reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, ja wiem, że mi się teraz łatwo mówi ale wszystkie objawy po transferze są związane z cukierkami, które bierzemy, brak objawów nie oznacza ani porażki ani sukcesu, jak również te "objawy".
Może być różnie, my musimy wierzyć w nasze maluchy, że zechcą z nami zostać i tyle.
Szczęście, nie przeciążaj się w pracy. Ty masz lekką pracę?
Hehe tak tak dobrze powiedzialas pamietam jak sprowadzalam ci do pionu przy panikowaniu z objawamia :)

reklama
Dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi. Postanowiliśmy z mężem że raz spróbujemy w Macierzyństwie i później uderzamy na Warszawę.. Może akurat się uda? Jutro mamy pierwsza wizytę i ocenimy czy lekarz nam odpowiada. W jaki sposób przygotowywałyście się do kolejnej stymulacji po nieudanym in vitro? Teraz brałam ubichinol, DHEA, witaminę D, fertineę, olej lniany. Zrobiliśmy dziś kariotyp i będziemy czekać na wyniki. Trzymam kciuki za bety i dzisiejsze transfery :)
Najwazniejsze ze dzialacie dalej [emoji4] sa tu dziewczyny z Macierzynstwa, to napewno Ci podpowiedza na co zwracac uwage, czego trzeba pilnowac a co jest super w tej klinice. Kazda miejscowka ma swoje wady i zalety, lepiej poznac je za wczasu [emoji4]

Czy przez te wszystkie nasze symulacje i tabletki min estrofem, progesteron mogą wypada włosy czy mogę się nawet wzmocnić? Zauważylyście jakieś zmiany?
Napewno ktorys z cudownych cukierkow ktore bierzemy po transferze wplywa na zla kondycje wlosow nie dosc ze wypadaly garsciami to jeszcze nic nie dzialalo zeby je dobrze ulozyc. Teraz jak juz jestem na czysto tylko na witaminach i clexanie mam pelno baby hair hehe wygladam z tym bosko poprostu ale wkoncu nie mam problemu z ulozeniem wlosow ba nawet przy moich nedznych wlosach fryzura trzyma sie 2 dni [emoji44][emoji44]

Dziękuję wam za wszystkie odpowiedzi. Postanowiliśmy z mężem że raz spróbujemy w Macierzyństwie i później uderzamy na Warszawę.. Może akurat się uda? Jutro mamy pierwsza wizytę i ocenimy czy lekarz nam odpowiada. W jaki sposób przygotowywałyście się do kolejnej stymulacji po nieudanym in vitro? Teraz brałam ubichinol, DHEA, witaminę D, fertineę, olej lniany. Zrobiliśmy dziś kariotyp i będziemy czekać na wyniki. Trzymam kciuki za bety i dzisiejsze transfery :)
A moze wybierzcie sie tez na wizyte do slawnego Ciechocinka odleglosc Krakow a Katowice nie jest taka wielka

My juz po wizycie. Beta niby jak na blizniaki, ale pecherzyk narazie widoczny tylko jeden. Doktor powiedzial, ze mimo iz to 14 dpt to jeszcze dosc wczesnie i moze teoretycznie sie jeszcze cos pojawic. Pecherzyk na wlasciwym miejscu. Dostalam dodatkowy prog, w sobote kolejne badanie beta ii prog i 17.09 wizyta.
Wiec teraz niezle obstawiona chyba jestem. Lutinus rano 2, wieczorem 2. Dodatkowo Progesteron 200 zamiast 100 jak dotychczas, doustnie po 3*1. No i estradiol dalej i kwas foliowy, czyli pregna plus.
Moj M jednak mnie namawia na bete i w srode, aby wrazie czego interweniowac.
Super informacje [emoji7][emoji7][emoji7] u mnie beta tez byla ns blizniaki podae byly 2 zarodeczki zostala 1 silna dziewucha [emoji179][emoji179] ale do 10 tc doszukiwalam sie drugiego kropka bo do tego czasu moze sie pojawic tez drugi

Jesli mowimy o immunosupresji tabletkowej czyli Equoral Aziotiopryna Encorton to tylko i wylacznie po stymulacji i zamrozeniu zarodkow. Pytalam wujka Jarka czy ma wplyw powiedzial ze moze pogorszyc jakosc komorek
Teraz sobie przypomnialam, ze jak mialam punkcje w styczniu, to faktycznie encorton wlaczyli mi dopiero po punkcji

Jesteśmy na miejscu. Jeszcze małe śniadanko na wzmocnienie i czekanie. Nie ukrywam że zaczynam srać po nogach ze strachu ale za chwilę zapodam relanium więc mnie trochę zmiękczy:D:D:p:p

@Felia super że fasolka na miejscu [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji179][emoji179][emoji179]

reklama
Do góry