reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
U mnie to troche takie zagmaywane bylo bo po 1 niedudanym transferze (cb)moj gin z kliniki kazal zrobic allo mlr 8 tygodni po cb, w miedzyczaise pojechalam do wujka Jarka.Przed wizyta zrobilam wiele badan w tym cytokiny i po wyniku cytokin wujek powiedzial, ze dobrze, ze nie robilam allo mlr bo to bez sensu, po cytokinach, w szczegolnosci interleukinie 10, ktora wskazuje na ochrone zarodka moze powiedziec, ze nie tu tkwi problem. Wiec nigdy sie nie dowiedzialam jakie mam allo. Czyli u Ciebie jesli nie bylas w ciaz allo pewnie bedzie niskie czy zerowe, jakby ci szczepienia sugerowal to przejedz sie do wujka jarka, on cie dobrze pokieruje i na preno bez sensu ci szczepien nie da. Moim zdaniem zalezy ile zarodkow macie, jakbys miala kilka to bym chyba 1 transfer zrobila, a pozniej sie nad dalsza diagnostyka zastanawiala. Moze ci zaradza na te brakujace kiry i okaze sie, ze tu pies pogrzebany.
No właśnie mam tylko jednego maluszka 6dniowego zamrożone go.. Z waszych opinia wygląda że wujek Jarek to naprawe alfa i omega

U mnie to troche takie zagmaywane bylo bo po 1 niedudanym transferze (cb)moj gin z kliniki kazal zrobic allo mlr 8 tygodni po cb, w miedzyczaise pojechalam do wujka Jarka.Przed wizyta zrobilam wiele badan w tym cytokiny i po wyniku cytokin wujek powiedzial, ze dobrze, ze nie robilam allo mlr bo to bez sensu, po cytokinach, w szczegolnosci interleukinie 10, ktora wskazuje na ochrone zarodka moze powiedziec, ze nie tu tkwi problem. Wiec nigdy sie nie dowiedzialam jakie mam allo. Czyli u Ciebie jesli nie bylas w ciaz allo pewnie bedzie niskie czy zerowe, jakby ci szczepienia sugerowal to przejedz sie do wujka jarka, on cie dobrze pokieruje i na preno bez sensu ci szczepien nie da. Moim zdaniem zalezy ile zarodkow macie, jakbys miala kilka to bym chyba 1 transfer zrobila, a pozniej sie nad dalsza diagnostyka zastanawiala. Moze ci zaradza na te brakujace kiry i okaze sie, ze tu pies pogrzebany.
@Mieciu85 czy ja dobrze rozumiem ze badanie cytokin jednoznacznie potwierdzi lub nie czy mam genetyczny problem z implantacją? Długo się czeka na wynik tego badania?

A para oddajaca zarodek czy komórkę nie ma taniej procedury swojej?jak to jest?
Mysle ze oddajac zarodek nie jest taniej. O ewentualnym przekazaniu do adopcji zarodkow, ktore para wie, ze zostana przez nia niewykorzystane, decyduje sie po procedurze. Wiec klinika nawet nie mialaby gdzie zrobic obnizki.
Natomiast oddajac nadmiarowe komorki jest taniej

Dziekuje kochana, tak jestesmy dokladnie na tym samym etapie. Nie wiem jak to sie przelicza ale chyba mam troche wysze dawki ale czytalam rozne zrodla i w niektorych pisza, ze lozysko dopiero zaczyna przejmowac w 12 tyg funkcje cialka zoltego wiec moze po prostu jeszcze nie jest gotowe na taki spadek suplementacji. Biore narazie wszystko tak jak bralam nie ma plamien i juyro zadzwonie do kliniki moze deikatniejsze to zejscie ustawia. I taknjak dziewczyny pisza postaram sie gdzies zbadac ten progesteron.
A lekarz z kliniki nie ustalil Ci schodzenia z lekow? Pamietam ze ja schodzilam z lutinusa i luteiny wg scislej rozpiski dr, dokladnie co do dnia okreslal w jakich porach i dawkach co brac

Dziewczyny teraz ja mam pytanie. Czy we wczesnej ciąży można używać takich maści jak zowirax, chyba zimno mi wyskoczyło. Będę wdzięczna za odpowiedź
W ciazy na zimno mozna tylko Erazaban. Jest skuteczna. Sama sprawdzilam na sobie kilkukrotnie w pierwszym trymestrze. Nie bierz zadnych zowiraxow.
1538949847598.jpg

Załączniki

• 1538949847598.jpg
    1538949847598.jpg
    549,3 KB · Wyświetleń: 571
reklama
Zamiast spac oczywiscie ogladam telewizję i inne. Oglądałyście "trzy historie o kropeczkach" na Youtube jest polecam... Ale mam dzis wahanka nastroju i płacze i sie cieszę . Masakra..

Do góry