reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Wiesz motylku w uk zalecaja soe szczepic w ciazy na grype i krzytusiec, w przypadku krztusca chodzi o przekazanoe przeciwcial dziecku. Jesli chodzi o grype to jest mi to obojetne, nigdy sie nie szczepie i swojego dziecka tez nie. Jesli chodzi o lrztusiec szczepilam sie w pierwszej ciazy 6 lat temu wiec nie wiem czy te przeciwciala sa jeszcze na takim poziomie, ze bylyby przekazane dziecku? Nie wiem, tutaj kaza sie w kazdej ciazy szczepic, moze jest to owczy ped o i nikt tego nie kwestionuje, natomiast moze masz racje, ze przeciwciala mam z poprzedniego szczepienia i zostana przekazane dziecku, musze poszperac w necie jak dlugo sie one utrzymuja, moze tez zrobie badanie.
Hey Mieciu
Mi mówiła midwife że muszę się szczepić jeśli chce by dziecko było ochronie mimo iż miałam szczepionkę w 2015.
Moja historie już znasz ale czytałam o kilku bardzo groźnych przypadkach krztusca i boję się ryzykować żeby nie szczepić więc raczej jestem tak nastawiona jak ostatnio. Im później tym lepiej.
Na grypę chyba też sobie daruje. X

reklama
Ja dziś wyjątkowo przespałam cała noc i od bardzo dawna ani razu nie wstałam w nocy do toalety!!! No szok!!! Bo tak to budzę się między 3-5 w nocy i za cholerę spac nie moge! A później ledwo zwlekam się z wyrka o 10! No i dwa momenty w ciągu dnia ze zasypiam ta siedząco to właśnie około 13 i około 16!! I nie ma cudów muszę się zdrzemnąć! A później oczy w srodku nocy jak 5zl!:rolleyes2: Ale widze ze to normalne wiec troche mnie uspokoiło!
Ja mam to samo! Nawet czasowo się w miarę zgrywamy. [emoji4]

reklama
Do góry