reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny, nie każda ma fb i mam nadzieję, że nasza Asinka się nie obrazi jak napiszę trochę co u niej ;)
Zaczyna dziewczyna nowe życie, znalazła sobie miłość i będą się starać o dzidzia :D
Bo dla każdej z Nas zaświeci słoneczko szczęścia - trochę później lub szybkiej , zaświeci dla KAŻDEJ !!!
Czyli będziemy pewnie szły w jednym tempie ze stymulacją ;)
Trzeba zachować spokój ale jak ??? Niech ktoś mi odpowie? :D :p
@Never give up - tak , tak słońce tylko spokój Nas uratuje :p

reklama
Dziewczyny - zapytałam na ciężarówkch ale może któraś się orientuje... proszę o pomoc w interpretacji wyników - odebrałam dziś morfologię krwi i wyszło że:
Liczba neutrocytów
7,91 x10´3/ul norma: 1,8 - 7,7
% neutrocytów
74,4 % norma: 45 - 70
% limfocytów
16,7 % norma: 20 - 45
Wynika z tego że mam podwyższone neutrocyty w 2 wersjach (% i liczba) i obniżone limfocyty.
Co to znaczy? :(

Nie patrz na normy bo w ciąży one są inne. Skonsultuj z lekarzem.
Mi ostatnio rozjechały się wyniki dotyczące parametrów płytek krwi i wyczytałam u dr google, że mam białaczkę. Dr gin zerknęła i powiedziała że wszystko jest super.
Więc się nie stresuj i nie doszukuj:)

Dziewczyny - zapytałam na ciężarówkch ale może któraś się orientuje... proszę o pomoc w interpretacji wyników - odebrałam dziś morfologię krwi i wyszło że:
Liczba neutrocytów
7,91 x10´3/ul norma: 1,8 - 7,7
% neutrocytów
74,4 % norma: 45 - 70
% limfocytów
16,7 % norma: 20 - 45
Wynika z tego że mam podwyższone neutrocyty w 2 wersjach (% i liczba) i obniżone limfocyty.
Co to znaczy? :(
Nic ma co się przejmować. Odchylenia są minimalne. Moje dziecko miało uwaga 1 procent neutrofili dokładnie 100 sztuk. Już nie chce mi się pisać co przeżyłam. Chciałam tylko napisać że twoje wyniki niczym ci nie grożą i nie są złe. Spokojnie wytrzymaj do następnej morfologii.

Dziewczyny czy badałyście kiedyś progesteron przed transferem świeżaczka?
Bo badałam sobie w tym cyklu 21 dc progesteron i wyszedł mi 6 czyli co bez owulacji było?
a w poprzednim miesiącu krótki protokół ale badanie estradiolu i progesteronu miałam przed punkcją(wtedy progesteron wynosił 0,62 i ponoć taki niski ma być(?) ) i zaczęłam myśleć czy to możliwe ze może leki po punkcji (1 x crinone,1 x prolutex, 2x2 progesterone, 3x 1 dupek) pod transfer nie dały rady i nie podniosły mi odpowiednio progesteronu?
Niestety nie robiłam po transferze już badań progesteronu-dopiero teraz to mi przyszło na myśl.
Co miesiąc mam meeeega długie pms czyli ok 10 ,ponad 10 dni!!! jestem senna,zmeczona i ogólnie do kitu a ktoś w innym temacie napisał,że takie objawy mogą byc spowodowane niskim progesteronem.
Czy któras z Was też ma(miała) takie paskudne PMS????!!!!
Problem z zajściem w ciąze to jedno ale nie funkcjonuje przez te pms :sad::sad::sad:

Nie patrz na normy bo w ciąży one są inne. Skonsultuj z lekarzem.
Mi ostatnio rozjechały się wyniki dotyczące parametrów płytek krwi i wyczytałam u dr google, że mam białaczkę. Dr gin zerknęła i powiedziała że wszystko jest super.
Więc się nie stresuj i nie doszukuj:)
Google sa straszne ... nawet jak masz katar to juz rak:(

Czasem pojawiają się błędy w badaniach więc warto skontrolować może w innym miejscu albo jeszcze raz.
Co to za steryd do stymulacji??
test LCT to test cytotoksyczny czy coś innego?
O PAI 1 nigdy nie słyszłam to mam sporo do nadrobienia.
To wysokie Allo skoro bez szczepień :)
Czekanie najgorsze:sad: ale warto poczekać miesiąc i w pełni się przygotować :)
Oj kochana posiewów to ja miałam ok 20 w 15 miesięcy. Pisząc steryd miałam na myśli encorton. Był potrzebny do transferu, ale jak ten się nie powiódł, to powinnampgo odstawić. A ja miałam zalecenie, żeby brać go cały czas. Na co Paśnik złapał się za głowę. I tak będę musiała do niego wrócić przed transferem, choć słyszałam od jednego lekarza, że Metypred powoduje mniej skutków ubocznych niż encorton. Ogólnie wydaje mi się, że to jeden grzyb. Ja po encortonie nie przytyłam, a nawet schudłam, bo wprowadziłam od razu dietę niskowęglowodanową, bo bałam się wielkiego i szybkiego tycia. W moim przypadku to akurat niezbyt fajnie, bo jestem chudzielcem. Za to u mnie wystąpiły inne skutki uboczne - złe samopoczucie, pojawienie się owłosienia tam gdzie wcześniej nie miałam i bardziej agresywny zarost np. na nogach. Niestety na głowie akurat, to włosów mam już o połowę mniej.
Jeśli chodzi o te badania LCT, to masz rację - to jest test cytotoksyczny. Allo nie kazał robić, dopiero w drugim rzucie, jak LCT wyjdzie źle. PAI1 to badania genetyczne ad. trombofilii. A i jeszcze zapytałam docenta co ze skutkami ubocznymi szczepień. Potwierdził, że faktycznie w przypadku nagłej potrzeby jest problem. Na szczęście czasowy. Ale trzeba mieć się na baczności jakiś czas... konieczność przetaczania krwi po szczepieniach - nie daj Boże! Ale nie ma co się nakręcać, bo ja to jestem w tym dobra niestety, więc jakby co to mnie hamujcie dziewczyny :tak:

Oj kochana posiewów to ja miałam ok 20 w 15 miesięcy. Pisząc steryd miałam na myśli encorton. Był potrzebny do transferu, ale jak ten się nie powiódł, to powinnampgo odstawić. A ja miałam zalecenie, żeby brać go cały czas. Na co Paśnik złapał się za głowę. I tak będę musiała do niego wrócić przed transferem, choć słyszałam od jednego lekarza, że Metypred powoduje mniej skutków ubocznych niż encorton. Ogólnie wydaje mi się, że to jeden grzyb. Ja po encortonie nie przytyłam, a nawet schudłam, bo wprowadziłam od razu dietę niskowęglowodanową, bo bałam się wielkiego i szybkiego tycia. W moim przypadku to akurat niezbyt fajnie, bo jestem chudzielcem. Za to u mnie wystąpiły inne skutki uboczne - złe samopoczucie, pojawienie się owłosienia tam gdzie wcześniej nie miałam i bardziej agresywny zarost np. na nogach. Niestety na głowie akurat, to włosów mam już o połowę mniej.
Jeśli chodzi o te badania LCT, to masz rację - to jest test cytotoksyczny. Allo nie kazał robić, dopiero w drugim rzucie, jak LCT wyjdzie źle. PAI1 to badania genetyczne ad. trombofilii. A i jeszcze zapytałam docenta co ze skutkami ubocznymi szczepień. Potwierdził, że faktycznie w przypadku nagłej potrzeby jest problem. Na szczęście czasowy. Ale trzeba mieć się na baczności jakiś czas... konieczność przetaczania krwi po szczepieniach - nie daj Boże! Ale nie ma co się nakręcać, bo ja to jestem w tym dobra niestety, więc jakby co to mnie hamujcie dziewczyny :tak:
Ale mamy potwierdzenie naszej dyskusji.Mam nadzieje ze to jigdy nikomu nie stanie na drodze do zdrowia i szczescia.Z encortonu schodzilas mam nadzieje powoli :)

reklama
Do góry