reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A jesli nie myslec, nie interpretowac, nie szukac... to co robic?
Ja nie widze w tym nic zlego ze chcecie sie dowiedziec wiecej o sobie i swojej ciazy, to sa takie kroki siedmiomilowe do waszego dziecka.nie mozecie jeszcze go wziasc na rece to szukacie sygnalow przez nie wysylanych.❤️

reklama
Dziewczyny, jest dobrze [emoji4] maluch ma teraz 5,5cm [emoji173] serduszko ladnie bije 159bpm, pepowina trojnaczyniowa [emoji7]
Ryzyka skorygowane wyszly niskie[emoji173]:
Tr. 21. 1:7213
Tr. 18. 1:6995
Tr. 13. <1:20000
Kosc nosowa obecna [emoji7]
Ocena wczesnej anatomii - budowa, przeplywy, wszystko ok, nie bede Was zameczac szczegolami [emoji4]
Rozmawialismy z Pania Dr i sama stwierdzila, ze pomimo bardzo dobrych wynikow z dzisiejszych badan, to jesli mozemy, glownie biorac pod uwage in vitro, zalecalaby jednak zrobic wolne dna plodowe. I tak bylismy zdecydowani na Nifty, wiec umowilam sie na pobranie krwi na przyszly tydz. Nastepna wizyte w tej miejscowce u docenta mam 12.09, wtedy juz powinny byc wyniki z dna plodowego, wiec wszystko bedzie wiadomo napewno.
Aaa co do plci na podstawie wyrostka wydaje sie ze to dziewczynka [emoji7] ale Pani Dr mowi ze ten wyrostek taki nie calkiem lezacy, wiec dzidzius moze nas jeszcze zaskoczyc i w ktoryms momencie sie pojawic siusiaczek [emoji4]
Zobacz załącznik 890351Zobacz załącznik 890352Zobacz załącznik 890353
Śliczny nosek. Gratulacje wielkie!

Widać jak sobie możemy wkręcić wiele różnych sytuacji. Ten cały process i walka niepłodnościa tak wchodzą w nasze życie, w buciorach dosłownie... Ach...

Ściskam gorąco i oddychaj teraz głęboko, żeby było już spokojniej. X

Ja tak samo mom ale 23 idę na wizytę i okaże się czy dojdzie do transferu
Oj kurcze, trzymam kciuki aby pozwolili wam na transfer i wszystko bylo dobrze :) Daj znac o wizycie. Mnie tez jeszcze jedna czeka i zobaczymy, tylkiem juz trzese ze strachu.
Ja mialam duzo sluzu z tego co pamietam.
Mieciu, ale okresowo raczej nie czy tez? Mnie ten sluz nawet tak bardzo nie irytuje jak wlasnie to bulgotanie i przelewanie sie w brzuniu. Typowo jak pod @. Aczkolwiek to juz by byl mega duzy pech... Najpierw po punkcji kalendarzowo @, kolejna po ponad prawie ze dwoch msc a teraz juz w polowie cyklu jakby. Masakra. Wiem, ze estrofem zatrzymuje owulacje ale z tego co czytalam to @ moze pojawic sie mimo estrofemu i dupku i w tym czasie.:eek:

Kochane jak mialyscie z wrazliwymi piersiami na poczatku? Bo czasami sa bardziej wrazliwe, np wczoraj wieczorem, a dzis przez dzien prawie zero. Zawsze mnie to martwi jak przestaja byc wrazliwe. Sory, ze wam tu smuce ;) ale moglyby chociaz jakies mdlosci przyjsc, przynajmniej bym sie uspokoila ;) a tu zero jakikolwiek objawow, kedynym wyznacznikiem sa te piersi, a jak przestaja byc tkliwe to panikuje. [emoji31]
Ja ostatnio czytałam swoje objawy przy udanym transferze i tam miałam raz ból piersi mocny, raz lekki, raz minimalny. To nie jest powód do zmartwień, ten jest wykluczony z listy :) szukaj dalej...

Haha. Tylko się doraźnie bo sama też swiruje.

Oj kurcze, trzymam kciuki aby pozwolili wam na transfer i wszystko bylo dobrze :) Daj znac o wizycie. Mnie tez jeszcze jedna czeka i zobaczymy, tylkiem juz trzese ze strachu.

Mieciu, ale okresowo raczej nie czy tez? Mnie ten sluz nawet tak bardzo nie irytuje jak wlasnie to bulgotanie i przelewanie sie w brzuniu. Typowo jak pod @. Aczkolwiek to juz by byl mega duzy pech... Najpierw po punkcji kalendarzowo @, kolejna po ponad prawie ze dwoch msc a teraz juz w polowie cyklu jakby. Masakra. Wiem, ze estrofem zatrzymuje owulacje ale z tego co czytalam to @ moze pojawic sie mimo estrofemu i dupku i w tym czasie.:eek:

Felia, wiesz co raczej nie okresowo, ale z drugiej strony to ja nie mam nigdy jakichs super objawow okresowych lekko mnie krzyz poboli i brzuch w dniu ale bez zadnego wiekszego pms. Mam nadziene, ze bedzie dobrze i wszystko wyklaruje sie pozytywnie[emoji110][emoji110][emoji110]

reklama
Ja ostatnio czytałam swoje objawy przy udanym transferze i tam miałam raz ból piersi mocny, raz lekki, raz minimalny. To nie jest powód do zmartwień, ten jest wykluczony z listy :) szukaj dalej...

Haha. Tylko się doraźnie bo sama też swiruje.

Dziekuje kochana, troche mnie uspokoilyscie. Haha, wiem tak jak @annemarie mowi trzeba bedzie otworzyc za niedlugo forumowa podgrupe pomocy psychiatrycznej ;)

Dzwonilas do tego polskiego labu? Mam nadzieje, ze sikance bezpiecznie leza w szufladzie;)

Do góry