reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny ostatnio słyszę od Was że jecie lub nie jecie jakiś produktów. To po transferze czy przed? Powiedzcie coś więcej. Oczywiście wiadomo że nie palimy, nie pijemy alkoholu, ale co z resztą?
Ja nie jem glutenu..a przynajmniej staram sie. Po 1. Wyszla mi nietolerancja (nie celiakia ale nietolerancja) Po 2. Gluten moze potegowac endometrioze wzmagajac stany zapalne.
Wiec zeby zwiększyc swoje szanse (a moze to tylko moje mrzonki) to praktycznie wyeliminowalam gluten i bardzo organiczylam nabial (na to tez mi wyszla nietolerancja).

reklama
Ja nie jem glutenu..a przynajmniej staram sie. Po 1. Wyszla mi nietolerancja (nie celiakia ale nietolerancja) Po 2. Gluten moze potegowac endometrioze wzmagajac stany zapalne.
Wiec zeby zwiększyc swoje szanse (a moze to tylko moje mrzonki) to praktycznie wyeliminowalam gluten i bardzo organiczylam nabial (na to tez mi wyszla nietolerancja).

@Kurcia, wspaniale!! jestem z Toba w tej drodze bez glutenu i nabialu!! To jest wykonalne, bardzo ciezko na poczatku ale bez tego da sie zyc i jest naprawde smacznie :)

Nie robiłam estradiolu i estrofem odstawiłam już 11 dpt.
W najbliższym czasie jak bedzie wszystko ok zrobię progesteron może jedną tabletkę mniej mogę brać.
Nie wiem dlaczego niektóre kliniki chca badań tego hormonu.
A jak w ogóle Twoja beta Kochana? Który u Ciebie dzień po transferze? Miałaś już USG?

Dzien dobry :) mam pytanie jeśli jest podawana 5 dniowa blastocysta to leki muszą być brane 5 dni przed transferem. Jeśli ja wzięłam leki 4 dni przed na cyklu sztucznym go myślicie że to mógł być powód tej cb? Gdzieś wyczytałam że może śluzową macicy była niewystarczająca ukrwiona i zarodek nie zagrał się czy jakoś tak

Dziewczyny ostatnio słyszę od Was że jecie lub nie jecie jakiś produktów. To po transferze czy przed? Powiedzcie coś więcej. Oczywiście wiadomo że nie palimy, nie pijemy alkoholu, ale co z resztą?

Ja przed transferem parę dni przeszłam na dietę bezglutenową, byłam na niej do bodajże 12tc.

@Kurcia, wspaniale!! jestem z Toba w tej drodze bez glutenu i nabialu!! To jest wykonalne, bardzo ciezko na poczatku ale bez tego da sie zyc i jest naprawde smacznie :)
Oj ciezko ciezko. O ile bez glutenu jakos od marcs dawalam rade (poza tygodniowa sjesta na Ibizie po nieudanym transferze, nooo i wczorajszym Langoszu). To nabial mi ciezko idzie. Lubie jogurty, serki do smarowania, zabielane zupy.
Wiem ze to wszystko moze miec weganskie zastepniki, ale w rodzinie meza mamy juz dwie weganki szwagierki, ktore terroryzuja kazdy niedzielny obiad. Wiec nie chce tesciowej dokladac jeszcze swoich "wymagań" i grzecznie wsuwam zabielane zupy [emoji14]

A Ty co teraz glownie jesz? Warzywa i wariacje na ich temat?

A jak w ogóle Twoja beta Kochana? Który u Ciebie dzień po transferze? Miałaś już USG?
Moja beta ostatnio 3800, robiłam chyba we wtorek. Potem miałam różowe plamienie więc wylądowałam na IP (moja lekarka była na urlopie). Lekarz zbadał mnie niczego nie wykrył. Plamienie poszło precz. Na USG było widać pęcherzyk ciążowy 8 mm wraz z pęcherzykiem żółtkowym. Wszystko wydawało się ok. Teraz czekam do wtorku może coś już bedzie widać bo to będzie 27 dpt.
Natalia a Ty masz jakieś zalecenia z kliniki? Moja po pozytywnej becie w 14 dpt zaleca USG za trzy tygodnie czyli prawie w 8 tygodniu ciąży. Oszaleli chyba, tak długo czekać.

Hej, dziewczynki, przyszły mi wyniki ANA i cytokin.
Możecie pomóc w odszyfrowaniu?
40578304_334688807300253_6060150957180715008_n.jpg

Załączniki

• 40578304_334688807300253_6060150957180715008_n.jpg
    40578304_334688807300253_6060150957180715008_n.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 513
reklama
To co ty jesz ?

Do góry