reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

No dokladnie. Ja bym jednak wziela probiotyk bo te wszystkue specyfiki jednak obnizaja flore bakteryjna i sprobowalabym zadzialac od srodka. Plus provag zel o ktorym ci mowilam
Tak tak, o provagu pamiętam, dziękuję. [emoji16] Chyba probiotykiem nie zaszkodzę, więc będę brała.
Teraz mam kurację na 10 dni i inne globulki (do tej pory tylko 6 dniowa), może się dziadostwo wytępi.

reklama
Tak tak, o provagu pamiętam, dziękuję. [emoji16] Chyba probiotykiem nie zaszkodzę, więc będę brała.
Teraz mam kurację na 10 dni i inne globulki (do tej pory tylko 6 dniowa), może się dziadostwo wytępi.

Mi do calego zestawu tantum rosa (max przez trzy dni) + pifumicin + lactovaginal pani doktor polecila, zeby caly czas uzywac zel do higieny intymnej PlivaFem przeciwgrzybiczny nawet jesli juz sie wyleczymy. Ja mialam w zeszlym roku taką serię, że co się wyleczylam to mi wracało. Od czasu kiedy stosuje ten PlivaFem mam spokój (już 5 m-c). Kupisz to w aptece

Mi do calego zestawu tantum rosa (max przez trzy dni) + pifumicin + lactovaginal pani doktor polecila, zeby caly czas uzywac zel do higieny intymnej PlivaFem przeciwgrzybiczny nawet jesli juz sie wyleczymy. Ja mialam w zeszlym roku taką serię, że co się wyleczylam to mi wracało. Od czasu kiedy stosuje ten PlivaFem mam spokój (już 5 m-c). Kupisz to w aptece
Dziękuję. [emoji8]

Super tez długa droga ale,warto bylo...
Ja to tylko sie obawiam czy w ogole moge byc w ciazy... jajowody ok , tarczyca nie ciekawa ale biire leki
Kochana trzeba walczyć nie poddawaj się ja tez zawsze zadawałam sobie to pytanie czy ja kiedyś będę w tej ciąży ja tez tarczyce miałam wysoka i biorę eutyrox na nią ,długa droga ale nie liczy się to co było ważne jest to co teraz ze ten mój maluszek zdrowo rośnie ale trochę leniwy w matkę hehe nie chciał wczoraj się obrócić machał sobie rączka i nóżka ale żeby się obrócić to nie było mowy hehe i dwa batony zjadłam i chodziłam i wkoncu przy drugiej próbie dało się wszystko pomierzyć ;) Walcz bo naprawdę warto

Znalazłam u siebie w klinice dożylne wlewamy intralipid przed podaniem zarodka, i dożylne wlewamy z antagonisty oksytocyny i endometrium scratching. Czy ktoś miał już takie opcje i na czym one polegają? Czy musiałabym zrobić przed tym jakieś badania ? Może to komuś pomogło po CB? I głupie pytanie ale czy to boli?

jestem świeżo w temacie endometrium schraching - miałam wczoraj robione.
Nie jest to przyjemne może nie to że jakoś mocno boli (chociaż wiadomo pewnie każdy inaczej to może odczuwać).Ale odczuwa się taki dyskomfort. Sam zabieg (o ile to można tak nazwać) potrwał jakąś 1 min może 1,5 min. Bardzo szybko. Wykonuje się to pomiędzy 21 a 28 dniem cyklu. Nie musiałam mieć żadnych badań. Lekarz zrobił takie jakby zadrapanie na ściance macicy. Chwilę jeszcze poleżałam i po wszystkim. Lekkie plamienie po.
Ja mam teraz przepisane inne leki które mam brać do transferu.

jestem świeżo w temacie endometrium schraching - miałam wczoraj robione.
Nie jest to przyjemne może nie to że jakoś mocno boli (chociaż wiadomo pewnie każdy inaczej to może odczuwać).Ale odczuwa się taki dyskomfort. Sam zabieg (o ile to można tak nazwać) potrwał jakąś 1 min może 1,5 min. Bardzo szybko. Wykonuje się to pomiędzy 21 a 28 dniem cyklu. Nie musiałam mieć żadnych badań. Lekarz zrobił takie jakby zadrapanie na ściance macicy. Chwilę jeszcze poleżałam i po wszystkim. Lekkie plamienie po.
Ja mam teraz przepisane inne leki które mam brać do transferu.
Dzięki za odpowiedź a możesz mi napisać jakie miałaś wskazania do tego? I jaka jest u ciebie przyczyną. Czy miałaś cb?

reklama
Do góry