reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny podrzućcie mi jak jest z blastka 5 dniowa? Gdzies był link ale wątpię,ze znajde
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza

reklama
1dpt ( 1 dzien po transferze) .. Blastocyst wychodzi z otoczki
2dpt.. Blastocysta zaczyna wczepiac sie w sciany endometrium
3dpt.. Proces implantacji sie rozpoczyna, blastocysta zaczyna "zakopywac" sie w endometrium
4dpt. Proces implantacji jest kontynuawny gdy and zarodek wnika glebiej w endometrium
5dpt. Zarodek jest juz zaimplantowany
6dpt...Zaczyna byc produkowane HCG
9dpt...HCG jest na tyle duzo, ze mozna spokojnie zrobic sikacza
To się liczy pierwszy dzień z transferem czy dopiero następny?

Ja jestem szczęśliwa, bo pierwszy raz mogłam zrobić coś od razu Zawsze musiałam czekać i czekać, nawet na transfer pewnie będę czekać ale okaże się w sobotę. Lekarz powiedział że jak mi podskoczy progesteron to nici z transferu, ale ja póki co skupiam się na punkcja poniedziałkowej i zarodkach. Aby tylko były. Mam nadwagę niestety .

Ja pikole - za mało progesteronu złe! Za dużo progesteronu - złe!
Za mało AMH złe, za dużo AMh złe!
Za mało TSH złe, za dużo TSH złe!
Weź tu nie zwariuj!

Bylam dzis na wizycie na ktorej chcialam skonsultowac taktyke mojego lekarza z kims inny Bardzo jestem udana bo chciałam isc do dr PA ale okazalo sie ze mialam podobno wizyte na rano... a ja przyjechałam na 16... cos musialam pomieszać czy cos...nie wiem...
Ale na szczescie wcisneli mnie do dr M. Wizyta trwala ze 3minuty, ale generalnie powiedzial ze protokol ktory mam jest ok i robilby tak samo.

Dziewczyny, jeszcze raz pytanie do relanium i nospy forte. Sa jakies zalecenia jak dlugo maks mozna brac czy to relanium 2mg czy nospe forte po transferze? Na necie czytalam, ze relanium do 3 dpt, gdzie indziej ze przez tydzien od transferu. O nospie pisza raz ze doraznie a w innym zrodle ze przez caly pierwszy trymestr a nawet ciaze. Jestem poirytowana. Lekarz konkretnych wytycznych nie dal. Moze wy mozecie cos doradzic.
Ja rzez 2-3 dni brałam relanium 2x1 i nospe 3x1, ewentualnie więcej jeśli bolał brzuch. Potem przy krwawieniu kazał nadal brać relanium 2x1 cały czas.

Miłego dnia dziewczynki ;))))) pięknie nam się lato przeciąga.
[emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji274][emoji221][emoji221][emoji221][emoji221] biedroneczka może trochę ciało wygrzeje w weekend na rowerku i zacznie wypalać hormony.
trzymam kciuki za Was wszystkie niezależnie na jakim etapie jesteście. Koniec z tymi wygłupami - teraz wszystko musi być do przodu. Ogłaszam ze ja byłam ostatnia w złych wiadomościach - reszcie juz nie wolno!!!!!
[emoji110][emoji110][emoji110][emoji110][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16][emoji16]
czy po CB to okres szybko przychodzi czy przy moim PCo będę musiała na niego czekać jak zawsze - tygodniami? ;)))
Biedrono skrzydła w ruch i leć w następnym cyklu jeśli będzie zielone światło! Nie ma co odpoczywać, po cb wielu dziewczynom się udaje, bo organizm jeszcze pamięta. Szkoda, że drań niby pamięta, ale teraz nie zaakceptował - no trudno.
Ja na @ czekałam nie dłużej niż 3 dni.

@dżoasia @Never give up ale wystrzeliłyście ! hodować jajca proszę. nie dogonię Was, bo ja dopiero na 9 tabletce antyków jestem. Idźta przodem grzejta samoloty.
Pani, tak ci zagrzeję, że te 3 tygodnie później będzie jeszcze parzył :D

Serduszko przestało bić w 8 tyg... Czekam na poronienie...

[emoji852]️
Qrwaaaaaaaaaaaaaaa czemu to życie takie niesprawiedliwe :( A lekarz coś mówił, dlaczego tak się stało? Jakie leki miałaś?

Bylam dzis na wizycie na ktorej chcialam skonsultowac taktyke mojego lekarza z kims inny Bardzo jestem udana bo chciałam isc do dr PA ale okazalo sie ze mialam podobno wizyte na rano... a ja przyjechałam na 16... cos musialam pomieszać czy cos...nie wiem...
Ale na szczescie wcisneli mnie do dr M. Wizyta trwala ze 3minuty, ale generalnie powiedzial ze protokol ktory mam jest ok i robilby tak samo.
O kutwa, to wszystko przez te antyki - nie wiedziałam, że jeszcze sklerozę wywołują :/ No ale najważniejsze, że przynajmniej potwierdził a nie negował protokołu. Działaj Kurko działaj!![/QUOTE]

reklama
A wiec tak
Dostałam jedna kropkę bardzo rozrośnięta z tego co lekarz mi powiedział
Wcześniej była bardzo słaba ,a teraz ze pieknie się rozrosła i na moje pytanie czemu nie dwa powiedzieli ,ze ten może się mi podzielić bo jest piekny i duzy
I ze moje endo tez jest przepiękne
A wiec tak jeśli pomogą zalecenia Pasnika , moje piękne endo i ten kropek(5 blastus) to będę go lub ja tułać za parenascie miesiecy
Super! Mocne kciuki [emoji110][emoji173]

Do góry