reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Musze was jeszcze troche pomeczyc z tym Estrofemem...
Jakie mialyscie objawy w trakcie brania go przed crio?
Lekkie sluzowate plamienie w 12 i ciut ciut ciuuuut w 13 dc ustalo ale kurcze burczy i bulgocze mi w brzuchu i troche kluja jajniki jak na @ a dopiero 14 dc. Swira juz dostaje, ze jednak to objawy @ i ze transfer pojdzie na marne :/

Ja mialam duzo sluzu z tego co pamietam.

reklama
No ja wlasnie w pierwszej ciazy nie mialam mdlosci w ogole, nie mowie, ze marze o tym, zeby siedziec przyklejona do toalety ;) , ale od czasu do czasu moglyby jakies objawy o sobie dac znac, o ten brak czegokolwiek mnie nie uspokaja. Wiem, ze na samym poczatku mialam w pierwszej ciazy starszne bole okresowe czego nie skojarzylam z ciaza. Ale nie pamietam jak z piersiami bylo bo nie wiedzialam, ze jetem w ciazy do 7/8tyg wiec nie zwracalam na to uwagi, a fajnie byloby miec porownanie gdybym wtedy wiedziala. Teraz jak sie polozylam to trocje bardziej czuje piersi, moze to cos zaiazane z krazeniem krwi. Motylku, a ty koncem tygodnia sprawdzasz jeszcze bete tak?
Mieciu ciesz się, że Cię nic nie męczy, bo jak zacznie, to już tak szybko nie popuści. W pierwszej ciąży też nie miałam mdłości, nie wiedziałam co to zgaga, po latach nadrabiam. Na Twoim etapie też nie miałam żadnych objawów poza bolącymi piersiami a teraz wiecznie jak na kacu, mdłości, zgaga, bóle głowy, słabość, puls 100, nie można normalnie funkcjonować. Tak więc nie wywołuj wilka z lasu. :p

Bogu dziękuj, że nie masz żadnych objawów :p ja jestem jedną z nielicznych które ominęły wymioty itp dolegliwości oprócz zaparc :-) teraz w trzecim trymestrze mam zgagę, mdłości i jestem ledwo żywa

Przynajmniej juz koncowka kochana :) no zaparcia to jedyny objaw, ale wiem, ze to z progesteronu, brzuch jak balon. ;)

O kurcze no to jeszcze dodatkowe koszta miałaś w postacji biletów lotniczych/hoteli. No ale najważniejsze żeby się udało :) A po transferze musiłaś odczekać kilka dni czy w tym samym dniu mogłas lecieć?
No koszty są duże ale i tak jest taniej niż tutaj. Zawsze zostawiłam jeden dzień po transferze, żeby się uspokoić, wyciszyć chociaż lekarz model, że można od razu lecieć.

Dopiero wracam z pracy było strasznie gorąco. Arghh. Padam i myślę czy maluszek jest ze mną...

No znowu się przekonałem że nie ma sensu się nastawić i próbować analizować coś na czym się człowiek kompletnie nie zna [emoji14] z jednej strony jestem dalej w szoku że tylko tyle mam zalecone a z drugiej strony jestem mega szczęśliwa że tylko tyle trzeba żeby w końcu mogło się udac !!! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Teraz muszę czekać na moją panią doktor aż wróci z urlopu i lecimy z tematem :)
Świetne wieści.
A przypomnij mi czemu się wybrałaś do Pasnika? Jesteś po kilku nieudanych transferach?

No koszty są duże ale i tak jest taniej niż tutaj. Zawsze zostawiłam jeden dzień po transferze, żeby się uspokoić, wyciszyć chociaż lekarz model, że można od razu lecieć.

Dopiero wracam z pracy było strasznie gorąco. Arghh. Padam i myślę czy maluszek jest ze mną...
Jeeeeest, spokojnie :)

Przynajmniej juz koncowka kochana :) no zaparcia to jedyny objaw, ale wiem, ze to z progesteronu, brzuch jak balon. ;)

Dla mnie pierwszy i drugi trymestr to było wakacje :-D też trochę ubolewałam, że tu każda miała jakieś oznaki ciąży, a ja nic! :-D Jednak teraz to doceniam :-) szczególnie jak już muszę leżeć, temperatura to jakaś tragedia, a kiedyś nieznana mi zgaga pojawia się po wszystkim i od rana do wieczora :-D

reklama
Tak sprawdzam bete. Zobaczymy co to będzie. Lekarz z kliniki mi powiedział że wysokość bety na początku to indywidualna sprawa organizmu, no każdy produkuje ileś tego hormonu i już. To tak jak z progesteronem, każda pomimo suplementacji ma inny poziom. Ja w 9 dpt progesteron miałam 23. Jeszcze powiedział że wiadomo że przyrosty bety musza być prawidłowe. Zobaczymy, jutro leki wykupię, na 7 dni potem zobaczę co się stanie.

To trzymam kciuki za ladny przyrost :)

Do góry