reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Juz po polowkowych wszystkie narzady zbudowane i dzialajace prawidlowo. Wiercipieta tak sie ulozyla ze nie mozna bylo od gory uwidocznic glowki. W jamie brzusznej uwidoczniono torbiel 1.5x1.6mm przeprasam za slownictwo ale hu.. wie co to moze byc albo dodatkowa nerka albo torbiel krezki albo wada drog zolciowych :( :( 31.10 kolejne badania zeby zobaczyc co sie z tym dzieje i czy wiadomo bedzie co to jest. moze byc tak ze do porodu nie bedzie zdjagnozowane. Pocieszajace jest to ze nie zagraza dziecku w tej chwili i ze nie uwidoczniono pecherzyka zolciowego z powodu ulozenia dziecka wiec moze sie okazac i oby tak bylo ze jest to wlasnie on

Gosienko nasza to pewnie jakis falszywy alarm, ja w to wierze! [emoji173]️ dobrze, ze za niedlugo kolejna wizyta to sie miejmy nadzieje wyjasni. Mojej kolezance powiedzieli, ze dziecko najprawdopodobniej ma wade serca i bedzie operowane po porodzie, mala sie urodzila i zdrowa jak ryba wiec te diagnozy z usg tez nie sa zawsze takie dokladne. [emoji173]️

reklama
Niestety widocznie żadna z Was nie znała odpowiedzi na moje pytanie. W takim razie tak na wszelki wypadek idę dzisiaj na badanie tsh, przy okazji mam skierowanie na betę, to sobie zrobię, jak i tak będą mnie
kłuć. Pozdrawiam i życzę miłego dnia
Umknelo mi Twoje pytanie. Jasne ze mozesz skontrolować TSH. Moglo sie zwiekszyc ale nie musialo. Generalnie w ciazy powinnas kontrolowac co jakis czas. Bo nawet pozniej moze podskoczyc

Kolejna bezsenna noc przedemna bez kitu jeszcze pare takich dni i bede nie dosc ze wygladac jak zoombie to bede tez grysc
Gosia, to ja taka nocke, gdy zasne przed polnoca a obudze sie po 5, zaliczam do udanych, a zdarza mi sie tak maks 1 raz w tygodniu. I mam tak od samego poczatku [emoji52]
Bardzo sie ciesze, ze z najwazniejszymi organami Twojej Oliwki wszystko dobrze, ze wszystko rozwinelo sie jak nalezy![emoji173] Jestem pewna, ze ta mala nieprawidlowos,c, ktora lekarz wychwycil na usg, to cos nieistotnego, oby sie pieronstwo szybko wchlonelo. Wazne ze nie zagraza dalszemu rozwojowi malenkiej [emoji173]

@annemarie i wszystkie które mogą pomóc teraz sobie przypomniałam że jako dziecko wykryto u mnie bielactwo. Szybko się odpalam ale miałam znaczne białe plamy na łokciach kolanach nigdy nie rozwinęło się bo dbali o mnie do takiego stadium jak typowe bielactwo ale jednak potwierdzone przez lekarza. W okresie jesienno zimowym niewidoczne. Teraz czasami mam białe drobniutenkie plamki na rękach czy to może być oznaką choroby immunologicznej?

Są dwa rodzaje bielactwa - wrodzone i nabyte, oba są chorobami immunologiczny i tylko o innym podłożu. Nie wiadomo co wywołuje bielactwo, jednym z czynników jest stres ale nawet ludzie, którzy nie mieli stresującej sytuacji mogą mieć bielactwo.
Mój M. ma dość silne bielactwo o nie ustalonej przyczynie. Przy okazji mojej wizyty u wujka Jarka on też zajął się bielactwem mojego M. I z badań wyszło, że jakby M był mną to bielactwo w żaden sposób nie przeszkodziłoby w zajsciu w ciążę, u niego to jest na poziomie metabolizmu skóry.

Kolejna bezsenna noc przedemna bez kitu jeszcze pare takich dni i bede nie dosc ze wygladac jak zoombie to bede tez grysc

Ja tez wczoraj sie o 3 obudzilam, dzis o 4, szkoda , ze nie mozna czegos na spanie sobie zapodac ;)., troche stresu w pracy bylo, ale za 6 tygodni zostane pania wylegiwania sie na sofie ;) bo redukcje etatow i zdecydowalam sie odejsc na wlasne zyczenie jesi przyjma moja propozycje zeby mnie splacic do konca marca i zebym sie zalapala macierzynski i zgodzili sie [emoji43][emoji854][emoji854] wiec olewam prace jak narazie, ciekawe jak mi pojdzie siedzenie w domu bo nigdy nie doswiadczylam, pewnie jak bede umierac z nudow to sie jako elf zatrudnie w centrum ogrodniczym bo szukaja na swieta [emoji38][emoji38][emoji23]

Gosia, to ja taka nocke, gdy zasne przed polnoca a obudze sie po 5, zaliczam do udanych, a zdarza mi sie tak maks 1 raz w tygodniu. I mam tak od samego poczatku [emoji52]
Bardzo sie ciesze, ze z najwazniejszymi organami Twojej Oliwki wszystko dobrze, ze wszystko rozwinelo sie jak nalezy![emoji173] Jestem pewna, ze ta mala nieprawidlowos,c, ktora lekarz wychwycil na usg, to cos nieistotnego, oby sie pieronstwo szybko wchlonelo. Wazne ze nie zagraza dalszemu rozwojowi malenkiej [emoji173]
Takie nocki to tez dla mnie nocki udane ale od tygodnia ja zasypiam 3-4 a wstaje 7-9

Kochane jak zwykle jestescie niezastapione we wsparciu i dobrym slowie pocieszenia [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
Staram sie nie denerwowac i nie czytac internetu choc juz go troche przewertowalam na szczescie na koniec znalazlam fajny artykul ze wiekszosc nieprawidlowosci typu torbiel uwidocznionych w 2 trymestrze ciazy u plodu jest albo bledem pomiaru albo wchlania sie samoistnie i oby tak wlasnie bylo

reklama
Niestety widocznie żadna z Was nie znała odpowiedzi na moje pytanie. W takim razie tak na wszelki wypadek idę dzisiaj na badanie tsh, przy okazji mam skierowanie na betę, to sobie zrobię, jak i tak będą mnie
kłuć. Pozdrawiam i życzę miłego dnia

Przepraszam, mam ostatnio młyn w pracy i nie zauważyłam tego pytania. Ja kontroluje TSH co miesiąc i co miesiąc wizyta u endo. Mam hashimoto i wcześniej musiałam badać się co kwartał, teraz w ciąży muszę częściej. Właśnie czekam w kolejce w labie żeby oddać krew, w poniedziałek wizyta u endo.

Do góry