reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

@Mieciu85 oooo mieciu prośba bo Ty Kochana z KD w GC - możesz co nieco forumowej koleżance w tym temacie no. cena itd - dzięki

Agniecha, w Gyncentrum max szybko KD sa dostepne zarowno swieze jak i mrozone, ja robilam na swiezych i polecam ta opcja bo jk bylam na forum kd to zauwazylam ze stednie mialy dziewczyny wyniki na mrozonyh klmorkach, ale to bylo tez w innucj klinikach. Wypisze w punktach beszie latwiej [emoji6]
-cena ze swiezych 20,900 zl alno 4,900 euro w pakiecie euro masz leki do pierwszego transferu. Dostajesz 6 komorek reszte zgarnia klinika. Staraja sie stymulowac w granicach 12 nie wiem dokladnie jak to kontroluka ale powiedzieli ze staraja sie nie stymulowac dawczyn zeby bylo wiecej niz 14 bo podobno traca komorki na jakosci. My mielismy 6 ladnych zarodkow z tych 6 komorek
-cena z mrozonymi komorkami jakies 5 tyz zl taniej tylko nie wiem ile komorek dostajesz
- gwarancja 4 wysokiej klasy zarodkow w 3 dobie ze swiezych i mrozonych komorek tak samo. Warunkiem jest ok nasienie. Morfologia nasienia musi byc min 3% klasy II. U mnie 4 zarodki zamrozone w 3 dobie, a 2 w zamrozone jako blastki, ale bylo to do dogadania i do przedyskutowania z embriologiem, ja poszlam za ich rekomendacja
-maja wlasna baze dawczyn ma swieze i wasny bank komorek, wiec mrozone od reki, a dawczynie mowia, ze do tygodnia, u mnie faktycznie po wypelnienku dosyc prostych formarzy o fenotypie itd znalezli dawczynie w ciagu 5 dni i pare dni pozniej zaczela protokol. My mielismy nawet dwie do wyboru, tzn koordynatorka miala ale wybrala ta z ktora byl fajny kontakt i powiedziala nam z oczkiem ze bardzo urodziwa [emoji6]
- zupelna anonimowosc dawca-biorca, koortynatorka dobiera dawczynie na podstawie cech fenotypowych, wyksztalcenia itd, dawczynie chyba maja zazwyczaj min jedno dziecko.
-koordynarorka pani L bardzo fajna babeczka, fajny kontakt telefoniczno mailowy i lata z moimi wszystkimi madrzejszymi i mniej madrymi pytaniami do lekarza prowadzacego. Fajne jest to, ze pomimo ze zgarneli juz kase za program to dalej sa zainteresowani, kaza pezysylac zdjecia z usg, nie moge narzekac.
Jesli intersujesz sie tematem to polecam ci kochana przeczytac forum im vitro z komorka dawczyni cz 1 /cz 2 na kafeteria pl bo tam duzo dziewczyn podchodzi w salve, invimed bardzo czesto sie pojawia, duzo dziewczyny pisza o klinikach i jak sobie tak porownuje od dluzszego czasu to gync wupada napeawde dobrze na tle innych klinik jesli chodzi o kd, fakt jest troche drozej ale szybciej i lepiej. Dla mnie albo gync albo czechy, bo w czechach tez jest swietna oferta kd bez limitu 6 zapladnianych komorek. [emoji173]️

reklama
Które u ciebie podejście? Ja to raczej nie mam co decydować ile chce ...tak mi się zdaje ... czwartek zadecyduje czy wszystko będzie ok i czy ładnie się odmrożą będę wiedziała o 10 dopiero czy mam po co jechac ;) a czy ty jestes na jakiś wspomagaczach ?
To bedzie moje drugie podejscie. Pierwsze to byla ciaza biochemiczna wtedy bralam 2 blastki. Dlatego tym razem chce sprobowac z jednym szczesliwcem:) dlaczego u Ciebie moze cos pojsc nie tak? Zarodki byly slabej jakosci? Jakie wspomagacze masz na mysli? Bo ja jeszcze tak nie w temacie jestem do konca;) powiem co biore a wiec estrofem luteine acard no i bede robila tez AH. I jutro kurczliwosc pochwy:)
Tylko wiecie pochrzanily mi sie dawki estrofemu. Wczesniej mialam 3x1 tabletka a widze ze od piatku zmienila mi na 2x1 a ja bralam 3.... Kurde to chyba nie zaszkodzi?

reklama
Do góry