reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny też macie takie brzuszki. U mnie 10 tc i 3 dzień. Mój brzuch wygląda tak jak na zdjęciach. Nie mogę się już ukrywać. Tłuszczyku zawsze trochę miałam ale dosłownie z tygodnia na tydzień brzuch rośnie. W poprzedniej ciąży miałam taki gdzieś w okolicach 15 tc. Teraz musiałam spodnie ciążowe kupić. Zaczynam się niepokoić.
Śliczny. Ja jestem dobry tydzień za Tobą i też się nie mieszcze w większość moich normalnych spodni.
Myślę, że to leki plus fakt że to nasza druga ciąża. @Mieciu85 też jest z nami w klubie :)

Przy pierwszej próbie nic sie nie zaplodniło pisali czynnik męski teraz zmienili protokół na krótki izaplodnily się 3 z 9 ciu
U nas też czynnik męski
Podkarm lubego tabsami na nasienie (mój lykał Profertil), nie wiem czy to pomogło, ale bez tabsów były 2 zarodki z 6 komorek a z tabsami 7 z 10...
Powodzeni, dużo siły i cierpliwosci, kiedyś się uda!

Dziewczyny też macie takie brzuszki. U mnie 10 tc i 3 dzień. Mój brzuch wygląda tak jak na zdjęciach. Nie mogę się już ukrywać. Tłuszczyku zawsze trochę miałam ale dosłownie z tygodnia na tydzień brzuch rośnie. W poprzedniej ciąży miałam taki gdzieś w okolicach 15 tc. Teraz musiałam spodnie ciążowe kupić. Zaczynam się niepokoić.
Tak, mamy. ;) U mnie tak to wyglądało tydzień temu, jakoś 17+4. [emoji16]
Screenshot_20181001-151803.jpg

Załączniki

• Screenshot_20181001-151803.jpg
    Screenshot_20181001-151803.jpg
    107,8 KB · Wyświetleń: 461
Ja 10:30. Kto robił? U mnie dr S-T, mimo, że mnie nie prowadzi to u niej było miejsce. Podobno ma szczęśliwą rękę :)

A ja chciałam zapisać się do dr. S-Z ale już miała wszystko zajęte.Dali mi do wyboru tylko dr Ł u której miałam kiedyś nieprzyjemność być na wizycie stymulacyjnej i poświęciła mi wtedy może minutę nie udzielając odpowiedzi na żadne pytanie bo nie miała czasu. Dodatkowo na szybko zobaczyłam na stronie Novum, że pracuje tam od 2016 i tak się wystraszyłam, że mam jeden jedyny zarodek, jedną szansę i muszę iść do kogoś mało doświadczonego, że dopłaciliśmy za Lewego :)

Przy pierwszej próbie nic sie nie zaplodniło pisali czynnik męski teraz zmienili protokół na krótki izaplodnily się 3 z 9 ciu
To wasza druga próba więc pewnie jeszcze powalczycie. My przy 6 procedurze podjęliśmy decyzję o zapłodnienie mieszanym pół na pół z nasieniem dawcy. I to była trafna decyzja, bo z nasienia partnera beta tylko 3 i zero zarodków do zamrożenia a z nasienia dawcy wszystkie 4 zamrożone i być może właśnie z jednego z nich będzie ciąża :biggrin2: czas leci, pieniądze się kończą na kolejne procedury, a jak nie wyjdzie to i tak w ostateczności pozostaje adopcja. My wolelismy to rozwiązanie ale to indywidualna sprawa każdej pary.

Powiem Wam dziewczyny, że czasem taka głupota potrafi człowieka wytrącić z równowagi. Ja zwykle tak mam, że przed okresem wyskakują mi jakieś krosty. No i stało się, mam 2 :) A dziś 7dpt i już jestem podłamana, że może zwiastuje to niepowodzenie :/

reklama
Do góry