Mieciu85
Fanka BB :)
@Mieciu85 oooo mieciu prośba bo Ty Kochana z KD w GC - możesz co nieco forumowej koleżance w tym temacie no. cena itd - dzięki
Agniecha, w Gyncentrum max szybko KD sa dostepne zarowno swieze jak i mrozone, ja robilam na swiezych i polecam ta opcja bo jk bylam na forum kd to zauwazylam ze stednie mialy dziewczyny wyniki na mrozonyh klmorkach, ale to bylo tez w innucj klinikach. Wypisze w punktach beszie latwiej [emoji6]
-cena ze swiezych 20,900 zl alno 4,900 euro w pakiecie euro masz leki do pierwszego transferu. Dostajesz 6 komorek reszte zgarnia klinika. Staraja sie stymulowac w granicach 12 nie wiem dokladnie jak to kontroluka ale powiedzieli ze staraja sie nie stymulowac dawczyn zeby bylo wiecej niz 14 bo podobno traca komorki na jakosci. My mielismy 6 ladnych zarodkow z tych 6 komorek
-cena z mrozonymi komorkami jakies 5 tyz zl taniej tylko nie wiem ile komorek dostajesz
- gwarancja 4 wysokiej klasy zarodkow w 3 dobie ze swiezych i mrozonych komorek tak samo. Warunkiem jest ok nasienie. Morfologia nasienia musi byc min 3% klasy II. U mnie 4 zarodki zamrozone w 3 dobie, a 2 w zamrozone jako blastki, ale bylo to do dogadania i do przedyskutowania z embriologiem, ja poszlam za ich rekomendacja
-maja wlasna baze dawczyn ma swieze i wasny bank komorek, wiec mrozone od reki, a dawczynie mowia, ze do tygodnia, u mnie faktycznie po wypelnienku dosyc prostych formarzy o fenotypie itd znalezli dawczynie w ciagu 5 dni i pare dni pozniej zaczela protokol. My mielismy nawet dwie do wyboru, tzn koordynatorka miala ale wybrala ta z ktora byl fajny kontakt i powiedziala nam z oczkiem ze bardzo urodziwa [emoji6]
- zupelna anonimowosc dawca-biorca, koortynatorka dobiera dawczynie na podstawie cech fenotypowych, wyksztalcenia itd, dawczynie chyba maja zazwyczaj min jedno dziecko.
-koordynarorka pani L bardzo fajna babeczka, fajny kontakt telefoniczno mailowy i lata z moimi wszystkimi madrzejszymi i mniej madrymi pytaniami do lekarza prowadzacego. Fajne jest to, ze pomimo ze zgarneli juz kase za program to dalej sa zainteresowani, kaza pezysylac zdjecia z usg, nie moge narzekac.
Jesli intersujesz sie tematem to polecam ci kochana przeczytac forum im vitro z komorka dawczyni cz 1 /cz 2 na kafeteria pl bo tam duzo dziewczyn podchodzi w salve, invimed bardzo czesto sie pojawia, duzo dziewczyny pisza o klinikach i jak sobie tak porownuje od dluzszego czasu to gync wupada napeawde dobrze na tle innych klinik jesli chodzi o kd, fakt jest troche drozej ale szybciej i lepiej. Dla mnie albo gync albo czechy, bo w czechach tez jest swietna oferta kd bez limitu 6 zapladnianych komorek. [emoji173]️