u dziecka. Trochę mnie to zaniepokoiloMetypred miałam 2 tabl. dziennie, ale wcześniej encorton aż 4 tabl. (20 mg). To są zamienniki. Nie można schodzić z dawki za szybko, bo będziesz się źle czuła. Po pół tabl. co parę dni jest ok. Nie odczułam tego.
Laurka2019
Dziewczynki dobra wiadomość
31 pazdziernika 10dc- wizyta wyznaczająca transfer na 19 lub 20 dc ale sie ciesze
Yuppi yuppi yeahhh
31 pazdziernika 10dc- wizyta wyznaczająca transfer na 19 lub 20 dc ale sie ciesze
Yuppi yuppi yeahhh
Mieciu85
Mieciu chyba jej jednak zaszkodziło - uszy jej odstają ...... kto Ci nagadał ze to szkodzi
Nagraj sobie filmik bosko sie do tego wraca ......Zobacz załącznik 909881
Ewunka malutka jest przekochana [emoji173]️[emoji173]️[emoji7]
Metypred brałam krótko, jakieś 2-3 tyg. w dawce 2 tabl. (chyba 8 mg). W ciąży sterydy nie są super porządane, ale pamiętam, że mi immunnolog mówiła o 10-12 tyg. ciąży. Ciąża zakończyła się bardzo szybko, więc schodziłam z leku wcześniej. Może powinnaś zejść z dawki powoli, ale jednak pozostawić jeszcze mniejszą dawkę, o ile masz wskazania (gdzieś kiedyś wyczytałam, 5 mg jest bezpieczne). Możesz sprawdzić komórki NK w badaniu subpopulacji limfocytów. Ale myślę, że najbezpieczniej skonsultować to lekarzem. Gratuluję ciążyOk. Encorton 20 mg a metypred ile bo nie napisałaś? Ja biorę 16 mg dziennie, wcześniej po nieudanych transferach odstawialam od razu i nie odczułam skutków ubocznych (być może mała dawkę przyjmuje). Teraz 8 tydzień ciąży się zaczyna i znalazłam informację że przyjmowanie go w ciąży może powodować rozszczep podniebienia u dziecka. Trochę mnie to zaniepokoilo
Mieciu85
DoklDnie tak jak my, miedzy soba tez tak z rezerwa o tym rozmawiamy. moj chcial naszej corecze 5 let irj powoesziec, ale ja wolalbym sie wstrzymac do swiat, co najmniej po 20 tygodniu.My mamy duży problem aby powiedzieć komukolwiek... powiedzieliśmy tylko teściom, ponieważ chodzę do kliniki w której pracuje moja teściowa więc głupio byłoby jakby dowiedziała się od kogoś innego...
Tak to na razie nawet między sobą boimy się głośno mówić że jestem w ciąży...
Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
Dziękuję [emoji8]
Gratulacje!!!!!![emoji7][emoji7]Twoj nick tez pamietam [emoji8]
Peugeotka36
szczesliwa mamusia !!!!
Annamarie gratulacje [emoji7][emoji7][emoji7]
reklama
Cały czas odczuwam pobolewanie podbrzusza. Ale nie wiem czy to jeszcze po punkcji, czy po luteinach czy można psycha działa Najgorsze, że dalej nie wiem co z moimi 2 pozostałymi zarodkami. Prosiłam dzisiaj koordynatorkę o informację i nie otrzymałam odpowiedzi Jutro będę się dobijać do nich, choć nie spodziewam się rewelacji, bo moje zarodki, jak już były, to tylko 2 dotrwały do stadium blastocysty (na 4 stymulację). No ale, zobaczy.Jak się czujesz po transferze? Boli coś, ciągnie?
Podziel się: