znalazlam karteczkę z rozpiską ceny za invitro, więc według niej kosztowało nas to 10461 ( bez zniżki 11600 - cena z zeszłego roku) , jednak tu nie są wliczone opłaty za wizyty, ani za badania, nawet za pobranie krwi do znieczulenia płaciłam osobno. Faktur z kliniki mam sporo, wyszło znacznie więcej. Doszedł do tego wydatek za histero, to oczywiście nie było planowane, więc lepiej liczyć się z tym że wyda się więcej, mieć coś w zapasie na w razie co
reklama
lawendowy_sen
Fanka BB :)
Gotadora, nie miałaś wliczonych wizyt? Ja w tej cenie mam wszystkie wizyty i badanie estradiolu.
Widać, co klinika to inna praktyka, dlatego warto 2 razy sprawdzić / dopytać, bo różnice mogą być znaczne.
Ja dopłacałam tylko za nacięcie zarodków (bo miały grubą otoczkę), ale z drugiej strony zwrócili nam za mrożenie więc... na jedno wyszło.
Ja dopłacałam tylko za nacięcie zarodków (bo miały grubą otoczkę), ale z drugiej strony zwrócili nam za mrożenie więc... na jedno wyszło.
do pewnego momentu cały czas płaciłam za wizyty, potem gdy zapłaciłam już za pierwszy etap to nie płaciłam jak przyjeżdżałam na podglądanie, wtedy było to już w cenie. Dużo mam faktur na 120 za wizyte, no ale sporo miałam wizyt przed, później mam jedna na 150 ocena cyklu, ostatnio było 300 ocena cyklu, a wcześniej byłam na wizycie więc płaciłam za wizytę... raz tak, raz inaczej, nie zawsze brałam fakturę więc nie zliczę tego dokładnie ....
ale co najbardziej utkwiło w mojej pamięci to gdy znalazłam się w szpitalu, aby umówić się na histero, dr ( ten w szpitalu) obejrzał fotki z usg, zapisał mnie na za tydzień i mówi - ale 150 się należy ... wiecie, ja jednak za długo mieszkałam za granicami PL i takie coś mnie szokuje
ps. badanie estradiolu miałam raz ( osobno płaciłam)
ps2. ostatnie crio wyniosło 1500+300+80+150 plus dojazdy, żadnych badań
ale co najbardziej utkwiło w mojej pamięci to gdy znalazłam się w szpitalu, aby umówić się na histero, dr ( ten w szpitalu) obejrzał fotki z usg, zapisał mnie na za tydzień i mówi - ale 150 się należy ... wiecie, ja jednak za długo mieszkałam za granicami PL i takie coś mnie szokuje
ps. badanie estradiolu miałam raz ( osobno płaciłam)
ps2. ostatnie crio wyniosło 1500+300+80+150 plus dojazdy, żadnych badań
Ostatnia edycja:
lawendow_sen to powodzenia tam jutro na transferze, trzymam kciuki &&&&:-) To co bierzesz dwa maluszki??
evelee ja raczej nie będę bliźniaczą mamą, bo transferują mi tylko jeden zarodek;-)
Tak w ogóle to się okaże jutro czy będzie co transferowac...
evelee ja raczej nie będę bliźniaczą mamą, bo transferują mi tylko jeden zarodek;-)
Tak w ogóle to się okaże jutro czy będzie co transferowac...
lawendowy_sen
Roxii, biorę ile się da, czyli dwa
A jeden, mam nadzieję, będzie naszym misiem polarnym
A jeden, mam nadzieję, będzie naszym misiem polarnym
madzialenak
mama na pełen etat
Mam taką nadzieję lawendowy, prędzej bliżej wiosny ale postaram się dołaczyć do ciebie i dziewczyn jako ciężarówki w końcu, hola, gotadora, madzielene, misia, pełna nadziei, roxi,sony marcysiowa już jest, różyczka też, alegra, ty lawendowy na dniach i wszystki dziewczyny, które pominęłam ale tylko ze względu na utrudnione nasze nazwy tutaj;-)
molla dziękuje ale ja jeszcze nie jestem :-(
lawendowy_sen
Madzialenak, jak Molla mówi, to znaczy tak ma być. Przecież to nasza dobra duszka.
reklama
madzialenak
mama na pełen etat
roxii ale naprodukowałaś jajeczek, teraz niech się ładnie zapładniają. Już niedługo maleństwo będzie z Tobą.
Podziel się: