reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@dżoasia kutwa no ja się stymulowałam jak złoto małymi dawkami i zawsze duże ryzyko hiper było więc zamiast świeżaka miałam gang mrożaków... więc ni chuchu Ci nie doradzę. Ale nieustannie Ci kibicuję i zaklinam rzeczywistość, by wspólny transfer jednak się odbył!

Mi coś tam w lewym rośnie, jest szansa na owu koło środy-czwartku.

reklama
Fiu fiu troche postow mam do nadrobienia nie wiem co po drodze przeczytam wiec zeby nie powielac postow gratulacje dla wszystkich dziewczyn z pozytywna beta. Przytulasy dla tych ktorym sie nie udalo. Gratki za piekne wiadomosci o dzieciaczkach
[emoji179][emoji179][emoji179][emoji179]
Zaczynam nadrabianie ;)

Mam już wyniki w 3 dpt. Więc beta na razie <2, estradiol 1906,8 pg/ml, progesteron 30,85 ng/ml. Pamiętam że przy poprzednim transferze estradiol miałam ponad 3 tyś. a progesteron 180 i nie wiem czy to nie za mało:-( :(. Czekam teraz na konsultację telefoniczną z lekarzem i ciekawe co powie. I zaczynam się denerwować..... :hmm::hmm::hmm:
Kochana bo wtedy mialas swieze transfery a teraz crio na sztucznym

a jesteś u dr P. bo ja miałam wizytę u dr M. Dlaczego odradził?
chodzę tylko do dr P.
Odradzil bo powiedział że według statystyk jest ta sama skuteczność z i bez... że nic to nie wznosi jak zarodek i tak ma się nie przyjąć to nie przyjmie..
Ale teraz się upre i będę chciała... nie dam już się tak łatwo... :p

Cześć Dziewczyny. Jesteśmy w komplecie. Termin cc mieliśmy na 12, ale urodziliśmy 6 września. Miałam mieć zwykle, kontrolne USG, a w ciągu godziny wylądowałam na stole, ponieważ jednemu groziła zamartwica. Na szczęście dzieci są zdrowe. Pierworodny to Janek. Ważył 3080, mierzył 56 cm, otrzymał 10 pkt. Józek 3150, 55 cm, 10 pkt. Ze szpitala wyszliśmy 10 września. Te wszystkie stresy (zagrożenie życia jednego z nich, cc do którego psychicznie jednak nie byłam przygotowana, brak pokarmu, nieobecność ojca dzieci) sprawiły, że każde niepowodzenie powodowało płacz. Jeszcze na koniec, gdy wracaliśmy z porodowki (już w pełnym komplecie) mieliśmy stluczkę pod szpitalem, którą złośliwie sprowokował facet na sąsiednim pasie - to była ta kropla, która sprawiła, że dostałam szału. Wysiadlam i bez słowa zaczęłam walić w jego szybę i przy okazji po nim. Mąż mówi, że kierowca był wręcz przerażony. Trudno. Jedyna korzyść z tej stłuczki jest taka, że pojawił się pokarm ;) a ja od wczoraj cieszę się macierzyństwem. Już bez strachu.
Ale sliczne dzieciaki [emoji7][emoji7][emoji7] gratulacje dla rodzicow mimo przeszkod stresu przy porodzie teraz spokojnego macierzynstwa kochana
Hehe oj chcialabym zobaczyc mine tego kierowcy mbiemam ze to on pizna was w dupe z tego zlego chociaz dobrze ze byl ty jakis sposob na pojawienie sie pokarmu

myslalam 50% zwolnienia i 50% pracy w pierwszym tygodniu, potem zobaczymy! Tylko moja terapia to az 3 tygodnie to sie obawiam ze to troche dlugo, nie chcialabym isc do biura bo po pierwsze pracuje w duzym biurze gdzie jest kolo 500 ludzi albo i wiecej a poza tym jezdze komunikacja miejska do pracy! a ze teraz okres przeziebien to sie troche tego obawiam.
Siedz w domu a z praca tak jak ci mowilam dobry pomysl zebys miala jakies zajecie a ze bedziesz miala na jego zrobienie wiecej czasu niz w pracy to jak bedziesz w lepszej formie po lekach to to zrobisz

chodzę tylko do dr P.
Odradzil bo powiedział że według statystyk jest ta sama skuteczność z i bez... że nic to nie wznosi jak zarodek i tak ma się nie przyjąć to nie przyjmie..
Ale teraz się upre i będę chciała... nie dam już się tak łatwo... :p
Anetka i prawidlowo, mi przy 4 transferze doktorek (inny niz przy poprzednich) tak samo powiedzial i wtedy beta nawet nie drgnela, a przy 3 poprzednich za kazdym razem cos sie zadzialo. Upieraj sie ;)

Fiu fiu troche postow mam do nadrobienia nie wiem co po drodze przeczytam wiec zeby nie powielac postow gratulacje dla wszystkich dziewczyn z pozytywna beta. Przytulasy dla tych ktorym sie nie udalo. Gratki za piekne wiadomosci o dzieciaczkach
[emoji179][emoji179][emoji179][emoji179]
Zaczynam nadrabianie ;)
@dżoasia Zapytaj ja nast razem o lamette przez pierwsze 5 dni a pozniej moze gonal 300 i kenopur 150 moze pojdziesz na wieksze dawki

reklama
Zapytaj ja nast razem o lametre przez pierwsze 5 dni a pozniej moze gonal 300 i kenopur 150 moze pojdziesz na wieksze dawki
A ty caly czas co miesiac jechalas na takich grubych dawkach? U nie ewidentnie cos sie dzieje jak mam polaczony menopur z gonalem (czyli jak za pierwszym razem mensinorm i ovaleap), nie rozumiem czemu na sile chca inaczej i zaczynam albo tylko jednym albo tylko drugim. Jakby dali od poczatku pda to byloby ok. Dzisiaj nie bylo cz, w poniedzialek mam zamiar zrobic porzadne przesluchanie.

Do góry