reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny w sobotę 22.09 mam pierwszą wizytę przeze crio , bedzie to mój już 4 transfer...
Tak się teraz zastanawiam o co powinnam jesCze zapytać , może macie jakieś sugestie ?
Nie chcę już chyba nospy brać jest jakiś lepszy zamiennik ?
Obecnie biorę od drugiego dnia cyklu
Estrofem
Coexan
Divigel
Encorton dawka 10_5_0
Powinnam o coś jeszcze powalczyć jeśli chodzi o leki ?
Zaopatrz sie w recepty na progesteron zebys nie latala potem, lepiej go miec niz nie miec.
Zamiast nospy mozesz brac magnez do 600 mg dziennie. Na mnie dziala❤️

reklama
Super, na pewno odpoczynek dobrze Ci zrobi :) gdzie jedziecie na urlop? U mnie w trakcie ivf zgodzili sie na tydzien bezplatny jesli bym potrzebowala, ale tu tez mam rece zwiazane bo kupujemy nowy dom wiec gdyby bank jeszcze cos chcial jakies payslipy czy wyciagi z konta to nie moge wykazac 25% nizszych zarobkow niz dotychczas bo by mogly byc problemy wiec narazie pcham wszystko. Tak mysle, ze jesli wszystko pojdzie dobrze to wezme moze pare dni chorobowego w pazdzierniku/listopadzie. Narazie w pracy odwalilam wszytskie prezentacje i spokoj wiec teraz znowu sie staram obijacc ile moge ;)
Jedziemy na Costa Brava do słoneczka trochę bo tutaj to już zima w Manchesterze. Bardzo się cieszę bo nie byliśmy na wakacjach w tym roku jeszcze.
Wiem właśnie jak to jest z kupowaniem domu. Jesteśmy właśnie w tej samej sytuacji i w końcu dostaliśmy kredyt. Można odetchnąć. Ale będzie się działo z ciąża i, domami, przeprowadzkami...
Ja też się przyznaje, że w pracy się troszku obijam. Dziś np siedzę na forum :)

Megi jestem lekko zakrecona tematem bo wg kalkulatora ktory oblicz hcg po podaniu np Ovitrelle, moge go miec sladowe ilosc pomiedzy 2-4 iU.Testy wychodza blade, zobaczymy co w piatek Beta pokaze. Pewno pojade zeby ten Horror zakonczyc:)

Cały czas myślę o Tobie i wchodzę,żeby zobaczyć jak sytuacja :)
W piątek beta.

Co to za kalkulator?chętnie bym sobie postudiowała.

No i gin mnie nastraszył, że to początki zatrucia ciążowego. :/ Dostałam zalecenia, co robić a jutro lecę na badania moczu sprawdzić czy jest białko. Pochodziłam dzisiaj tylko chwilę a lewa stopa i noga bolą mnie od opuchnięcia przeokropnie.

Nie będę na siłę bronić Twojego, ale mnie się kiedyś też tak wydawało, że cała "robota" Mojego ogranicza się do oddania nasienia do kubeczka, że to ja wszystko przeżywam, robię, planuje itd a to przecież przez Jego nasienie te in vitro. Kiedyś nie wytrzymałam i wykrzyczałam mu wszystko co mi na sercu leżało (w sumie niedawno, bo co do samej ciąży też miałam takie wrażenie), a On prawie ze łzami w oczach wyjaśnił mi, że On nie chce mnie jeszcze dołować tym, że się przejmuję, że go to dobija, że ciężko pracujemy żeby Nas na wszystko było stać, że robi to dla Nas, a nie pyta ciągle, bo nie chce po pierwsze by świat kręcił się wokół tego oraz po drugie że przyzwyczaiłam go do sytuacji w której bez pytania mu opowiadam o wszystkim, więc nie pyta, wie że powiem. I wiele innych argumentów mi przybliżył, musimy pamiętać, że faceci przeżywają zupełnie inaczej niż my :-) i nie dowalaj sobie jeszcze nerwów i przykrości :-*
Dzięki. Może i tak... ja się tym nie przejmuję, generalnie olewam temat i podchodzę na chłodno, ale czasem jest mi trochę przykro. Całe to ivf to jedna wielka próba dla związku. To jest bardzo niesprawiedliwe. Strasznie jestem rozżalona dziś :/

Oj dziewczynki czytam Was i czytam ale jak juz pisalam cos mi sie z mózgiem narobilo i wpadlam w jakies odretwienie i marazm zyciowy. Dzis poszedl pierwszy gonapeptyl

@Justin87 mam nadzieje ze wszystko ok!!! Kolezanka z blizniakami tez tak puchla. Miala stopy jak Shrek. Tak po prostu.

@Iskra_82 o moj boze ale wspaniale!!!! Gratuluje!!

@annemarie czekamy wiec do piatku. Wg mnie skoro testy dalej wychodza to nie zastrzyk

@dżoasia kciuki za dzis

@Never give up myslami z Toba. Oby jajca pieknie dojrzaly

reklama
No i gin mnie nastraszył, że to początki zatrucia ciążowego. :/ Dostałam zalecenia, co robić a jutro lecę na badania moczu sprawdzić czy jest białko. Pochodziłam dzisiaj tylko chwilę a lewa stopa i noga bolą mnie od opuchnięcia przeokropnie.
Trzymaj się kochana! Ściska mocno kciuki za dobre wyniki!

Do góry