reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tak czasem tylko troche podczytywalam a czasem czytalam wszystkie posty od deski do deski[emoji6][emoji3] Chcialam sie troche podszkolic w kwestii ivf.

U nas przede wszystkim problem ze slabym nasieniem. U mnie jeszcze był trudny transfer. Mialam histeroskopie i poszerzenie szyjki. Po histeroskopii powiedzial lekarz ze mam przegrode macicy albo dwurożna. Wyslali na rezonans ale jeszcze zanim zrobilam rezonans to polecialam do Krakowa do Ludwina i sie okazalo ze pomylka ze macica jest lukowata- normalna czyli ok. I tak ciagnie sie to wszystko 1.5 roku.
Boje sie ze jak pojade do Polski to inne rzeczy moga wyjsc bo tu nie badaja za duzo. No i troche boje sie hiperstymulacji. Ostatnio jak przegladalam z pielegniarka moje papiery to sie dowiedzialam ze estradiol mialam bardzo wysoki ponad 12 tys przy stymulacji.I tez nie wiem co o tym myslec. Mialam tez duzo pecherzykow na Usg ale w tym duzo malych.
No ale nie ma co sie na zapas martwić
Kiedys sie uda[emoji2]

reklama
Megi , wszystko stoi w gwiazdach, jutro mam mierzenie endo( w piatek bylo 10 mm) i sprawdzenie czy mam jeszcze stan zapalny w macicy. Wtedy sie rozstrzygnie czy , sobota czy pon czy wcale. Dawczyni ma punkcje w srode,na ostatnim usg bylo okolo 12 oocytow , zobaczymy. Niezaleznie czy teraz czy w nast cyklu bierzemy oczywiscie [emoji173]️[emoji173]️dwa.

Annemarie, nadrabiam forum od weekendu bo mieczyslaw nie mial jak wejsc, goscie, mlyn, do tego zmeczenie jakby przejechal po mnie traktor. ;) trzymam jutro
wszystko zacisniete za piekne endo i oby wszystko zostalo zaleczone! no i w stode za jajeczka oby byly piekne [emoji173]️[emoji173]️

To trzymam kciuki i z niecierpliwością czekam na dobre informacje [emoji110] [emoji173] [emoji8] wizyty u lakarza w Pl tez planujesz?
Na razie nie planowałam nic. Chcę zobaczyć serduszko i ciutke odetchnąć i wtedy zacznie się cała organizacja. Tutaj idę do lekarza z Polski cieszącego się dobrą opinią więc zobaczymy po pierwszej wizycie.

Tak czasem tylko troche podczytywalam a czasem czytalam wszystkie posty od deski do deski[emoji6][emoji3] Chcialam sie troche podszkolic w kwestii ivf.

U nas przede wszystkim problem ze slabym nasieniem. U mnie jeszcze był trudny transfer. Mialam histeroskopie i poszerzenie szyjki. Po histeroskopii powiedzial lekarz ze mam przegrode macicy albo dwurożna. Wyslali na rezonans ale jeszcze zanim zrobilam rezonans to polecialam do Krakowa do Ludwina i sie okazalo ze pomylka ze macica jest lukowata- normalna czyli ok. I tak ciagnie sie to wszystko 1.5 roku.
Boje sie ze jak pojade do Polski to inne rzeczy moga wyjsc bo tu nie badaja za duzo. No i troche boje sie hiperstymulacji. Ostatnio jak przegladalam z pielegniarka moje papiery to sie dowiedzialam ze estradiol mialam bardzo wysoki ponad 12 tys przy stymulacji.I tez nie wiem co o tym myslec. Mialam tez duzo pecherzykow na Usg ale w tym duzo malych.
No ale nie ma co sie na zapas martwić
Kiedys sie uda[emoji2]
No właśnie najgorsze jest to rozmyślanie. Wiem coś o tym... Jak już będziesz działać to na pewno inaczej będzie leciał czas.
Powodzenia że wszystkim. Ja myślę, że będzie dobrze.
Zostań tutaj z nami na forum bo w kupie raźniej :)

Koleżanki kochane, ja ostatnio mam tzw. siwy dym w domu i w pracy i jestem milion stron do tyłu na forum :szok: ;-) ;) Przepraszam, nawet nie wiem narazie co u Was, ale obiecuję, że będę nadrabiać. Tymczasem, będąc w łazience wzięła mnie myśl na temat "cudownego leku" castagnus. Kiedyś sobie kupiłam, ale nawet nie zaczęłam, bo ciągle coś - stymulacja, transfer, antybiotyki itd. Teraz zastanawiam się czy nie spróbować tego we wrześniu (wstępnie planuje stymulację i ewentualnie transfer w październiku). Nie mam jak dopytać lekarza, bo jestem w trakcie zmiany kliniki, o czym wie już stary lekarz ;) I pierwsze co, to pomyślałam, że może akurat tutaj któraś miała z tym styczność. Trochę się obawiam przekombinowania i ponownej bezowocnej stymulacji. Czy zatem ktoś? Coś? :)

Brałam castagnus jednocześnie z bromergonem, który jest już na receptę w celu obniżenia poziomu prolaktyny (utrudnia podobno zajście w ciążę). Zaczęłam trzy miesiące przed pierwszą procedura, a przestałam na początku ciąży, łącznie ponad pół roku bez przerwy w różnych dawkach w zależności od tego na jakim poziomie była prolaktyna :-)

@chlopkers gratuluję zdrowego chłopca[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

@Biedroneczka83 na tym forum cuda się dzieją więc proszę czekać na powtórkę bety. Kciuki zaciśnięte [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110] [emoji110]

Już po wizycie. Endo ładne 9,3 mm od środy luteina i 10.09 transfer w naszą 2 rocznicę ślubu [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ trzymajcie kciuki dziewczyny by tym razem się udało. Dzięki że jesteście [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ Miłego wieczoru

Agonia, piekne endo, juz zaciskam wsyztsko co sie da i nie puszczam do 10 [emoji173]️[emoji173]️

Tak Asia, zastanawialam sie wlasnie czy ze Skawiny odczuliscie tez w Krk to uderzenie gdy glaz spadl z mojego serducha [emoji38][emoji38]

Chlopkers, nawet w UK czulismy [emoji16] i sie zastanawialam co to za grzmot[emoji23] Serdeczne gratulacje malutkiego chlopczyka[emoji173]️[emoji23][emoji23]. Napewno jestescie przeszczesliwi [emoji173]️

Jak się zapładniały Twoje komórki? U mnie było widać już wiek i przez to mało blastocyst. Teraz jestem w ciąży 6 tydzień po pierwszym transferze. Jutro dowiem się czy ciąża się rozwija.

Super to juz jutro! Czekamy na dobre wiesci motylku i nie puszczamy [emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
Słyszałam,ze go ciężko dostać natomiast u mnie lekarz przepisał go bez problemu ,a ten Neoparin mam jeszcze zakupiony w Polsce tzw zamiennik;)Może jednak podejdę i kupię clexane ,a potem zużyje Neoparin jak oczywiście będzie ku temu powód

Pytalam na wizycie wujka Jarka, powiedzial, ze nia ma znaczenia, ktory biore, tak samo skuteczne.

Do góry