reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie. Dzisiaj 6 dzień brania menopur, a pęcherzyki kiepsko rosną Lekarz był zdziwiony, bo poprzednio rosły jak oszalałe. Zapytał się czy na pewno dobrze robię zastrzyki. Dziewczyny czy można źle zrobić zastrzyk? Ostatnio też mąż mi robił. Od jutra mam zastrzyki Orgalutran. Czy któraś z Was to brała ?

Teraz zobaczyłam ze masz wizytę jutro :laugh2:obstawiam poniedziałek a co :tak::tak::tak:
Pewnie ze razem betujemy ❤
Będziesz miała dwa czy jeden zarodek podawany?
Megi , wszystko stoi w gwiazdach, jutro mam mierzenie endo( w piatek bylo 10 mm) i sprawdzenie czy mam jeszcze stan zapalny w macicy. Wtedy sie rozstrzygnie czy , sobota czy pon czy wcale. Dawczyni ma punkcje w srode,na ostatnim usg bylo okolo 12 oocytow , zobaczymy. Niezaleznie czy teraz czy w nast cyklu bierzemy oczywiscie ❤️❤️dwa.

Witajcie!!!
Podczytuje Was z krzaków juz od kilku miesięcy i tak czaję się żeby napisać, ale widzę ze przyjmujecie nowe dziewczyny z otwartymi ramionami, wiec mam nadzieje ze i mnie przygarniecie?!
Ja lecze sie w medycznym trzecim swiecie (tak to ktoras z Was ostatnio okreslila) czyli w UK i juz szlag mnie trafia... 1.5 roku temu mialam pierwsza nieudana procedurę ivf i od tego czasu ciagle na cos czekam... Mam tu refundowane 3 pelne podejscia. Teraz zastanawiam sie czy nie olac tego wszystkiego tutaj i podejść do kolejnej stymulacji w Polsce.
I tu mam pytanko do Was dziewczyny. Prosze napiszcie mi czy w Polsce mrozi sie slabsze zarodki? Mam na mysli klase BC, CC
Mi z pierwszej stymulacji zadnych zarodkow nie mrozili. Mialam podany 4AA. Ostatnio pielegniarka mi pokazywala rozpiske embriologa i w 3 dobie mialam 7zarodkow 8komorkowych i 1 7komorkowy a w 5 dobie wlasnie tylko 1 4AA a reszta BC itp Powiedzieli ze mroza tylko te najlepszej jakosci. I to mnie troche dreczy bo widzialam ze jedna z dziewczyn ostatnio pisala ze ma bliźniaki ze slabszych zarodkow. Dodam ze u nas problemem jest przede wszystkim slabe nasienie.
Prosze napiszcie co o tym myslicie.
Hej
Witamy u nas.
Ja mieszkam w UK i lecze się w Polsce. Jest trochę z tym udręki i podróże i koszty dodatkowe ale podejście bez porównania i opieka i kontakt też. Ja bym Cię namawiała.
Sprawdź dokąd masz tanie połączenia, gdzie klinika jest z dobrym labo no i jeśli masz rodzinę to odeszły by Ci koszty hotelowe itp ale na serio jest warto się poświęcić.
Pozdrawiam z mokrego Manchesteru.

Dziewczyny byłam dzisiaj na wizycie. Dzisiaj 6 dzień brania menopur, a pęcherzyki kiepsko rosną Lekarz był zdziwiony, bo poprzednio rosły jak oszalałe. Zapytał się czy na pewno dobrze robię zastrzyki. Dziewczyny czy można źle zrobić zastrzyk? Ostatnio też mąż mi robił. Od jutra mam zastrzyki Orgalutran. Czy któraś z Was to brała ?
Kiedy mialas poprzednia stymulacje?

Zobacz załącznik 894407 Nasz mały wielki człowieczek ;) 9tc+1 machał rączka moja wielka miłość ;) a ciśnienie mam mierzyć 3 razy dziennie i zapisywać i na następnej wizycie pokazać i odstawić całkowicie sól i pic tylko wodę ;) dla tego szkraba wszystko
Cudo[emoji7] Ja tu jestem nowa na forum ale Was podczytywalam i bardzo Ci kibicowalam na poczatku ciazy. I tak myslalam oby Ci sie udalo i utarło noska wszystkim niedowiarkom którzy sie tak ostro spierali[emoji4]

Pęcherzyk żółtkowy powinien być widoczny w piątym tygodniu ciąży kiedy pęcherzyk ma już jakieś mm, chyba 8-10mm. U ciebie to jeszcze kropeczka która dopiero rośnie o około 1mm na dzień.
Dlaczego nie otrzymałaś luteiny, lekarze u mnie w mieście twierdzą że to jest ta sama substancja czynna. Badałaś dziś progesteron?
Uff :) Bo niby luteina się słabiej wchłania, progresteron dziś miałam 28,12 a estradiol 345,6. A Ty s[prawdzałaś?
Mialam podobnie, zawsze chcialam miec synka [emoji173]
A u Ciebie będą dwie dziewczynki?:)

reklama
Mialam tylko dluzsza przerwe, aby organizm odpoczal. Taki nakaz od doktora. Dodatkowo scratching i AH. Rozpisane troche inaczej dawki lekow. Rano i na wieczor po 2x Lustinus dopochowo, wciagu dnia 3x1 Progesteron Besins i 3x1 Estradiol. Byly tez zalecenia, aby odstawic wszystkie te suplementy itd i brac jak juz cos chce to tylko Pregna Plus, aby nie przeciazac organizmu, bo rzekomo za duzo witamin i wszystkich tych dodatkow moze tez zaszkodzic. No i tym razem zwolnienie od samego poczatku, abym nie wpadla na pomysl tak jak poprzednio krotko przed poronieniem wspanialomyslnie poswiecac sie dla pracy, zapierdzielac samej podczas gdy inne mialy wolne, itp. Bylam tez u immunologa, ale zwyczajnego, nie Sachy ani nie Pasnika, obejrzal dotychczasowa dokumentacje (mam tylko podstawowe badania, zadnych glebszych) i narazie nie kazal poglebiac, chyba zeby cos poszlo znow nie tak. Odpukac. Pozatym borykalam sie z watroba, przesunelismy punkcje i transfer przez stomatologa, bo lekarz nie chcial ryzykowac, aby podchodzic na antybiotykach. Jezeli chodzi o poronienie, lekarz powiedzial, ze przyczyna moglabyc rowniez niepoprawnosc zarodka, ktorej golym okiem nie widac a PGS nie mielismy. Wiec moglbyc po prostu wadliwy i macica go odrzucila.

Dzieki za odpowiedz :) ciekawe co napisalas z tymi witaminami bo ja sporo tego biore ogolnie! Jak pytalam sie Pasnika o kmmunosupresje to mi mowil aby tylko nie brac koenzymu Q10, reszta bez zastrzezen ale moze musze sie tez spytac w klinice o transfer.

Do góry