reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Widze dyskusje o szczepieniach.
Tak sie sklada ze pytalam Wujka Jarka w imieniu jednej z kolezanek o szczepienia na krztusca w przypadku wczesniejszej terapii immunologicznej (ona akurat miala szczepienia limfocytami).
Wujek Jarek odradzil i podal skomplikowana odpowiedz ktorej nie umiem powtorzyc. Powiedzial ze w tym przypadku 3 trymestr jest najgorszy i przez wczesniejsza terapie mozna sobie namieszac w immunologii.
Takze jezeli ktoras z Was cos miala "mieszane" w immunologii to koniecznie skonsultujcie z Wujkiem Jarkiem zanim sie zaszczepicie.

reklama
Czesc ;) mam do was pytanie.. zastanawiam sie nad in vitro. Mozecie mi powiedziec ile czasu trwa tak mniej wiecej caly proces?
Wszystko zależy od wyników i od procedury którą może obrać lekarz na skompletowanie wyników czekałam miesiąc z wynikami musiałam być przed 22 dc i wystartowałam z gonapeptylem daily teraz mam wizytę 27 więc napiszę Ci co bedzie dalej ( dodam że jestem na długim protokole );) pizdrawiam :biggrin2:

Wszystko zależy od wyników i od procedury którą może obrać lekarz na skompletowanie wyników czekałam miesiąc z wynikami musiałam być przed 22 dc i wystartowałam z gonapeptylem daily teraz mam wizytę 27 więc napiszę Ci co bedzie dalej ( dodam że jestem na długim protokole );) pizdrawiam :biggrin2:

plus chyba trzeba mino wszystko dodac ze na poczatku kazda z nas mysli ze to sie na pewno uda, mi juz mija 3 rok i nadal nie ma upragnionej dzidzi a wiec lepiej nie myslec w kategoriach ile czasu Ci to zajmie bo mozna sie zalamac potem! Grunt to dazyc do celu!

Dziewczyny sie wpierdziele miedzy szczepienia ... czy macie jakis fajny app ciazowy ktory oprocz tegodni, nadwagi wlascicielki;)wysokiego cukru ;)i samych pozytywnych rzeczy ogarnia wyniki badan, przypomina o lekach , Badaniach itp.
Szukam i ciagle mi cos nie pasuje, o tym zeby taki app po invitro stworzyc nikt nie pomyslal, albo ja nie moge znalezc:D

a co się dokładnie stało i po jakiej szczepionce?
Mieliśmy trzy szczepienia, zgodnie z kalendarzem. Po ostatniej zmiana zachowania, marudzenie itd. Nie wiem która to szczepionka tylko podejrzewam że po tym. U nas były podwyższone próby wątrobowe i rozjechany układ krwinkowy w sensie rozmaz. Neutrofili było dosłownie 100 sztuk i to był 1%. Z reguły było 300-500 sztuk. Byliśmy przez ponad 2 lata po opieką prof. hematologa. Aktualnie też nie jest idealnie bo zawsze jakieś strzałki w górę i dół są zaznaczone przy rozmazie to wiem że to jest akceptowalne. Pediatra pisze odroczenia szczepień bo boi się podawać kolejnych dawek. Żywe szczepionki odpadają.

Ostatnia edycja:
Hej. Dziewczyny jesteście niezawodne, doraźnie proszę....mam zrobić FSH w 2 dniu cyklu...dziś od południa rozkręca mi się okres...znaczy jakby plamienie z krwią....mało...od kiedy liczyć ten 2 dzien?? Help,pliisss:)

reklama
Hej. Dziewczyny jesteście niezawodne, doraźnie proszę....mam zrobić FSH w 2 dniu cyklu...dziś od południa rozkręca mi się okres...znaczy jakby plamienie z krwią....mało...od kiedy liczyć ten 2 dzien?? Help,pliisss:)
Ja bym to liczyla od jutra jak sie rozkreci , bo juz jest popoludnie to jedno a drugie takie plamienie to za malo.

Do góry