reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

dzięki dziewczyny za odpowiedzi.Otóz u mnie najpierw zdiagnozowano endometriozę , potem po odstawieniu tanbletek antykonc które brałam krotko bo 8 miesięcy zatrzymał mi sie okres i zrobilam badania, wyszlo FSH powyzej 50 a potem 74:/ okres wrocil, ale juz wiedzialam co to oznacza tak wysoki wynik.Potem zrobilam AMH i wyszlo 0,09 a potem w innej klinice 0,04. O dziwo znalazl sie jakis lekarz ktory stwierdzil ze obraz usg nie jest zly i poki mam pęcherzyki i endometrium w porzadku to on radzi raz sprobowac na swoich komórkach. W międzyczasie FSH powtorzone po 8 miesiącach spadlo do niespelna 4, wiec zdecydowalam sie raz sprobowac, aczkolwiek wiem ze szanse sa bliskie 0 , dlatego przygotowuje sie juz psych do in vitro z kd i mam juz wybrana klinikę

reklama
Ja juz po wizycie. Macica oczyscila sie, zostal tylko jakby maly krwiaczek. Mam wykonac badania w kierunku trombofilii, antykoagulant, kariotyp (w systemie niby nie ma tego badania...), zespol antyfosfolipidowy. Na razie przerwa z transferami, poki nie bedzie wynikow. Najwczesniej w grudniu/styczniu wracamy do gry. W zaleznosci od trombofili wlaczymy moze heparyne. Mysl tez jest o Encortonie, przy czym jest to ryzykowne, bo moze on powodowac ze nie dojdzie do implantacji a moje pierwsze dwa transfery na Encortonie byly wlasnie absolutna porazka.
Immunologia tak jak myslalam. Jeden czynnik moze byc niwelowany przez inny, itd. Mimo to pojade do Pasnika,chce miec czyste sumienie.

Pytanie do was...co jezeli bylyby problemy z kariotypami, czy to oznacza koniec? Zapomnialam sie oczywiscie spytac o najwazniejsze chyba. Tzn lekarz dal nam znac, ze wtedy wiemy jak to dalej rozegrac, ale oczywiscie gdzies czytalam, ze to moze byc koncem invi.

Jeszcze jedno pytanie do was....Ja mialam amh w 2016 jakies 2.85, teraz oczywiscie nie badalam. Zarodki z stymulacji wychodzily, jajka tez. Klasy zarodkow niezle, nawet dobre. Czy mimo to moj wiek moze byc winien tym poronieniom, mam 35 lat...

reklama
Ja juz po wizycie. Macica oczyscila sie, zostal tylko jakby maly krwiaczek. Mam wykonac badania w kierunku trombofilii, antykoagulant, kariotyp (w systemie niby nie ma tego badania...), zespol antyfosfolipidowy. Na razie przerwa z transferami, poki nie bedzie wynikow. Najwczesniej w grudniu/styczniu wracamy do gry. W zaleznosci od trombofili wlaczymy moze heparyne. Mysl tez jest o Encortonie, przy czym jest to ryzykowne, bo moze on powodowac ze nie dojdzie do implantacji a moje pierwsze dwa transfery na Encortonie byly wlasnie absolutna porazka.
Immunologia tak jak myslalam. Jeden czynnik moze byc niwelowany przez inny, itd. Mimo to pojade do Pasnika,chce miec czyste sumienie.

Pytanie do was...co jezeli bylyby problemy z kariotypami, czy to oznacza koniec? Zapomnialam sie oczywiscie spytac o najwazniejsze chyba. Tzn lekarz dal nam znac, ze wtedy wiemy jak to dalej rozegrac, ale oczywiscie gdzies czytalam, ze to moze byc koncem invi.
Kochana potwornie mi przykro ...
Mimo wszystko czekałam jednak na szczęśliwy koniec... Jednak życie samo układa nam scenariusze i nie nie możemy zaplanować...
Jeśli chodzi o cariotypy to ja też kiedyś poruszyłam ten temat z moją doktor , powiedziała że jeśli jest coś nie tak to można ewentualnie spróbować z komórek dawczyń lub nasienia dawcy ale dla nas to jeszcze daleka droga...
Mi się wyjadę Feluś że u Ciebie będzie coś nie tak z immunologia i zrób faktycznie tą tromboflilie mi kazano ja już zrobić po pierwszym nie udanym transferze .
Trzymam kciuki za plan działa ❤️❤️❤️

Do góry