reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

chodzę tylko do dr P.
Odradzil bo powiedział że według statystyk jest ta sama skuteczność z i bez... że nic to nie wznosi jak zarodek i tak ma się nie przyjąć to nie przyjmie..
Ale teraz się upre i będę chciała... nie dam już się tak łatwo... :p
Ja niby ufam dr P. i pewnie zrobiłabym jak radzi. Choć jeśli to podłoże nie przeszkadza to dlaczego masz nie spróbować. Jeśli wcześniej miałaś bez to teraz weź, tylko to chyba trzeba wcześniej zgłosić bo laboratorium musi mieć informacje. Po punkcji dr M. mi zaznaczył że to chcę i na pewno było bo mam wpisane w dokumentacji którą wydają dla pacjenta już po transferze.

reklama
A ty caly czas co miesiac jechalas na takich grubych dawkach? U nie ewidentnie cos sie dzieje jak mam polaczony menopur z gonalem (czyli jak za pierwszym razem mensinorm i ovaleap), nie rozumiem czemu na sile chca inaczej i zaczynam albo tylko jednym albo tylko drugim. Jakby dali od poczatku pda to byloby ok. Dzisiaj nie bylo cz, w poniedzialek mam zamiar zrobic porzadne przesluchanie.
Kochana ja na roznych poerwsza miala gonapeptyl menopur 300 i elonfva 150,kolejna lamtetta 3 pastylki dziennie do 6 dnia cyklu pozniej gonal 300 menopur 300,kolejna lametra 3x1 gonal 450 i menopur 300, wszystkie kolejne lematta 3x1 gonal 150 i menopur 75 i na te mniejsze poszlam lepiej bo byly po dwa jajka i jedno zawsze sie zapladnialo.aaa i pod koniec mialam jeszcze rakie zastrzyki przez 3 dni ale nie pamietam nazwy i zawsze ovitrwlle 2 zastzryki przed punkcja

Never give up❤️
Ja tez bralam embrioglue, moja klinika prowadzi jakies wewnętrzne statystyki z ktorych wynika ze szansa na ciaze wzrosla okolo 7 % , mysle ze to zawsze cos❤️

A ty caly czas co miesiac jechalas na takich grubych dawkach? U nie ewidentnie cos sie dzieje jak mam polaczony menopur z gonalem (czyli jak za pierwszym razem mensinorm i ovaleap), nie rozumiem czemu na sile chca inaczej i zaczynam albo tylko jednym albo tylko drugim. Jakby dali od poczatku pda to byloby ok. Dzisiaj nie bylo cz, w poniedzialek mam zamiar zrobic porzadne przesluchanie.
Ale Asia Ty teraz miałaś mieć przecież taki zestaw jak w macierzyństwie, jest inaczej?
Czy się mylę?

Ja niby ufam dr P. i pewnie zrobiłabym jak radzi. Choć jeśli to podłoże nie przeszkadza to dlaczego masz nie spróbować. Jeśli wcześniej miałaś bez to teraz weź, tylko to chyba trzeba wcześniej zgłosić bo laboratorium musi mieć informacje. Po punkcji dr M. mi zaznaczył że to chcę i na pewno było bo mam wpisane w dokumentacji którą wydają dla pacjenta już po transferze.
Ja tez mu ufam i bardzo go szanuje..;) pewnie chlopina wie co mówi... :p
Najbardziej zgadzam sie z nim w kwestii tego, że dużo jest w głowie... jeśli wierzę w coś że to mi pomoże- to tak też może się stać, nawet jeśli z punktu widzenia medycyny nie ma to żadnego znaczenia.
A że w mojej głowie siedzi teraz embrioglue to zgodzi się że mną i mi to poda :D :p
Oczywiście jak będzie do czego :p

reklama
Kochana ja na roznych poerwsza miala gonapeptyl menopur 300 i elonfva 150,kolejna lamtetta 3 pastylki dziennie do 6 dnia cyklu pozniej gonal 300 menopur 300,kolejna lametra 3x1 gonal 450 i menopur 300, wszystkie kolejne lematta 3x1 gonal 150 i menopur 75 i na te mniejsze poszlam lepiej bo byly po dwa jajka i jedno zawsze sie zapladnialo.aaa i pod koniec mialam jeszcze rakie zastrzyki przez 3 dni ale nie pamietam nazwy i zawsze ovitrwlle 2 zastzryki przed punkcja
Oooo kurczaki ... @adansonia ja nie wiedziałam że Ty miałaś aż takie dawki... Wow
Szacunek za wytrwałość!!!! :*

Do góry