reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Jeszcze raz dziekuke za odpowiedz. [emoji173]️[emoji173]️pojde na ten i tralipid w piatek po usg jesli bedzie pozytywny obrot sprawy an usg. Masz racje podwojne obce dna wiec tez nie wiadomo jak organizm na to reaguje. Kochana, a powiedz mi, bo widze, ze masz duze obeznanie w immunologii, na co przepisywane sa te wlewy z accofilu co tez hyba o tym dzis wspominalyscie? To jest przeciw odrzuceniu zarodka, tak? Bo ja mialam 5 dni przed transferem, ale Pasnik z racji tego, ze zalecenia mailowe nie wytlumaczyl mi po co i po prostu mnie to ciekawi.
Na te znienawidzone przez nas KIR geny. Zeby doszlo do implantacji embrion potrzebuje specjalnych bialych krwinek, ktore wystepuja tylko w tej formie w macicy, maja po 16 KIR genow, ktore wystepuja w roli posrednika pomiedzy matka a dzieckiem.Daja informacje do endometrium ze ma przyjac zarodek. To tak obrazkowo. Dr. Wurfel ktory siedzi w Monachium doszedl do wniosku ze embrion zachowuje sie identycznie jak komorki rakowe, bo rosnie niepostrzezenie dalej , obydwie formy maskuja sie a nasz sys immuno powinien obydwa zwalczac.I wlasnie ten lekarz odkryl ze niektore kobiety chcace zajsc w ciaze , badz roniace ciaze produkuja zbyt malo tych bialych krwinek, przez co embrion nie moze sie rozwijac i umiera. Postanowil wyprobowac leki , ktore uzywa sie dla pacjentow po chemioterapii z obnizona iloscia bialych krwinek. Jest to w sumie hormon , ktory wspomaga ich produkcje.G-CSF( czynnik wspomagajacy tworzenie kolonii granocytow). I to jest wlasnie twoj Accofil .

Ja tez wlasnie na poczatku mialam ok 1cm i dopiero na nastepnej wizycie okazalo sie ze urosl do 3 cm :( A teraz zmalal do 2cm i juz tak siedzi skurczybyk... Dobrze ze sie oszczedzasz, one sie wydalaja w plamieniach albo wchlaniaja, bedzie dobrze :) Wazne ze nie jest wiekszy od dziecka, a i takie umieja donosic zdrowe ciaze :)
Dziecko ma 1,20 cm ale on nie jest bezpośrednio przy dziecku będzie dobrze musi nie mam zamiaru się martwić bo wiem ze mój maluch rośnie ;) a krwiak połowa z nas go ma

Byłam na sorze.. przyjeli mnie w miare szybko . Krew ustąpiła , teraz tylko brudzę. Myślą , że to spadek prg.. ale nikt go nie zbadal ehh.. Mały prawie 6cm , serducho biło 160 u/min. Teraz leżę i czekam na tel od lekarza.. i czekam i czekam. Nic nie wiem.. oby było dobrze...
Będzie dobrze... ❤️❤️
Musi być :*
a w tym szpitalu to tez dziwne podejście....podejrzewają spadek progesteronu - nie badając go ;/ wrrr dziwne

Na te znienawidzone przez nas KIR geny. Zeby doszlo do implantacji embrion potrzebuje specjalnych bialych krwinek, ktore wystepuja tylko w tej formie w macicy, maja po 16 KIR genow, ktore wystepuja w roli posrednika pomiedzy matka a dzieckiem.Daja informacje do endometrium ze ma przyjac zarodek. To tak obrazkowo. Dr. Wurfel ktory siedzi w Monachium doszedl do wniosku ze embrion zachowuje sie identycznie jak komorki rakowe, bo rosnie niepostrzezenie dalej , obydwie formy maskuja sie a nasz sys immuno powinien obydwa zwalczac.I wlasnie ten lekarz odkryl ze niektore kobiety chcace zajsc w ciaze , badz roniace ciaze produkuja zbyt malo tych bialych krwinek, przez co embrion nie moze sie rozwijac i umiera. Postanowil wyprobowac leki , ktore uzywa sie dla pacjentow po chemioterapii z obnizona iloscia bialych krwinek. Jest to w sumie hormon , ktory wspomaga ich produkcje.G-CSF( czynnik wspomagajacy tworzenie kolonii granocytow). I to jest wlasnie twoj Accofil .
@annemarie imponująca wiedzą! A orientujesz się może, czy w innej formie niż wlewy domaciczne można go przyjąć? Bo do takiego wlewu musieliby mnie uśpić...

reklama
Do góry