reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, ja się dzisiaj zdziwiłam tym jak wygląda odbiór badań w invimedzie we Wrocławiu. Okazało się, że po każdy wynik trzeba zgłaszać się osobiście. Chciałam zmienić właśnie invictę na invimed i teraz się zastanawiam. W invikcie mam swoje konto, do którego też jest podpięty lekarz i przychodzą mi na bieżąco wyniki badań i zalecenia. A w invimedzie trzeba specjalnie po wydruki wyników przyjeżdżać :szok:, a jak ktoś dojeżdża z innej miejscowości? Masakra. Metody jak w latach 90 w przychodni w pyziej górce. Ciekawe jak wygląda stymulacja (w invikcie rano badania hormonów i za min. 2 godz. wizyta) Mam nadzieję, że laboratorium embriologiczne jest na miarę XXI wieku, bo po to w sumie chcę tam pójść.
ale wszystkie trzeba odbierać? może nie! ja pamiętam ze cytologię osobiście, i chyba wirusowe osobiście trzeba

Dziewczyny, ja się dzisiaj zdziwiłam tym jak wygląda odbiór badań w invimedzie we Wrocławiu. Okazało się, że po każdy wynik trzeba zgłaszać się osobiście. Chciałam zmienić właśnie invictę na invimed i teraz się zastanawiam. W invikcie mam swoje konto, do którego też jest podpięty lekarz i przychodzą mi na bieżąco wyniki badań i zalecenia. A w invimedzie trzeba specjalnie po wydruki wyników przyjeżdżać :szok:, a jak ktoś dojeżdża z innej miejscowości? Masakra. Metody jak w latach 90 w przychodni w pyziej górce. Ciekawe jak wygląda stymulacja (w invikcie rano badania hormonów i za min. 2 godz. wizyta) Mam nadzieję, że laboratorium embriologiczne jest na miarę XXI wieku, bo po to w sumie chcę tam pójść.

Zakładasz karte synevo i masz wszystko online

Dzięki [emoji2] Ja wiem ze polecacie gyncentrum, tylko ja mam rodzinke blizej Warszawy i gdyby mi sie udalo jakos to zalatwic na wrzesien, pazdziernik to i wiecej czasu moglabym spedzic w Polsce. Jeszcze cos spróbuję pokombinowac zeby sie udalo w Novum jak najszybciej a jak nie da rady to i przemysle to Gyncentrum. W koncu to nie koniec swiata....[emoji2]
A na ilu wizytach musialas byc przed stymulacja, punkcja, transfer? Ile czasu bylas w Polsce?

Kochana, ja robie z KD wiec sama nie przechodzilam stymulacji, zalezy chyba jak rosna jajeczka, ale dawczyni miala chyba 2 wizyty podgladowe i punkcje, a ja wizyta kontrolna endometrium i transfer. Na samym poczatku tez bylismy na pierwszej wizycie wstepnej gdzie zrobili badnia, napewno dziewczyny z GC ktore robily stymulavke beda ci w stanie bardziej szczegolowo napisac.

reklama
Ja juz po przegladzie generalnym, endo nie uroslo specjalnie od ostatniego razu ( jak kto widzi jest miedzy 10a 13 mm) po zapaleniu nie ma sladu, wiec transfer na pewno bedzie w sobote lub pon. Jutro sie dowiem[emoji173]️Jutro ma dawczyni punkcje, wiec dalej trzymac kciuki prosze[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Swietna wiadomosc kochana [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ no to nic dalej siedze z tymi zacisnietymi kciukasami i jakos bede pykac w ta klawiature ;) [emoji173]️

Do góry