reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kurcze tak sie zastanawiam. Strasznie mnie bola stawy od paru dni. Glownie nadgarstki. Ale teraz czuje stawy skokowe.
Encorton mialam tylko 10mg i odstawialam stopniowo. A ostatnia tabletke wzielam kolo 10.08... to chyba niemozliwe zeby to od tego?

reklama
Widzę, że dziewczyny już popisały co trzeba, więc ja się tylko skromnie ale cieplutko witam :)

Bierdono ma! Ciąża jest, beta nie powala, ale chyba już co nieco przerobiłaś tu na forum i wiesz, że różne cudeńka się tu działy. Była taka Koniczyna, co w tym dniu miała betę 19 a teraz już się szykuje na (albo jest nawet po) połówkowe. Była też Ropuszka, co miała w tym dniu betę 8,4 i Sarunia zaraz kończy 9 miesięcy. Historię Pauliny chyba znasz. Były też piękne wysokie bety ale jednak dziewczyny nadal musza walczyć.
Czekamy grzecznie na środę z nadzieją na piękną 40-50tkę :) Albo więcej! Kciuków nie puszczam, zaciskam jeszcze mocniej!!!!

Łohohohooooo bliźniaki jak nic!!! Oby teraz tylko wszystko poszło jak trzeba. Jeszcze nie gratuluję, wiadomo. Najważniejsze że jesteś o kroczek dalej!

Neoparin jest dokładnie tym samym co clexane. Clexane jest dużo droższy, ale to za sprawą tych wszystkich sratów pierdatów, testów klinicznych i innych finansowo powalających spraw, które chcąc nie chcąc miały ogromny wpływ na cenę leku. Neoparin jest stosunkowo młody preparatem, ponieważ całkiem niedawno wygasł patent producentowi clexanu na tą substancję, jaką jest enoksaparyna. Jako, ze enoksaparyna (clexane) była poddawana już tym wszystkim testom, to producent Neoparinu juz nie ma tego obowiązku, bo jest to zbędne (jest już udowodnione, że ta substancja działa), czyli omija te wszystkie dodatkowe koszta. Nie wiem czy to w miarę czytelnie napisałam, w każdym razie to dokładnie to samo, tylko dużo tańsze jeśli chodzi o rozpoczęcie produkcji i wprowadzenie na rynek.

Masz prawo powiedzieć lekarzowi, że w aptece znalazłaś taniej i prosisz o wypisanie recepty. Nie masz żadnego obowiązku wykupowania leków właśnie u nich. Ja tak robiłam w poprzedniej klinice - babka mi lek na stół a ja do niej: "receptę proszę" - nie było żadnego problemu :)

Ja sie cały czas zastanawiałam co to za trzęsienie ziemi było dziś w Krk a to chyba Twój kamień z serca spadł :D Suuuuuuuuper wieści!!!!! Czyli będzie bardziej ekonomiczna wersja dziecka :D:D:D

Anett słońce!!! Na kiedy wizyta?? :D
Kochana nie moge sie umowic bo kaza bezpośrednio do Lewego przez zapis na telefon przez kinsultanta. I jak dzwonie u Lewego zajete bo pewnie taki nawal. On ma godzine odboerania tel. Wyznaczona. No i doctej pory mi sie nie udalo!!!!

@chlopkers gratuluję zdrowego chłopca❤️❤️❤️

@Biedroneczka83 na tym forum cuda się dzieją więc proszę czekać na powtórkę bety. Kciuki zaciśnięte ✊ ✊ ✊ ✊ ✊

Już po wizycie. Endo ładne 9,3 mm od środy luteina i 10.09 transfer w naszą 2 rocznicę ślubu ❤️❤️❤️ trzymajcie kciuki dziewczyny by tym razem się udało. Dzięki że jesteście ❤️❤️❤️❤️ Miłego wieczoru
Endo piękne. Mój mały cud był w cyklu z endo 6.6. Agonia zrobiłaś wszystko teraz my z całych sił zaciśniemy kciuki i musi się udać.

Widzę, że dziewczyny już popisały co trzeba, więc ja się tylko skromnie ale cieplutko witam :)

Bierdono ma! Ciąża jest, beta nie powala, ale chyba już co nieco przerobiłaś tu na forum i wiesz, że różne cudeńka się tu działy. Była taka Koniczyna, co w tym dniu miała betę 19 a teraz już się szykuje na (albo jest nawet po) połówkowe. Była też Ropuszka, co miała w tym dniu betę 8,4 i Sarunia zaraz kończy 9 miesięcy. Historię Pauliny chyba znasz. Były też piękne wysokie bety ale jednak dziewczyny nadal musza walczyć.
Czekamy grzecznie na środę z nadzieją na piękną 40-50tkę :) Albo więcej! Kciuków nie puszczam, zaciskam jeszcze mocniej!!!!

Łohohohooooo bliźniaki jak nic!!! Oby teraz tylko wszystko poszło jak trzeba. Jeszcze nie gratuluję, wiadomo. Najważniejsze że jesteś o kroczek dalej!

Neoparin jest dokładnie tym samym co clexane. Clexane jest dużo droższy, ale to za sprawą tych wszystkich sratów pierdatów, testów klinicznych i innych finansowo powalających spraw, które chcąc nie chcąc miały ogromny wpływ na cenę leku. Neoparin jest stosunkowo młody preparatem, ponieważ całkiem niedawno wygasł patent producentowi clexanu na tą substancję, jaką jest enoksaparyna. Jako, ze enoksaparyna (clexane) była poddawana już tym wszystkim testom, to producent Neoparinu juz nie ma tego obowiązku, bo jest to zbędne (jest już udowodnione, że ta substancja działa), czyli omija te wszystkie dodatkowe koszta. Nie wiem czy to w miarę czytelnie napisałam, w każdym razie to dokładnie to samo, tylko dużo tańsze jeśli chodzi o rozpoczęcie produkcji i wprowadzenie na rynek.

Masz prawo powiedzieć lekarzowi, że w aptece znalazłaś taniej i prosisz o wypisanie recepty. Nie masz żadnego obowiązku wykupowania leków właśnie u nich. Ja tak robiłam w poprzedniej klinice - babka mi lek na stół a ja do niej: "receptę proszę" - nie było żadnego problemu :)

Ja sie cały czas zastanawiałam co to za trzęsienie ziemi było dziś w Krk a to chyba Twój kamień z serca spadł :D Suuuuuuuuper wieści!!!!! Czyli będzie bardziej ekonomiczna wersja dziecka :D:D:D

Anett słońce!!! Na kiedy wizyta?? :D
Dziękuję Ci za cieple przyjecie[emoji4] Wiem ze slyniesz tu na forum z nieziemskiej pamieci i wiem ze Ty nie leczysz sie w Novum ale o ile mnie moja pamięć nie zawodzi to pisalas tu kiedys ktorzy lekarze z Novum sa polecani tu na forum. Probowalam znaleźć tego posta ale bezskutecznie i bede bardzo wdzięczna jak napiszesz jeszcze raz[emoji6]

Dziękuję Ci za cieple przyjecie[emoji4] Wiem ze slyniesz tu na forum z nieziemskiej pamieci i wiem ze Ty nie leczysz sie w Novum ale o ile mnie moja pamięć nie zawodzi to pisalas tu kiedys ktorzy lekarze z Novum sa polecani tu na forum. Probowalam znaleźć tego posta ale bezskutecznie i bede bardzo wdzięczna jak napiszesz jeszcze raz[emoji6]
Stara gwardia Novum dr Lewandowski dr Zamora dr Taszycka dr Wojewodzki i witam cię baardzo serdecznie

Dziewczyny, mam dobre wiesci!!! [emoji173][emoji173][emoji173][emoji173] Dzwonili do mnie wlasnie z wynikami Nifty. Wszystko ok z dzieckiem, jest calkowicie zdrowe pod wzgledem genetycznym [emoji173][emoji173]
Ale jestem troche rozczarowana, bo lekarze nastawiali mnie przy wczesniejszych usg na dziewczynke (o ktorej cale zycie marzylam[emoji7]), a jednak z badan genetycznych wychodzi, ze nosze pod sercem chlopca[emoji87] Przynajmniej z imieniem nie bedzie problemu, pewnie nie pamietacie, ale z dziewczynka mielismy domowa kosc niezgody [emoji6] natomiast z imieniem dla chlopca zgadzamy sie przy kazdej propozycji [emoji4] obecnie stanelo, ze nasz syn to Igor lub Borys [emoji4] zobaczymy czy nam sie nie pozmienia za tych kilka miesiecy [emoji38]
Suuuuperrrrrr kochana :tak:
A z tą płcią to powiem Ci że znajomi lekarze na 100 %mieli mieć chlopczyka (4tego:D
Okazało się dopiero po urodzeniu że dziewczynka :D
Także jak się nie urodzi to się na 100%nie dowiesz :rofl::rofl::rofl:

heh, pamięć to może i miałam zanim zaczęłam "mieszkać" w pracy ;P @Margit2018 już Ci ładnie odpisała :) jeszcze dr Zygler dziewczyny chwalą - masz w kim wybierać!

reklama
Suuuuperrrrrr kochana :tak:
A z tą płcią to powiem Ci że znajomi lekarze na 100 %mieli mieć chlopczyka (4tego:D
Okazało się dopiero po urodzeniu że dziewczynka :D
Także jak się nie urodzi to się na 100%nie dowiesz :rofl::rofl::rofl:
Dziekuje Kochana [emoji173][emoji173] Tak jest jak sie przewiduje z usg [emoji4] ale w Nifty badaja DNA probki. Skoro wyizolowali z mojej krwi chromosom Y (a ja mam prawidlowy kariotyp), tzn ze nosze pod sercem chlopca [emoji4]

Do góry