reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
dziewczyny czy ja mam jakoś szczególnie o siebie dbać? jem raczej zdrowo, ćwiczę, łykam kwas foliowy, ale może jest jeszcze coś ważnego??

Hiperstymulacja często występuje? Rozumiem, że jeśli ona wystąpi to i tak transfer jest robiony?

lawendowy_sen tez słyszałam ze ciąża napędza hiperkę, więc myślę, ze to dobry znak:tak:
asiex myślę, że zwyczajne dbanie o siebie i łykanie kwasu foliowego w zupełności wystarcza, lekarze po transferze zalecają żyć normalnie, ja myślę, ze jak ma się udac to się uda i nic nadzwyczajnego robić nie trzeba;-) Z tą hiperką to róznie bywa, ale z tego co widzę, to duzo dziewczyn ją ma, ja po pierwszej stymulacji tez miałam, także jest to dosć częste zjawisko. A transfer robią tylko wtedy kiedy jest ona bardzo lekka, w przypadku silnej hiperstymulacji transfer jest odkladany na następny miesiąc.

asiex możesz sobie kupić witaminy np. femibion natal clasic- one sa dla kobiet starających się oraz do 12 tygodnia ciąży, w jednej tabletce masz pełen kompleks witamin i minerałów, które są Ci potrzebne. Jeżeli chodzi o dietę to po transferze powinnaś stosować dietę wysokobiałkową i pić min 2 litry płynów dziennie bez kofeiny.
Hiperstymulacja nie występuje zbyt często, jest uzależniona przede wszystkim od tego jak Twój organizm będzie reagował na leki i ile jajeczek naprodukują jajniki. Im więcej jajeczek tym bardziej możliwe, że wystąpi hiperka. Ja miałam lekką hiperkę w związku z czym transfer się odbył, trzeba zaufać lekarzowi, który Cie prowadzi. W momencie kiedy hiperka jest poważna odkładają transfer na następny miesiąc ponieważ ciąża powoduje nasilenie hiperki więc jak jest poważna to może pojawić się woda w płucach i kłopot z oddychaniem.

reklama
Do góry