reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

znalazlam karteczkę z rozpiską ceny za invitro, więc według niej kosztowało nas to 10461 ( bez zniżki 11600 - cena z zeszłego roku) , jednak tu nie są wliczone opłaty za wizyty, ani za badania, nawet za pobranie krwi do znieczulenia płaciłam osobno. Faktur z kliniki mam sporo, wyszło znacznie więcej. Doszedł do tego wydatek za histero, to oczywiście nie było planowane, więc lepiej liczyć się z tym że wyda się więcej, mieć coś w zapasie na w razie co

reklama
Widać, co klinika to inna praktyka, dlatego warto 2 razy sprawdzić / dopytać, bo różnice mogą być znaczne.
Ja dopłacałam tylko za nacięcie zarodków (bo miały grubą otoczkę), ale z drugiej strony zwrócili nam za mrożenie więc... na jedno wyszło.

do pewnego momentu cały czas płaciłam za wizyty, potem gdy zapłaciłam już za pierwszy etap to nie płaciłam jak przyjeżdżałam na podglądanie, wtedy było to już w cenie. Dużo mam faktur na 120 za wizyte, no ale sporo miałam wizyt przed, później mam jedna na 150 ocena cyklu, ostatnio było 300 ocena cyklu, a wcześniej byłam na wizycie więc płaciłam za wizytę... raz tak, raz inaczej, nie zawsze brałam fakturę więc nie zliczę tego dokładnie ....

ale co najbardziej utkwiło w mojej pamięci to gdy znalazłam się w szpitalu, aby umówić się na histero, dr ( ten w szpitalu) obejrzał fotki z usg, zapisał mnie na za tydzień i mówi - ale 150 się należy ... wiecie, ja jednak za długo mieszkałam za granicami PL i takie coś mnie szokuje

ps. badanie estradiolu miałam raz ( osobno płaciłam)

ps2. ostatnie crio wyniosło 1500+300+80+150 plus dojazdy, żadnych badań

Ostatnia edycja:
lawendow_sen to powodzenia tam jutro na transferze, trzymam kciuki &&&&:-) To co bierzesz dwa maluszki??
evelee ja raczej nie będę bliźniaczą mamą, bo transferują mi tylko jeden zarodek;-)
Tak w ogóle to się okaże jutro czy będzie co transferowac...:tak:

Lawendowy oczywiście,że będzie
biggrin.gif
a za jakiś czas dołączy do rodzeństwa
yes2.gif

Mam taką nadzieję lawendowy, prędzej bliżej wiosny ale postaram się dołaczyć do ciebie i dziewczyn jako ciężarówki w końcu, hola, gotadora, madzielene, misia, pełna nadziei, roxi,sony marcysiowa już jest, różyczka też, alegra, ty lawendowy na dniach i wszystki dziewczyny, które pominęłam ale tylko ze względu na utrudnione nasze nazwy tutaj;-)

molla dziękuje ale ja jeszcze nie jestem :-(

reklama
Do góry