reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Ha, no ja pobalowałam :D A dzisiaj trzeba było taxi wzywać, żeby do roboty dojechać :D

Na zdrowie, a co :D

No ja mam dośc spora IO, a do klopika mogę iść 1-2 razy dziennie... A nawadniam się w miarę ok.

W niedzielę to powinien być niezabielany rosół :D

Cytokiny jak dla mnie i wg tego na co zwracał uwagę Pasikonik masz przeeeeepiękne. IL10 - moje marzenie :) Wszystko co złe masz niziutko, a co potrzebne masz wysoko.
Ana masz słabo dodatnie, ale to raczej nie problem. Encorton powinien pomóc :)

Możesz brać tą forte maksymalnie 3x1, ale jeśi nic cię nie boli to możesz powoli schodzić z tego. Relanium też jak cię nic nie boli to odstaw. Ale noś przy sobie zawsze i jak będzie cos nie tak to łykaj doraźnie. Ja tak od 3dpt brałam tylko wtedy jak mnie coś zabolało. To jutro betujesz?

@Biedroneczka83 a Ty na kiedy beta? Środa? :)

Powiedział ze jutro mogę już robic ale ni dam rady przed robota wiec pewnie wyorek

reklama
@dżoasia dziękuję za odpowiedź! Ale ty masz wiedzę :) uff, trochę mi ulżyło, bo patrzę, a tu same strzałki w górę i w dół... oświecisz mnie za co są odpowiedzialne te IL 10?
Ta IL10 to głównie właśnie za reakcje organizmu na ciążę. Im wyżej tym lepiej. Jeśli by była za niska to jest (ja to tak nazywam) błąd odczytu ciąży i można poronić niestety. Ona jeszcze dodatkowo w ciąży rośnie.

Tygodniowo tak okolo 800zl. Najbardziej mnie wkurza że Kleksan (wykupuje Neoparin, jest trochę od niego tańszy, koszt 87zl, nie chca wypisywać na refundację a to wtedy koszt 3,40zl. Wkurza to strasznie. A babeczka z apteki mi mówiła że kobiety w ciąży mają na refundację.
No ja mam neoparin na ryczałt, ginekolog przepisała bez problemu. Chciała jeszcze luteinę też na zniżkę ale ostatecznie przeszłam na prolutex aby nic nie pchać na dole i nie nosić wkładek.
Płacisz bardzo duże stawki tygodniowo. Rozumiem że najważniejsza jest ciąża ja też bym płaciła. Może poproś o refundowaną luteinę i nie ustępuj ws neoparin.

Widzę że nas klika się zebrało transferujących w najbliższym czasie. Jutro będę wiedziała kiedy transfer ale może piątek sobota. A mam do Was dziewczyny pytanie kiedy należy zacząć jeść ananasa? Dzisiaj kupiłam w biedronce świeżego.

Możesz brać tą forte maksymalnie 3x1, ale jeśi nic cię nie boli to możesz powoli schodzić z tego. Relanium też jak cię nic nie boli to odstaw. Ale noś przy sobie zawsze i jak będzie cos nie tak to łykaj doraźnie. Ja tak od 3dpt brałam tylko wtedy jak mnie coś zabolało. To jutro betujesz?

@Biedroneczka83 a Ty na kiedy beta? Środa? :)

Dzieki :) Tzn doraznie mnie narazie juz nie boli macica lub jajnik, ale miewam skurcze od jelit. Tak czasami kolka jakby mnie zlapala. Myslalam, aby wziac do tygodnia po transferze Nospe forte, a potem zamienic na 2 lub 3 razy po jednej zwyklej nospy az do wizyty (gdyby wogole taka sie odbyla). Relanium teraz biore 2x1 co 12 godzin, bo czuje, ze faktycznie moje nerwy sa spokojniejsze, choc jestem jak zombiak. Wiec chcialam tutaj zejsc do 1 tabl a potem odstawic. Co o tym myslisz?
Zrobilam dzis rano znow sikacza. Ten od 10 jednostek pokazal znow kreske, ten od 25 baaaaaardzo blady cien cienia. Po kilku godzinach (wiem ze to sie juz nie liczy) kreska na tym 25 byla mocniejsza.
Jeszcze sie zastanawiam czy jutro pojade, czy nie w srode. W piatek i tak mialabym zrobic oficjalnie. Pewnie jezeli pojde to zrobie obok bety progesteron i estradiol. Ale szczerze Asiu...ja do tego podchodze juz tak jakos z dystansem. Bedzie co ma byc.

reklama
Kochane moj transfer w czwartek:):):) mam nadzieje ze szczesliwy! Tylko.... Po transferze ide na noc do pracy. Kurde no musze. Nie ma opcji bym wziela zwolnienie...nie moge. I juz mam czarne mysli ze przez to sie nie uda:(:(:( wiec prosze jesli chcecie mi pisac zebym nie szla nie robcie tego bo tylko bardziej sie zalamie:(

Do góry